Сум имала прилика да запознаам неколку вики, во главно жени. Сите различни па дури со различни мислења и искуства. Мажите беа повеќе шамани, магови. Веројатно жени и мажи кои трагале по личен развој и комплетно остварување на личноста, па нашле еден од многуте начини. Не мисалм дека никакво "вештерско" искуство може да има врска со бројот на прочитани книги, се работи за внатрешно искуство, вистинско искуство и само луѓето кои доживеале нешто слично можат да го разберат тоа.
Инаку мислам дека секоја жена е помалку или повеќе вика, тоа ни е во природа. Се разбира не стари грди баби, со метли и казани. Како што јас мислам тоа е само симболика на астрални летови - метла и казан - на лечење, со разни тревки.
Ме интересира Cybergirl, какво е твоето искуство? Како се снаоѓаш? Рече дека имаш некој светец дали заштитник или?
п.с кога сме кај американизацијата, прво погледни што јадеш, дали Мц доналдс, 7ца? Гледаш МTV? " Вештерството" како и многу учења од тој тип постојата далеку пред да постои САД.