Вечерва овде, без тебе...

• Креатор на темата Сатори
  • Време на започнување
Член од
7 мај 2013
Мислења
8
Поени од реакции
12
Вечерва овде без Тебе.... требаше да го напишам некој саат порано, за да го запазам датумот демек.. ама заеби... и датумот не е тоа шо беше!!! Негоо остај то.. Вечерва овде без тебе размислувам на сите денови поминати без тебе... сите спомени.. сите подвизи и сите падови за тебе. Размислувам онака... ко.. за последен пат зошто дојде редот таквата навика да ја фрлам некаде... некаде каде што одам многу ретко или воопшто и не одам!! На почетокот, тоа што барем во мислите ти се навраќав беше исклучок, па потоа премина во правило и сега дојде редот да биде исклучок и по брза постапка да премине во момент или помалку од тоа!!!! Размислувам за многу работи... се прашувам како успеа.. без никаков контакт да ме натераш да се променам во оние работи за кои ги сметав за моја светост, за нешто што како лавот пленот што не го дава, ги чував. Но, тоа е дел од мене и ке го прифатам онака како што е зошто, кога ке погледнам денес наназд, тоа и не си била ти. Тоа била мојата верзија на твоето битие, мојата замисла, моја имагинација. Обично не грешам во претпоставките, но за тебе како свесно да правев исклучок, несакав да се соочам со тебе, со вистинската ти ! Затоа и патев цело ова време, макотрпно креирајќи те во мислите, онаму каде што зборот реалност значеше „ кафе-пауза“ ( колку да видам колку сум забегал ) . И замисли, мојата префекционистичка персона го одобруваше сето тоа, знаеше да замолчи и да наведне глава како да е најголемиот виновник на светот. А гордоста некаде потисната во ќош, мислејќи дека сето тоа вреди за еден ебан разговор со тебе, што незнаеше дали воопшто ке се случи, ќутеше ко пичка под кошула и голташе се во себе заборавајќи дека претходно беше најгласната кучка на планетава. И така, бегав од се, се губев во просторов, нешто налик на филмот „ Изгубени во преводот “ бегајќи и отфрлајќи се од мене, само тебе те имав во мене. Како се да ми беше. Јадев гомна дека се каам, уште солза што не пуштив од шо ми беше мака.. ама мојот копиљски инстинкт агитаторски се дереше во мене дека лажам. И лажев. Лажев ко ѓупците на мост што лажат. Кога имав со кого да отварам рани и да лечам комплекси знаев само дека постоиш, без да се замарам за ништо друго во врска со тебе, не ми беше битна ама кога ќе бев сам ко вдовица, се пцуев самиот себеси, карав-врнев по сите мој слабости!!!! Се негирав и во реалноста и во имагинацијата со тебе. Стана невозможно да ја избегнувам реалноста, не зошто јас забегував со тебе во мислите туку тоа што вистинската ти беше далеку од мојата Ти! Не бев во твоја близина и тоа ме јадеше.. како еден мој недостаток за тоа да имам шанса да стигнам до тебе.. за да се оправдам пред гордоста дека вредело нејзиното ќутење.. демек средствата ја оправдале целта.. али кур... етеме, година дена, онаму кај што припаѓам, онаму каде што гордоста падна и со неверување виде дека нејзиното пичкарење било залудно. И сега пак се дере, пак.. но гласот како да и засипнал.. ќе и бидам вечен должник... ке си бидам вечен должник за ваквото коцкање време... за отфрлањето на сите кои во мене гледале нешто повеќе, на сите кои ги изневерив.... но во меѓувреме...
Ти драга... сега си онаму каде што јас бев кога заминав.. и кога би го добил она за што гордоста ќутеше, би ти ги кажал истите работи, некоја ситница плус.. би те прегнал силно.. како никогаш до сега, би те бакнал во образ за последен пат ( немам повеќе други намери... а и знаеш дека повеќе ги ценам искрените прегратки).... зошто и кога би се вратила, јас ке сум преуморен за нови срања од искомплексирана личност... зошто ако не си искомплексирана, сигурно и не би се вратила..
Залудно чекам да те пронајдам некаде тука, опишувајќи некоја твоја приказна, можеби и нашата, опишана како лузерска, али реалноста е таа... ти си далеку од тоа!! Затоа ете ме мене....со овој втор реферат....да го прочиташ се она што не сум ти кажал и што се сум загубил пробувајќи...
И се ова е само проблем на мојата желба за перфекција... затоа заминав.. затоа кукам...
Мечтаев за тебе, те добив и свесно те изгубив...... и нема смисла повеќе да жалам за тоа.. сепак тоа беше мој избор... и сега сум рамнодушен......
И додека пишувам.. борба во мене... гордост... желба.... реалност... емоциии... Но како што кажав, овој пат должник сум и на городста . Доволно плати за твоето его .
Вечерва овде без тебе...
Моето патешествие нека заврши тука...
Вчера беше твој ден..
Среќно Малечка . . . !

--- надополнето: 30 септември 2013 во 03:10 ---
Вечерва овде без Тебе.... требаше да го напишам некој саат порано, за да го запазам датумот демек.. ама заеби... и датумот не е тоа шо беше!!! Негоо остај то.. Вечерва овде без тебе размислувам на сите денови поминати без тебе... сите спомени.. сите подвизи и сите падови за тебе. Размислувам онака... ко.. за последен пат зошто дојде редот таквата навика да ја фрлам некаде... некаде каде што одам многу ретко или воопшто и не одам!! На почетокот, тоа што барем во мислите ти се навраќав беше исклучок, па потоа премина во правило и сега дојде редот да биде исклучок и по брза постапка да премине во момент или помалку од тоа!!!! Размислувам за многу работи... се прашувам како успеа.. без никаков контакт да ме натераш да се променам во оние работи за кои ги сметав за моја светост, за нешто што како лавот пленот што не го дава, ги чував. Но, тоа е дел од мене и ке го прифатам онака како што е зошто, кога ке погледнам денес наназд, тоа и не си била ти. Тоа била мојата верзија на твоето битие, мојата замисла, моја имагинација. Обично не грешам во претпоставките, но за тебе како свесно да правев исклучок, несакав да се соочам со тебе, со вистинската ти ! Затоа и патев цело ова време, макотрпно креирајќи те во мислите, онаму каде што зборот реалност значеше „ кафе-пауза“ ( колку да видам колку сум забегал ) . И замисли, мојата префекционистичка персона го одобруваше сето тоа, знаеше да замолчи и да наведне глава како да е најголемиот виновник на светот. А гордоста некаде потисната во ќош, мислејќи дека сето тоа вреди за еден ебан разговор со тебе, што незнаеше дали воопшто ке се случи, ќутеше ко пичка под кошула и голташе се во себе заборавајќи дека претходно беше најгласната кучка на планетава. И така, бегав од се, се губев во просторов, нешто налик на филмот „ Изгубени во преводот “ бегајќи и отфрлајќи се од мене, само тебе те имав во мене. Како се да ми беше. Јадев гомна дека се каам, уште солза што не пуштив од шо ми беше мака.. ама мојот копиљски инстинкт агитаторски се дереше во мене дека лажам. И лажев. Лажев ко ѓупците на мост што лажат. Кога имав со кого да отварам рани и да лечам комплекси знаев само дека постоиш, без да се замарам за ништо друго во врска со тебе, не ми беше битна ама кога ќе бев сам ко вдовица, се пцуев самиот себеси, карав-врнев по сите мој слабости!!!! Се негирав и во реалноста и во имагинацијата со тебе. Стана невозможно да ја избегнувам реалноста, не зошто јас забегував со тебе во мислите туку тоа што вистинската ти беше далеку од мојата Ти! Не бев во твоја близина и тоа ме јадеше.. како еден мој недостаток за тоа да имам шанса да стигнам до тебе.. за да се оправдам пред гордоста дека вредело нејзиното ќутење.. демек средствата ја оправдале целта.. али кур... етеме, година дена, онаму кај што припаѓам, онаму каде што гордоста падна и со неверување виде дека нејзиното пичкарење било залудно. И сега пак се дере, пак.. но гласот како да и засипнал.. ќе и бидам вечен должник... ке си бидам вечен должник за ваквото коцкање време... за отфрлањето на сите кои во мене гледале нешто повеќе, на сите кои ги изневерив.... но во меѓувреме...
Ти драга... сега си онаму каде што јас бев кога заминав.. и кога би го добил она за што гордоста ќутеше, би ти ги кажал истите работи, некоја ситница плус.. би те прегнал силно.. како никогаш до сега, би те бакнал во образ за последен пат ( немам повеќе други намери... а и знаеш дека повеќе ги ценам искрените прегратки).... зошто и кога би се вратила, јас ке сум преуморен за нови срања од искомплексирана личност... зошто ако не си искомплексирана, сигурно и не би се вратила..
Залудно чекам да те пронајдам некаде тука, опишувајќи некоја твоја приказна, можеби и нашата, опишана како лузерска, али реалноста е таа... ти си далеку од тоа!! Затоа ете ме мене....со овој втор реферат....да го прочиташ се она што не сум ти кажал и што се сум загубил пробувајќи...
И се ова е само проблем на мојата желба за перфекција... затоа заминав.. затоа кукам...
Мечтаев за тебе, те добив и свесно те изгубив...... и нема смисла повеќе да жалам за тоа.. сепак тоа беше мој избор... и сега сум рамнодушен......
И додека пишувам.. борба во мене... гордост... желба.... реалност... емоциии... Но како што кажав, овој пат должник сум и на городста . Доволно плати за твоето его .
Вечерва овде без тебе...
Моето патешествие нека заврши тука...
Вчера беше твој ден..
Среќно Малечка . . . !

AntiSpamMaster

Find Beautiful Girls from your town for night
Член од
18 август 2011
Мислења
112
Поени од реакции
83
Вечерва овде без тебе, повторно сам во постелана со ламбана со срциња до кревет :$$

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
... се смеам читајќи наши минати разговори. Како да читам сценарио од епизода на Lost. Нереални потези, смешни фрази, наивни реакции, енигматични изјави. И драми. Кој од нас двајца е поизгубен само уште не сум заклучил. По лоша навика гледам уште на почеток сум почнал да посочувам прсти на вина кон себе за се и сешто. Денес да е, ниедно извини немаше да добиеш. Според кажаното, далеку од тоа да сум згрешил нешто. Јас барем и знаев што сакам. А ти? Те чекав година ипол да одлучиш што и како. И мислам дека се уште не знаеш, се уште си збунет. Конфликтен. Заглавен. Времето лета, подобро одлучи наскоро. Ретко кој и ќе вложи толку време како јас, ај што остана без мене, него ќе останеш без никој вака. Не, не сум од тие што ќе те колне, пцуе, вреѓа. Сакам да си среќен бидејќи сметам дека заслужуваш, и се надевам ќе најдеш особа која ќе те прави среќен. И јас заслужувам исто, и дефинитивно подобро од тоа што ти ми го понуди. Јас продолжувам понатаму, и си го земам мојот "available" сообраќаен знак со мене, по пат кој јас си го трасирам сам од сега натаму, и ќе го ставам на дисплеј за некој кој ќе го сретнам одејќи по тој пат, и кој заслужува. Ти ако сакаш, остани си на раскрсницата, веќе не можам да берам гајле за тоа. Јас чекав воз на автобуска, но конечно сфатив колку ебано невозможна е ситуацијата. Ти бате, хеликоптер чекаш да ти слета. Не глуми осамен волк и понатаму, секогаш копнееме за друштво, тоа е биолошки факт, услов од природата, за нашиот вид. Излези од лавиринтот, ти оставив патокази пред да заминам. Со истите може ќе налеташ и на твојата следна (а може и последна) голема љубов. Ти посакувам се најдобро :).

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Вечерва овде без тебе.. хм.. па и не ми е толку лошо кога добро ќе размислам...
Напротив... уживам во самотијата..ако воопшто можам така да ја наречам..пре би рекла слобода :)
Но..ете...има моменти кога случајно ќе се сетам на тебе..дали некоја песна,место,реченица.... ќе ме потсети...и ми доаѓа насмевка...Ми текнува на убавите моменти поминати заедно..на нашите глупости... Но,не би ти се вратила...тоа е само едно сеќавање...кое доколку се повтори ќе се изгуби неговата убавина.. Така да ..остани си слободно во мојата имагинација.Твоето место е таму,секогаш со мене :)

Член од
14 септември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
19
Сакам да ти кажам дека....од тебе човек нема да биде. Поарно ти е со глупата да си останеш шо те копира за да ти покаже дека ти е сродна душа. Ниту образованието, ниту 24-те години не те направија личност. Зошто СИ КУКАВИЦА. Кукавица да се бориш и средиш шо заеба. Ама ако. Ќе сфатиш можеби, еден ден.
ЗНАМ ДЕКА ЌЕ ПРОЧИТАШ А.З. ;)
п.с. не ми го шпионирај јутјуб каналот. растат ченл вјуз, ептен незгодно ми е, се познава.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.731
Поени од реакции
34.308
Вечерва овде, без тебе... веќе е 7, не си завиена гола во ќебе седејќи во јога позиција зборувајќи ми за теми што дури сам со себе одбивав да ги дискутирам.
Парфмеот го познав од километар! Уште се смеам на коинциденцијата. Аналогно, да, пробував да синхронизирам дишењето со твоето, пробав да се смеам на различнaта боја влакна у боксерки, дури ти попуштав од што си слатка.. ама тоа спортско газе ми е новокомпован фетиш. Би спиел во тебе, само за да не излезам. :D Дури незнам вечерва што со рацеве. Вишок ми се. Ќе те барам! Само се молам да не се најдеме. :)

Најдеме најдеме.

Онака.

Најдеме најдеме најдеме.

Оти оn a long enough timeline, пак ќе станам идиот. И го вадам најлошото од луѓето. :) A ти, ти.. O: )

Z

Zoza

Гостин
vecerva ovde bes tebe e voedno i pocetok na nokite pominati bes tebe...tesko e-no ke pomine...nasite pesni denes mi vrtat na pc no od utre ke se strogo zabraneti za moe dobro...i znaes ovaa pesna ti ja posvetuvam na tebe...mojata bolka ke si bide MOJA...a tvojata sreka mene ke mi znaci veruvaj...

Член од
7 април 2013
Мислења
183
Поени од реакции
325
Вечерва овде без тебе, јас сама со празно пиво до мене и мојата омилена песна од Pearl Jam. Ко тажно маче сум, како осамено маче кое мјаука само ти да го земеш во скут. Ќе ти предам, ќе си играме том и џери, ќе си играме луѓе кои се заљубени... Утка, јас сум заљубена во тебе, глупава јас, ти, ти најверојатно ме заборави...
2 недели поминаа, пиши ми човеку! Јави ми се! Кажи ми дека сакаш да имаш само секс со мене! Кажи ми дека ме мразиш! Ќе ти простам се...
Само спомни ме, ќе ти се предадам скроз, ќе, ќе ти правааам многу, многуу крофни, ќе ти правам све што сакаш, само да ме сакаш...
Добро бе, признавам ми требаш како ракија на салата, како џамлија на мало дете, како на сармата ориз...
Сериозно ми требаш, најсериозно сакам да те имам, онака себично и љубоморно. Ти ме направи опсесивна кучка!
Ќе ти го дадам сето мое време, ќе ти ги дадам сите мои тегли со ајвар, ќе ти дадам безброј бакнежи, само, само да ме сакаш...

Член од
12 ноември 2012
Мислења
132
Поени од реакции
47
Вечерва овде без тебе ја гледам твојата слика и плачам и се прашувам зошто мораше вака да биде,зошто не можеше да биде едноставно ти и јас заедно прегрнати и заљубени....

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Вечерва овде без тебе .... размислувам и сваќам дека воопшто не ми е криво што те запознав :) :) , туку напротив ептен ми е мило , затоа што во иднина ке знам од какви изроди да бегам :D

Kajgana Shop

На врв Bottom