Вештачка мајчина утроба

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
498
Поени од реакции
325
...сега го гледав на Cinemax филмот „The Surogate“, родител 1 и родител2 кои всушност двајцата се со мочало во панаталоните, посакале „сопствено“ дете, при што нивната пријателка се сложила во име на заедничкото пријателство да им биде сурогат мајка.

...радоста кратко траела и покрај добрата напредна бременост, откриено било кај фетусот еден хромозом вишок што насочувало дека новороденото ќе се родело со хендикеп т.е. како дете со Даунов синдром при што двајцата машки родители во хомосексуална брачна заедница одбиле да имаат такво „болно“ дете туку сакале нормално дете, па и’ предложиле прекин на бременоста и откажување на нероденото поради можен Даунов синдром што не можеле да ја земаат таквата обврска. (нема да коментирам како тие хомичи сакале „нормално“ дете, а прашање дали тие биле како хомичи „нормални“ родители).
... сурогат мајката направила све да ги убеди да не се откажат од нероденото, барем едниот кој бил и вистински сопственик на семето фрлено во неа и единствен кривец за вишок на хромозомот, но не успеала во тоа, мажите не се спремни за такво жртвување како би била спремна жената.

...мажите се атлетичари на брзи стази, „спринт на 100 м“ каде успехот зависи од физикусот, брзината и силата, посветени само на тие брзи стази во половина ден, а во другата половина (секоја чест на исклучоци) мораат да одмараат, да уживаат со своето хоби, без да му ја мислат ниту за кој ќе ја зготви храната, кој ќе исчисти куќата, кој ќе испери, кој ќе трча по лекари, а најмалку да се грижи целодневно за потомокот.
...жените се маратонци, малку поспори во трчањето, но на долги стази се незаменливи и поиздржливи, поодговорни, пооптоварени, тие половина ден се на работно место може со помал ритам или скоро ист како мажот, ама другата половина од денот во континуитет продолжуваат да работаат т.е. во домот со сите обрски за нормално живеење што мажот ги ужива на готово, па одозгора на крајот на ноќта и сексуално ќе го задоволи.
... мажот тешко ќе опстане без жената, за разлика од жената која многу полесно ќе се адаптира и ќе опстане според нејзините квалитети, но ништо не е идеално и најнормално и природно, ако не се двајцата (маж и жена) во комплет!


...пишувате мајчина утроба каде се поврзани емоциите на мајката со фетусот, можеби тие што имаат нормална бременост и нормална хармонија во домот со својот сопруг, све друго е ненормален стрес токму за тој фетус, колку такви идеални брачни примери има?

...колку млади мајки денес не можат да го поднесат нормалниот пораѓај и сите настојуваат да се породат на вештачки начин со закажување со царски рез да се „отстрани“ бебето од нејзиниот стомак со несвесно присуство на најзначениот чин во нејзиниот живот на доаѓање на свет на потомокот, а таа во несвест, оти било тешко да се издржат тие породилни болки, размазени, ама најстрашно од сето тоа е дека после таа примена анестезија младата мајка е неспособна за своето новородено, го одбива своето новородено дека не можела да се освести од операцијата ниту го дои, така да не е далеку времето кога и таа бременост што ја оделува од мажот како уникатна, настане токму потребата од „Вештачка мајчина утроба“.
Deka nie mazite sme fizicki posilni od vas zenite e fakt, ama pri obicna nastinka prvi pagame ko krusi :D.
Na temava: ovaa vestacka utroba ke se prodava ko alva, ne deka e pametna ideja tuku naprotiv deka e glupa. So ogled na toa deka mnozinstvoto od svetskata populacija e veke glupavo ili oglupeno so site moderni tehnologii i trendovi, samite zeni pa i mazi ke ja baraat ovaa vestacka utroba i ke si davaat avtogolovi. Sreka sto ziveeme nie vo NMK i sme barem 100 godini ponazad od ostanatiot svet na tehnoloski i finansiski plan, pa i 1000 godini ponazad vo mentalitet taka da nie sme bezbedni
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.215
Поени од реакции
35.726
Deka nie mazite sme fizicki posilni od vas zenite e fakt, ama pri obicna nastinka prvi pagame ko krusi :D.
Na temava: ovaa vestacka utroba ke se prodava ko alva, ne deka e pametna ideja tuku naprotiv deka e glupa. So ogled na toa deka mnozinstvoto od svetskata populacija e veke glupavo ili oglupeno so site moderni tehnologii i trendovi, samite zeni pa i mazi ke ja baraat ovaa vestacka utroba i ke si davaat avtogolovi. Sreka sto ziveeme nie vo NMK i sme barem 100 godini ponazad od ostanatiot svet na tehnoloski i finansiski plan, pa i 1000 godini ponazad vo mentalitet taka da nie sme bezbedni
....како да не, сме биле безбедни, све што носат оние главните како препорака за државите во ЕУ, ние иако не сме во ЕУ, веднаш применуваме дали под принуда или им ги лижеме не знам, ама укинување на аналогна ТВ, овие денешниве четири групи на цена на електрична струја, родител 1 со родител2, уништување на сите државни капацитети за да би се увезела струјата за да зависиме од европските дибеци, уништување на аграрот за да се нема сопствено производство и да зависиме од увоз на петицидни овошје и зеленчук, во образование учење по Кембрич систем и по q_уров мој методи, све се тоа преопраки кои важат и треба да стапат во сила за ЕУ државите, а не за нас, ама ние брзо брзо да се примени, кога ќе го видам ЕУ знамето на секое биро на државни институции, а не сме во ЕУ мислам ејјј појако лижење и виткање кичма нема!
П.С.
паѓате при обична настинка поради психолошки фактор т.е. стравот од болеста, а не поради физкусот кој и те како подобро ќе ја издржите болеста од жените!
 

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
498
Поени од реакции
325
....како да не, сме биле безбедни, све што носат оние главните како препорака за државите во ЕУ, ние иако не сме во ЕУ, веднаш применуваме дали под принуда или им ги лижеме не знам, ама укинување на аналогна ТВ, овие денешниве четири групи на цена на електрична струја, родител 1 со родител2, уништување на сите државни капацитети за да би се увезела струјата за да зависиме од европските дибеци, уништување на аграрот за да се нема сопствено производство и да зависиме од увоз на петицидни овошје и зеленчук, во образование учење по Кембрич систем и по q_уров мој методи, све се тоа преопраки кои важат и треба да стапат во сила за ЕУ државите, а не за нас, ама ние брзо брзо да се примени, кога ќе го видам ЕУ знамето на секое биро на државни институции, а не сме во ЕУ мислам ејјј појако лижење и виткање кичма нема!
П.С.
паѓате при обична настинка поради психолошки фактор т.е. стравот од болеста, а не поради физкусот кој и те како подобро ќе ја издржите болеста од жените!
Kaj nas da ja donesat ovaa vestacka utroba denes, utre ke ja nema od sto sme mnogu posteni :sneaky:

Inace nastinkata e poizrazena kaj mazite deka sme posilni zatoa potesko ni paga :D:D:D
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.459
... сурогат мајката направила све да ги убеди да не се откажат од нероденото, барем едниот кој бил и вистински сопственик на семето фрлено во неа и единствен кривец за вишок на хромозомот, но не успеала во тоа, мажите не се спремни за такво жртвување како би била спремна жената. ијао Бјонц ти тоа све го заклучи од гледањето на еден филм. Значи сѐ што ќе ти покажат на филм за тебе е исто како навистина да се случило. Па уште и кога жената ќе ја испортретираат како жртвичка, за тебе тие настани стануваат вистински иако е само обична глума пред камери.

...мажите се атлетичари на брзи стази, „спринт на 100 м“ каде успехот зависи од физикусот, брзината и силата, посветени само на тие брзи стази во половина ден, тотално непознавање на мажот и машката природа, впрочем ретко некоја жена е заинтересирана да ги запознае мажите ама и те како знаете да нѐ манипулирате.
...жените се маратонци, малку поспори во трчањето, о па Бјонц вие самите себе не сакате да се запознаете, што останало за другите.
... мажот тешко ќе опстане без жената, аууу ова е веќе лажење и тешка илузија! На улица те среќава крадец и те помодрува од ќотек- кој тебе ќе те штити, маж или жена? за разлика од жената која многу полесно ќе се адаптира и ќе опстане според нејзините квалитети, ... кои тоа црни квалитети тебе ќе те одржат во живот Бјонц?! Сѐ додека макар и еден маж има на планетава имате шанси за опстанок, само на туѓ грб знаете да се шлепате.
... колку такви идеални брачни примери има? сега и Дизни ќе ни го раскажуваш?

...колку млади мајки денес не можат да го поднесат нормалниот пораѓај аиии сите тие кутри жени, сите тие жртви и сите настојуваат да се породат на вештачки начин со закажување со царски рез да се „отстрани“ бебето од нејзиниот стомак со несвесно присуство на најзначени...
Браво Бјонц, ти благодарам што презентира во какви катастрофални илузии женскиот колектив безнадежно потонал. Како презентација е интересно зашто е гротескно далеку од реалноста, нешто како научна фантастика ама комедија а и е поучно четиво за оние помлади мажи кои мислат да се женат во иднина (поблиска или подалечна сеедно): еве дечки со какви фантасти ќе се обврзете на вечен заеднички живот. Читајте, учете и размислете каков шизоиден ентитет каните во својот живот. Не е Бјонц сама во ваквиот поглед на свет, мнозинството жени вака... размислуваат.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
20.215
Поени од реакции
35.726
Браво Бјонц, ти благодарам што презентира во какви катастрофални илузии женскиот колектив безнадежно потонал. Како презентација е интересно зашто е гротескно далеку од реалноста, нешто како научна фантастика ама комедија а и е поучно четиво за оние помлади мажи кои мислат да се женат во иднина (поблиска или подалечна сеедно): еве дечки со какви фантасти ќе се обврзете на вечен заеднички живот. Читајте, учете и размислете каков шизоиден ентитет каните во својот живот. Не е Бјонц сама во ваквиот поглед на свет, мнозинството жени вака... размислуваат.
....ресетирај си го мозокот, ништо не разбираш што сакав да кажам ниту меѓу редови, ниту ја знаеш вистината во породилиштата денес.
П.С.
...како буда беше поарен, сега се криеш ко пичица позади нов ник, трет по ред а?
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.459
....ресетирај си го мозокот, ништо не разбираш што сакав да кажам ниту меѓу редови, ниту ја знаеш вистината во породилиштата денес.
П.С.
...како буда беше поарен, сега се криеш ко пичица позади нов ник, трет по ред а?
Освен “срам те било“ друга песна нема на твојата плоча? Мора апсолутно секого да го разубедиш дека немаш комплекс на повисока вредност? Има терапија за тоа, ама ти овака возвишено суштество не верувам дека доброволно ќе се подложиш.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.791
Поени од реакции
24.624
Дали ќе биде расистички доколку избереме бебе со сини очи, жолта коса и бел тен или ќе мора да бираме само цигани ?
Зошто расистички? И јас така си одбрав. :D
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.090
Поени од реакции
21.727
Кој од мажите на темава копа руда или работи физичка работа? Или убаво звучи да се напише на форум, после завршување на канцелариската работа, а некој отепан без пари, експлоатиран до смрт нека копа руда и нека чисти улици. АмА мАжИтЕ рАбОтАт тЕшКи фиЗиЧкИ рАбОти.
Jas be Emke, jas rabotam relativno teska fizicka rabota( platena ali teska vo sporedba so IT sektorot).
Vidi foto vo draga kajgana i kazi mi dali toa tebe ti izgleda kao rabota vo kancelarija :cautious: .
E sega posto ustanovivme deka ne rabotam kancelariska rabota, uste pomalce vo IT sectorot, mozam jas da kazam sega nesto ili da prodolzam da gi citam glupostite sto gi treskate vie od IT sektorot posto realno da si kazime oddamna imate izgubeno oset so realnosta.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
18.000
Поени од реакции
9.692
Како оди напред технологијата, а умира напоредно моралот, етиката, човечкото во човекот, мислам дека после 50-60 години, жените ќе си прават моабет како во некои времиња трудници носеле бебе во стомак, како се мачеле, повраќале, тешко се движеле, викале кога се пораѓале, брадавиците од градите им биле раскрвавени од доење, биле сечени на стомак итд....ќе се чудат исто како ние што се чудиме сега како нашите прапрабаби переле на рака.
Ништо не ме изненадува, човекот се претвора полека во машина и ке си купува делови кога ќе му откаже некој.
Што ли ќе биде после 100 200 години????
:toe:
 
Член од
29 јуни 2014
Мислења
24.155
Поени од реакции
39.857
Како оди напред технологијата, а умира напоредно моралот, етиката, човечкото во човекот, мислам дека после 50-60 години, жените ќе си прават моабет како во некои времиња трудници носеле бебе во стомак, како се мачеле, повраќале, тешко се движеле, викале кога се пораѓале, брадавиците од градите им биле раскрвавени од доење, биле сечени на стомак итд....ќе се чудат исто како ние што се чудиме сега како нашите прапрабаби переле на рака.
Ништо не ме изненадува, човекот се претвора полека во машина и ке си купува делови кога ќе му откаже некој.
Што ли ќе биде после 100 200 години????
:toe:
тетке, треба да измислат нешо за бесмртност. Па ќе живиме после до илјада и една.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
18.000
Поени од реакции
9.692
тетке, треба да измислат нешо за бесмртност. Па ќе живиме после до илјада и една.
Најголема дарба на човекот е тоа што може да си ги исполнува сонишата....така да и тоа ќе биде некогаш.
 
Член од
6 декември 2022
Мислења
960
Поени од реакции
1.459
... мислам дека после 50-60 години, жените ќе си прават моабет како...
Ако опстане женскиот род тие наредни 50-60 години. Што мислиш, да имаат идните родители избор, би гледале син или ќерка?
@Ska Maniac Aaaaa па зависи кој порачува. Ако се додржат до тогаш работите како што се сега со расните, полови, малцински квоти при вработување, ќе има и расна квота за бебиња по нарачка- за белите деца расната квота ќе биде инстант пополнета со нарачки од феминистиците, така да додека ти дојдеш на ред ќе ти кажат “останаа само џупци за вас бел господине, и тоа ќе мора само ќерки да нарачате“.
 
Член од
3 мај 2019
Мислења
18.000
Поени од реакции
9.692
Ако опстане женскиот род тие наредни 50-60 години. Што мислиш, да имаат идните родители избор, би гледале син или ќерка?
@Ska Maniac Aaaaa па зависи кој порачува. Ако се додржат до тогаш работите како што се сега со расните, полови, малцински квоти при вработување, ќе има и расна квота за бебиња по нарачка- за белите деца расната квота ќе биде инстант пополнета со нарачки од феминистиците, така да додека ти дојдеш на ред ќе ти кажат “останаа само џупци за вас бел господине, и тоа ќе мора само ќерки да нарачате“.
Koga bi imale pravo na izbor, sigurna sum deka site takozvani roditeli bi sakale masko i zensko, dve deca, retko deka nekoj bi posakal poveke deca...ama (si pravime bajram na pametot)...:pos:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom