Zagubenata Sloboda na Mrtvata Mladost
И човечкиот ум ако не размислува затупува,а што ако станеш мудар иста судбина ке те снајде и со тој што е безумен.Човек што повеке знае ,повеке страда.
Nogu ubavo kazano brat.Kolku poveke covek si gi otvara ocite, tolku poveke stanuva svesen deka se okolu nego e planski sozdadeno, poradi pricina, od tret covek, i sekogas .... za pari.
Znaci zalno e toa sto, eden covek barajki ja vistinata saka da postigne dusevna sloboda, toj vleguva vo edna nasoka vo koja gleda deka voopsto ne e taka.E togas covekot pocnuva da dovaga do razni zaklucoci za sebe i se okolu nego.
Takov sum na primer jas... posle tolku vreme citanje razni informacii za nas lugeto, za toa kako ziveeme i vo koja nasoka odime, raznite filmovi od zeitgest ili obamas deception, do razni prezentacii na naucnici od celiot svet posveteni na extraterrestrial postoeneto i site tie duhovni bogatstva, me nateraa veke celosno da se otkazam od lugeto, od sistemot, ja mrazam sekoja insttucija na planetava, bukvalno recisi sekoja, se otkazav od religijata, od obrazovanieto koe voopsto ne e potrebno bidejki covek moze i sam da nauci sto saka i kolku saka...
Se otkazav od se, i denes po cel den samo pusam trava, slusam i pravam muzika i go cekam denot koga se ke se promeni.
Svakam deka nikade ne odam.III godina na fakultet, a smisolot ne go gledam nikade.Kolku i pari da dobivam plata, sto i da mi dadat, nikogas nema da bidam sreken se dodeka gledam kako covekot robuva, so nego drug se ebava, i se taka so godini.Zalnoto e toa sto nasata priroda e celosno izvestacena preku gennno modificiranite organizmi, raznite hormonalno pompani jadenja, raznite vakcini koi nikoj ne znae kakvi se vo celost, poradi raznite plasirani bolesti i virusi od svetskite farmacevtski giganti, ili zlobno namernite politicki platformi, krivo sozdadeniot praven sistem koj recisi nikogas ne e vo pravo i taka nataka.
Se otkazav od se.Zivoto za mene ne e vo grad, ziveam vo sofija, i za mene ova ne e zivot.Mesto kade covek moze da se otrovi od raznite otrovni gasovi, negativnata energija moze da se oseti na razni strani, a taa dovaga vo forma na sozalenie na raznite skitnici na ulicata koi postojano podsekat na ne ramnomerieto vo prirodata na covekot, a celata taa sozdadena samo od nego i samo za pari.
Se otkazav od nacinot na zivot bidejki svativ deka site nie sme kontrolirani.Ne znam kolku znaete, no se spekulira deka site nie sme nabljuduvani duri od televizorot, digitalnata televizija go ovozmozuva toa.Svativ deka slobodata e odzemana, i deka nikoj ne se razviva taka kako sto saka tuku taka kako sto sistemot predlaga.
Se otkazav, bidejki moralnite vrednosti vo svetot se svedoa na 0, veke nema luge koi sakaat da ja cujat istinata, bidejki istinata za niv e besmislena, se dodeka ne uspeeme da dejstvuvame kon nea.Se otkazav i od lugeto, bidejki lugeto ne sakaat da bidat slobodni, ne sakaat da rabotat za sebe, bidejki site rabotat za da preziveat, ili drugi ziveat za kefovi bidejki neramnomerieto vo sistemot i ne spravedlivosta im ovozmozila da bide taka.
Zatoa, se poveke pocnuvam da mislam deka treba da si otidam na selo kaj baba, i tamu so nea da si sedam, da si pozadam zeleni kitki, i da uzivam vo prirodata...sto poveke mi treba.Izvorska voda, ridovi okolu mene, ptici, flora i zivotni, mirisot na shuma i vkusot na sloboda.Toa za mene e sloboden zivot.
Sakam da mozam da ziveam na selo i da ne davam nitu eden denar na nikakva institucija.Da nema televizor do mene nitu radio, a samo klasicna muzika ili toa sto jas go sakam.
Uspehot vo zivotot e koga covek ke uspee da go prozivee taka kako sto saka.
Jas se uste ne sum uspeal.Seuste ne sum sloboden, a nitu pak vie tuka na forumot.Covek ke bide sloboden samo koga ke nema maticen broj, samo koga nema da plaka danoci, samo koga ke bide umstveno silen i kon prirodnite zakoni stabilen.Nema potreba od religii, od institucii ni od zatvori i sranja.
Na covekot mu treba samo voda, hrana, obleka i topol prostor.A dusite ke gi oslobodime i pravilno ke gi nasocime samo niz meditacija, nasmevka na lice i zadovolstvo vo dusha.Site zaedno na kup, site da se smeeme, site da si zborime, da pieme i da pusheme (koj saka).Site da bidat zadovolni, da nema luge so x5 ili luge bez edno oko bidejki alfite go pretepale oti go fatile kako puse zad nekoja zgrada.
Zalno e ... zalno e toa kolku samo nie lugeto ja zagubivme slobodata, kako nie lugeto se oddalecivme od nasata priroda...zalno e.
Sakam da mozam da go ostvaram mojot son na slobodata, no sekojdnevno si mislam kolku samo ke gi razocaram roditelite.Nikoj ne saka denes da go vide svoeto dete kako zivee drasticno razlicno od drugite, a osobeno vo mojov slucaj, zelbata da se bide na selo megu ridovi i dolini.Jas znam deka najvazno e toa sto covekot go oseka vo srce, i deka toa treba da go sledi, no nekako ...koga se setam deka moive frlija tolku pari za obrazovanieto, a jas dojdov da se obrazovam i ja najdov istinata i sega smisolot za mene ne e istiot, kako sega da im kazam na mojte deka se otkazuvam od ovoj nacin na zivot i sakam da odam da gradam sloboda na selo.Ne znam...zagubeno se osekam, a zelbata vo mene da se bide megu prirodata e se pogolema.Sekojdnevno si vikam , ahhh koga ke dojde toj den.
Bi pisal uste mnogu raboti, no bi sakal prvo da cujam vase mislenje za toa kako jas go uvidov zivoto i kako jas gledam na rabotite.Bi sakal da cujam vase mislenje bidejki mnogu sum razocaran od svetov, i so koj i da zboram nikoj ne me svaka seriozno.Site mi velat, da, vo pravo si, ama so da se prae...taka treba da bide. NE !!!Za mene toa ne e pravilniot odgovor, zatoa bi sakal da cuam mislenje od lugeo koi mozebi bi mi dale potkrepa ...
Pozdrav...
I da ve pozdravam so edna pesna moja.Bi bilo ubavo da ja slusate do kraj pesnata i da se koncentrirate vrz lirikata.Bidejki vo pesnava zboruvam za toa kolku vsusnost nekoi institucii vo svetov i odredeni luge, mozat da go storat seto toa sto go zboram vo pesnata.Vsusnost vo pesnata igram uloga na mason i se obiduvam da im kazam na lugeto kolku se robovi i sto vsusnost jas kako mason im pravam.Se razbira ova e umetnicka slika na temnata i brutalna realnost vo koja ziveeme.I nemoj da mislete deka pesnata e preterizam..naprotiv, celata pesna e cista vistina koja sekoj mora da ja sogleda i da ja prifati kako takva kakva sto e, a taa e mnogu gnasna.
Ete cujte kako masonite gledaat na nas.(
ne e zadolzitelno sepak)
Ete vi go i tekstot pa procitajte go i sledete go textot i porakata na celata pesna.Mojata poraka e covekot konecno da se svesti i da vide deka nekoi luge navistina ni ja ebavat majkata.
Grobniot Portal
Во фамилија на рака што се брои јас живеам
а вие 6 милјарди и во фаца ви се смеам,
живеам по траекторија на нашата традиција
таа пак захтева целосветска доминација,
но тоа не ми пречи кога знам дека поседувам
тоа што те тревожи а воедно радува,
мојте предци хирурзите на вашиот синдром
кога влегуваш во црква земи стави си кондом,
зошто таму се пласират нашите анти лекарства
и со нив ги контролирам ваште соништа,
создадовме живот на самоубиствено обштество
за нас ваште синови се топовското месо,
кое непримено треба в скафандер да се сложи
и во мисија на НАТО на парчиња да се разложи,
но прости тоа не е конечното нешто
сам ке видиш како можам да те ебам вешто,
зошто создадов и класа на повисоката маса
што може кај ке стаса да се понаша ко гнаса,
со кротките и добри Исусови верници
кои лесно можам да ги вртам исто ко ветерници,
за нас во политичките води нема пречки
Б.Трајковски е дел од тие дечки,
ко доказ за жртва од политиката мртва
тој беше само дел од демократија абстрактна,
а штом премногу се котат нема да се сплотат
мал вирус им пуштив ментално да се испотат,
ете гледаш јас сум Цар имам еден дар
со само една тенка хартија да правам Дар-Мар.
Од време на време човеко се радува
но тоа е така оти јас дозволувам,
ама не дај боже јас да земам да се изнервирам
и 2001 ко реприза ја сервирам,
низ машините за прање да манипулирам
и за неколку години цели нации приспивам,
можам сите деца за миг да ги расплачам
и без грижа на совеста на небо да ги качам,
зошто премногу сум алчен повише и жеден
сите души да ги контролирам јас до последен,
не знам дали е всадено или наследено
од другарите на тато како аманет оставено,
за сите јас да мислам и за тие што не треба
па и против моја воља ако треба да ги погребам,
од една страна јас сум господар на универзумот
од друга пак само на светлината губитникот,
но тоа не ми смета кога можам да си плетам
џемиски врски инфекции дрски,
згради да паѓат војни да се раѓат
во црно да се завијат во очај да пропаѓат,
но сето тоа зло се базира и извира
врз вашата глупост која никогаш не запира,
ми дадовте право сила моќ и цела наука
па сега преку солзи примете ја мојта порака,
сите вие да, сте одамна програмирани
од духовната слобода систематски суспендирани,
и така контролирани на земјата планета
потчинети ко робови на парична валута,
па дури и во сонот немате своја слобода
зошто таму ви делува нашата ментална дрога,
но чекај знам има спас на едно место
во гробниот портал каде се станува лесно.