Ваκа win.m.m не саκа да ми ги учита κлиповите ти се мп4. И κажува eror file.... Ќе го пρобам оваВака лесно програмче ти е Windows movie maker, малку потешко ама многу подобро би ти го препорачал Sony vegas pro

Ваκа win.m.m не саκа да ми ги учита κлиповите ти се мп4. И κажува eror file.... Ќе го пρобам оваВака лесно програмче ти е Windows movie maker, малку потешко ама многу подобро би ти го препорачал Sony vegas pro
Нема проблем, пробај па пиши што си направил.Ваκа win.m.m не саκа да ми ги учита κлиповите ти се мп4. И κажува eror file.... Ќе го пρобам ова
Фала
Имаш доста програми за видео едитинг можеш и со windows movie maker, (прост и едноставен али брка работа ако сакаш само да скратиш и залепиш неколку клипа и некои поедноставни работи и ефекти, па се до Adobe premier за кој ти треба искуство знаење и време и не се исплаќа за едно клипче од 5 минути да го инсталираш и учиш. Јас ретко правам клипови и ко ќе правам користам Cyberlink power director кој е поедноставен од премијерот а има доста моќни алатки за едитирање и креирање на видео клип. Мислам дека сам лесно ќе се снајдеш на муви мејкер (првио шо го споменав) или ќе најдеш сигурно некој познат кој има барем еднаш нешто направено со него.Ваљда за тука е прашањево...ми треба некое програмче во кое што би се скратиле и вклопиле повеќе делови...еве што ми треба
Тренирам боречка вештина,сакаме да направиме едно промотивно видео со повеќе делови од тренингот,склопено во едно видео од 4-5 минути,е сега ако знае некој како би се извело тоа,би било супер да ми каже.Преку каков програм и слично.
И дали има негде да се изнајми камера добра за таква работа,или па некој ако е со добра воља да ни го среди тоа па да го почастиме или платиме,би било супер.
А дали би било добро клипчето ако се снима со мобилен ? јас имам ноте 3 конкретно.Имаш доста програми за видео едитинг можеш и со windows movie maker, (прост и едноставен али брка работа ако сакаш само да скратиш и залепиш неколку клипа и некои поедноставни работи и ефекти, па се до Adobe premier за кој ти треба искуство знаење и време и не се исплаќа за едно клипче од 5 минути да го инсталираш и учиш. Јас ретко правам клипови и ко ќе правам користам Cyberlink power director кој е поедноставен од премијерот а има доста моќни алатки за едитирање и креирање на видео клип. Мислам дека сам лесно ќе се снајдеш на муви мејкер (првио шо го споменав) или ќе најдеш сигурно некој познат кој има барем еднаш нешто направено со него.
не знам какви вади (НD) и за која намена ти е клип пошто на голем екран пониски резолуции изгледаат матно зрнесто.... јас имам правено 720 и 1080р видеа снимани со ДСЛР апарати. Ако ти е за на јутуб или фејс, може и послаб квалитет ако ти е за на ТВ некој да опне на 80 сантими треба висока резолуција да то изгледа јасно и чисто, башка снимањето треба да е уедначено со светлина, звук, без тресење на снимката..... Има финеси али зависи дали ти е за холивуд или за меѓу приатели и познатиА дали би било добро клипчето ако се снима со мобилен ? јас имам ноте 3 конкретно.
и фала![]()
Клипчето би било наменето за јутуб и фб за рекламирање на клубот,чисто да видат луѓето што е вештината,што се вежба и како се вежба...не е за на телевизија.не знам какви вади (НD) и за која намена ти е клип пошто на голем екран пониски резолуции изгледаат матно зрнесто.... јас имам правено 720 и 1080р видеа снимани со ДСЛР апарати. Ако ти е за на јутуб или фејс, може и послаб квалитет ако ти е за на ТВ некој да опне на 80 сантими треба висока резолуција да то изгледа јасно и чисто, башка снимањето треба да е уедначено со светлина, звук, без тресење на снимката..... Има финеси али зависи дали ти е за холивуд или за меѓу приатели и познати
Ноте 3 мислам дека ќе ти заврши добра работа, ако најдеш пак камера подобро ти е тоа, инаку за програмче и Sony Vegas мислам дека ќе ти заврши работаКлипчето би било наменето за јутуб и фб за рекламирање на клубот,чисто да видат луѓето што е вештината,што се вежба и како се вежба...не е за на телевизија.
Што мислиш ? или да бараме камера ?
Би можело да се стави и музика во позадина,да не биде ептен аматерско ?Ноте 3 мислам дека ќе ти заврши добра работа, ако најдеш пак камера подобро ти е тоа, инаку за програмче и Sony Vegas мислам дека ќе ти заврши работа
Да да, јас имам правено 2 клипа за дота, може и музика и се да скратуваш делови....еве што имам изработено јас -http://www.youtube.com/watch?v=2s5pNXqHn7I, и ова http://www.youtube.com/watch?v=BH95pjrtftwБи можело да се стави и музика во позадина,да не биде ептен аматерско ?
прв пат ќе правам вакво нешто ради тоа поставувам вакви прашања![]()