Deka nie mazite sme fizicki posilni od vas zenite e fakt, ama pri obicna nastinka prvi pagame ko krusi ....сега го гледав на Cinemax филмот „The Surogate“, родител 1 и родител2 кои всушност двајцата се со мочало во панаталоните, посакале „сопствено“ дете, при што нивната пријателка се сложила во име на заедничкото пријателство да им биде сурогат мајка.
...радоста кратко траела и покрај добрата напредна бременост, откриено било кај фетусот еден хромозом вишок што насочувало дека новороденото ќе се родело со хендикеп т.е. како дете со Даунов синдром при што двајцата машки родители во хомосексуална брачна заедница одбиле да имаат такво „болно“ дете туку сакале нормално дете, па и’ предложиле прекин на бременоста и откажување на нероденото поради можен Даунов синдром што не можеле да ја земаат таквата обврска. (нема да коментирам како тие хомичи сакале „нормално“ дете, а прашање дали тие биле како хомичи „нормални“ родители).
... сурогат мајката направила све да ги убеди да не се откажат од нероденото, барем едниот кој бил и вистински сопственик на семето фрлено во неа и единствен кривец за вишок на хромозомот, но не успеала во тоа, мажите не се спремни за такво жртвување како би била спремна жената.
...мажите се атлетичари на брзи стази, „спринт на 100 м“ каде успехот зависи од физикусот, брзината и силата, посветени само на тие брзи стази во половина ден, а во другата половина (секоја чест на исклучоци) мораат да одмараат, да уживаат со своето хоби, без да му ја мислат ниту за кој ќе ја зготви храната, кој ќе исчисти куќата, кој ќе испери, кој ќе трча по лекари, а најмалку да се грижи целодневно за потомокот.
...жените се маратонци, малку поспори во трчањето, но на долги стази се незаменливи и поиздржливи, поодговорни, пооптоварени, тие половина ден се на работно место може со помал ритам или скоро ист како мажот, ама другата половина од денот во континуитет продолжуваат да работаат т.е. во домот со сите обрски за нормално живеење што мажот ги ужива на готово, па одозгора на крајот на ноќта и сексуално ќе го задоволи.
... мажот тешко ќе опстане без жената, за разлика од жената која многу полесно ќе се адаптира и ќе опстане според нејзините квалитети, но ништо не е идеално и најнормално и природно, ако не се двајцата (маж и жена) во комплет!
...пишувате мајчина утроба каде се поврзани емоциите на мајката со фетусот, можеби тие што имаат нормална бременост и нормална хармонија во домот со својот сопруг, све друго е ненормален стрес токму за тој фетус, колку такви идеални брачни примери има?
...колку млади мајки денес не можат да го поднесат нормалниот пораѓај и сите настојуваат да се породат на вештачки начин со закажување со царски рез да се „отстрани“ бебето од нејзиниот стомак со несвесно присуство на најзначениот чин во нејзиниот живот на доаѓање на свет на потомокот, а таа во несвест, оти било тешко да се издржат тие породилни болки, размазени, ама најстрашно од сето тоа е дека после таа примена анестезија младата мајка е неспособна за своето новородено, го одбива своето новородено дека не можела да се освести од операцијата ниту го дои, така да не е далеку времето кога и таа бременост што ја оделува од мажот како уникатна, настане токму потребата од „Вештачка мајчина утроба“.
Na temava: ovaa vestacka utroba ke se prodava ko alva, ne deka e pametna ideja tuku naprotiv deka e glupa. So ogled na toa deka mnozinstvoto od svetskata populacija e veke glupavo ili oglupeno so site moderni tehnologii i trendovi, samite zeni pa i mazi ke ja baraat ovaa vestacka utroba i ke si davaat avtogolovi. Sreka sto ziveeme nie vo NMK i sme barem 100 godini ponazad od ostanatiot svet na tehnoloski i finansiski plan, pa i 1000 godini ponazad vo mentalitet taka da nie sme bezbedni