Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

theprince

Fan of Irony
Член од
3 февруари 2008
Мислења
1.256
Поени од реакции
155
Се за што вие реплицирате (разлика помеѓу добро и зло, помагање на родителите- оние кои те создале да ги почитуваш, да го цениш она што ти е дадено и сл) всушност обработува човековата етика и морал. значи не треба бог да ти каже што е добро и што е лошо( уствари тоа е еден од начините) да се свати што е добро а што е лошо бидејќи во дамнешно време библијата служела како учебник за да се слави доброто над лошото, но со тек на време низ еволуцијата на човекот се стига до 21 и први век каде што библијата како книга на моралот и доброт однесување се трансформира- преобразува во во склоп на науки- етика, социологија и сл. Во денешно време ни поповите веќе не веруваат дека бог го создал човекот но нагласуваат дека треба библијата да се зема како показател што е добро а што е зло. Ако свештениците не веруваат дека бог го создал човекот се уништува прво битната теорија за божества, богови и други слични појави, со што јас во целост се согласувам

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
coek za da se lecis imas druga tema...tuka ne si gi leci svoite kompleksi, i kako sto znam site imame pravo na svoe mislenje....i ti nemas pravo da mi kazuvas sto da praam, zas imam procitano za kkvantna fizika i teorija na relativnost, a ti odi pozanimavaj se so religijata....pa ako nesto novo otkries, kazi......jas si veruvam i ti nemas sto da me vregas, bog da cuva....sve bolni

gledas ... tokmu vo toa e problemot be angelce ... religijata voopsto poveke ne moze da se razvie i ne moze nisto da se OTKRIE...religijata e kor sokak.Svakas ???? Edinstveno sto vredi od celata biblija i so samo taa recenica se raskazuva celata biblija, a toa e zapovedta: PRAVI NA LUGETO TOA STO SAKAS NA TEBE DA TI PRAVAT.Se e jasno .... religijata e zabluda za lugeto, biblijata e izmislena prikazna, a gospod e skrien zbor za silata na univerzumot ... taka da ...treba da pocnat lugevo na planetata da citat poveke kvantna fizika, nauka, i da pocnat da veruvat vo dokazi i fakti a ne nekoi sueverija i babini devetini....

Sekoj od nas e bog, sekoj od nas vo sebe krie svoj univerzum i svoja religija ... Sekoj od nas e sozdaden od ovoj univerzum i treba pocit da davame na nego a ne na bog.Vidi kako odi toa.

1. Naseto telo e sozdadeno od hemiski elementi koi site do eden gi ima vo univerzumot.so razlicni hemiski vrski se sozdavat razlicni kreacii na zemjata planeta kako sto ete sme nie lugeto.Taka da sekoj od nas e parcence od univerzumot.Seto toa go pisuva i vo religijata no na drug nacin, koj odi ete vaka.

2.Dokaz za toa deka site nie sme parcenca na univerzumot e Tajnata Vecera na Isus (univerzumot) koga na 12 apostoli im dava da apnat od pogacata (negovoto telo) i vinoto (negovata krv).Svakas za sto stanuva zbor??? Bidejki gospod e univerzumot a nie sme fragmenti od univerzumot, togas isus vo taj poteg na site nas ni pokaza deka nie navistina sme del od univerzumot i navistina ne mozeme bez nego.

Samo sto zalnoto e toa sto lugeto mislat deka za site sranja na planetava ke ni pomogne gospot, i gospod ke gi opravi pshikicki gresnite, umstveno pogresnite i duhovno praznite...ili pak seta mafija, site laboratoriski bolesti, site vojni, site lazni politicari, dejnosta na masonite, krazbite od instituciite ili brutalnosta na policijata... ili pak gospod ke ni pomogne da nema teroristi i nikakvi pari koi veke se posilni i od bog i od se ...

Znaci se dodeka lugeto mislat deka eden den koga na gospod ke mu skurci ke se isparavat rabotite , se dotogas ke ziveeme kako robovi na razlicni institucii, organizacii i korporacii...
Covekot treba da ja najde vinata vo seba i spasot vo sebe..oti kade e bolkata tamu e i lekot...me svakate neli ????
Jas bev golem vernik.Osobeno ot koga umre drugarot moj.No so tek na vreme ot koga pocnav da ja baram vistinata za moeto postoenje i za ovaa planeta, otkriva mnogu vistina...no vistinata e bolna oti vistinata denes osloboduva i te pravi silen, no koga svakas deka si rob na institucii napraveni od covecka raka a ne od silata na prirodata, togas mi stanuva mnogu tesko i ... pagam vo depresija ... no :) se drzam i go cekam denot koga planetava ke kaze NE i ke ni ebe mater na site, a togas lugeto ke svatat deka ete gospod ne dojde da ni pomogne i ke mu receme na gospod :pusk: i duri togas pokraj rusevini i maki ke pocneme da gradime nov svet, cist, ubav, sloboden i harmonicen so univerzumot i prirodata, a ne so alcnite zelbi na poedini grupi luge od planetata zemja...

Pozdrav od Mista 93.

Prirodata ne sozdava ubijci nego sistemot vo koja ziveat lugeto.
Prirodata za koja e sozdaden covekot e da si zivee na selo.Da si cuva stoka,obrabotuva zemja,da bide sloboden.
Vo gradot imas klasni razliki koj ke rodat ljubomora,ljubomorata ke rodi gnev,a gnevot grev.

Sekoj covek ima sto da kaze i mudriot i bezumniot,treba samo da se naucis da slusas.

Vo vrska so roditelite,treba da se pocituvaat.Koga ke bides tatko ke svatis.

nogu dobro si ja svatil sustinata na covekovoto postoenje....

Covekot treba da se pokori na planetata zemja i da prestane da pravi eksperimenti so koj bi dokazal sto ?????? sto ???? nisto ...
Covekot treba da zivee tocno na selo, kade nema beton, kade nema tramvai i koli, kade nema galama, kade nema zeni doterani kako od monako kazinata ili nema klosari koi prosat na kolena...
Seloto e mestoto kade covekot dava trud vrz zemjata planeta a od planetata dobiva razni rastenija koi mu pomagaat za opstanok..
Na covekot ne mu trebaat adidas patiki i puma trenerki nitu versace kosula ili sto znam... Ni trebaat alista, jadenje, voda i drugi luge za odrzuvanje na pozitivnata edergija da tece vo krug.Svakate ???

Pozitivnata energija e sekogas tamu na selo, kade prirodata e po zastapena... I naucno dokazano e deka vodata od selski izvor e mnogu po harmonicna i po pozitivna vo odnos na vodata vo grad....so toa negativnata energija masovno vleguva vo lugeto i taka se sozdava prozizvod koi ne e pozelen na planetata i megu lugeto ...
Samo na selo covek moze da bide ednakov so prirodata, i so site luge okolu nego...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Ако ме затворат, најверојатно кога ќе излезам ќе ги повредам на морбиден начин, бељаџија и зло се релативни работи, за некои една работа е злобна а за некои истата е добра...

Ќе им посакам среќен пат у неповрат ако не се сложуваат и не го почитуваат мојот избор а доколку, покушаат нешто екстремние најверојатно ќе го разбудат будалата во мене и ќе почнат да се случуваат црни хроники, значи јас сум спремен на се во име на слободата и толеранцијата, волјата и љубовта, нештата кои го прават човекот Голем, на исто рамниште со Боговите, све остало е багра и шљам.

Треба да ги контролираш емоциите,да не владеат тие со тебе,него ти со нив.А посебно кога ѕверот од тебе треба да излезе.Како што постои среката ,така постои и несреката.Како што постои радоста така постои и тагата.
Тие се дел од нашето секојдневие,научи да ги контролираш.

А системот е создаден од кого? Ете сме живееле во мали селски населби и полека ПРИРОДНО тоа почнало да се менува, тоа сме ние ЛУЃЕТО.

Велиш природата на човекот е да живее на село, како дојде до тој заклучок дека природата е таква. Јас велам дека природата е во постојана промена, движење, еволуција, и човекот како дел од таа природа е подложен на истите закони кои владеат со цел универзум.

Водата која не се движи се претвара во смрдено мочуриште и шивеалиште на рептили - БЛЕЈК, тоа важи за СЕ!

Без разлика дали станува збор за родители, комшии или пријатели јас велам сите ние да се почитуваме, дека е родител не значи дека е во право...

Системот е создаден од човек,со дозвола од Бог.За да се исполни кажаното.Те подигнав толку високо за да ја покажам силата над тебе.
За тие што не веруваат,да поверуваат.колку ке се зарадува кога ке ги најде изгубените овци.

И човечкиот ум ако не размислува затупува,а што ако станеш мудар иста судбина ке те снајде и со тој што е безумен.Човек што повеке знае ,повеке страда.СЕ Е СУЕТА.

Дете има потреба од родител,исто колку човек од Бог,но кога детето созрее нема потреба од родител,исто и човек додека духовно не еволуира има потреба од Бога и закони,но кога стане духовно зрел Бог ке биде во него и тој во Бога.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Kakov Bog be u koe vreme ziveete vie, abe vo Naukata e jasno bog e del od kulturata na narodite niz istorijata od religiite na coveckata rasa!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Zagubenata Sloboda na Mrtvata Mladost

И човечкиот ум ако не размислува затупува,а што ако станеш мудар иста судбина ке те снајде и со тој што е безумен.Човек што повеке знае ,повеке страда.

Nogu ubavo kazano brat.Kolku poveke covek si gi otvara ocite, tolku poveke stanuva svesen deka se okolu nego e planski sozdadeno, poradi pricina, od tret covek, i sekogas .... za pari.
Znaci zalno e toa sto, eden covek barajki ja vistinata saka da postigne dusevna sloboda, toj vleguva vo edna nasoka vo koja gleda deka voopsto ne e taka.E togas covekot pocnuva da dovaga do razni zaklucoci za sebe i se okolu nego.

Takov sum na primer jas... posle tolku vreme citanje razni informacii za nas lugeto, za toa kako ziveeme i vo koja nasoka odime, raznite filmovi od zeitgest ili obamas deception, do razni prezentacii na naucnici od celiot svet posveteni na extraterrestrial postoeneto i site tie duhovni bogatstva, me nateraa veke celosno da se otkazam od lugeto, od sistemot, ja mrazam sekoja insttucija na planetava, bukvalno recisi sekoja, se otkazav od religijata, od obrazovanieto koe voopsto ne e potrebno bidejki covek moze i sam da nauci sto saka i kolku saka...
Se otkazav od se, i denes po cel den samo pusam trava, slusam i pravam muzika i go cekam denot koga se ke se promeni.
Svakam deka nikade ne odam.III godina na fakultet, a smisolot ne go gledam nikade.Kolku i pari da dobivam plata, sto i da mi dadat, nikogas nema da bidam sreken se dodeka gledam kako covekot robuva, so nego drug se ebava, i se taka so godini.Zalnoto e toa sto nasata priroda e celosno izvestacena preku gennno modificiranite organizmi, raznite hormonalno pompani jadenja, raznite vakcini koi nikoj ne znae kakvi se vo celost, poradi raznite plasirani bolesti i virusi od svetskite farmacevtski giganti, ili zlobno namernite politicki platformi, krivo sozdadeniot praven sistem koj recisi nikogas ne e vo pravo i taka nataka.
Se otkazav od se.Zivoto za mene ne e vo grad, ziveam vo sofija, i za mene ova ne e zivot.Mesto kade covek moze da se otrovi od raznite otrovni gasovi, negativnata energija moze da se oseti na razni strani, a taa dovaga vo forma na sozalenie na raznite skitnici na ulicata koi postojano podsekat na ne ramnomerieto vo prirodata na covekot, a celata taa sozdadena samo od nego i samo za pari.
Se otkazav od nacinot na zivot bidejki svativ deka site nie sme kontrolirani.Ne znam kolku znaete, no se spekulira deka site nie sme nabljuduvani duri od televizorot, digitalnata televizija go ovozmozuva toa.Svativ deka slobodata e odzemana, i deka nikoj ne se razviva taka kako sto saka tuku taka kako sto sistemot predlaga.
Se otkazav, bidejki moralnite vrednosti vo svetot se svedoa na 0, veke nema luge koi sakaat da ja cujat istinata, bidejki istinata za niv e besmislena, se dodeka ne uspeeme da dejstvuvame kon nea.Se otkazav i od lugeto, bidejki lugeto ne sakaat da bidat slobodni, ne sakaat da rabotat za sebe, bidejki site rabotat za da preziveat, ili drugi ziveat za kefovi bidejki neramnomerieto vo sistemot i ne spravedlivosta im ovozmozila da bide taka.
Zatoa, se poveke pocnuvam da mislam deka treba da si otidam na selo kaj baba, i tamu so nea da si sedam, da si pozadam zeleni kitki, i da uzivam vo prirodata...sto poveke mi treba.Izvorska voda, ridovi okolu mene, ptici, flora i zivotni, mirisot na shuma i vkusot na sloboda.Toa za mene e sloboden zivot.
Sakam da mozam da ziveam na selo i da ne davam nitu eden denar na nikakva institucija.Da nema televizor do mene nitu radio, a samo klasicna muzika ili toa sto jas go sakam.
Uspehot vo zivotot e koga covek ke uspee da go prozivee taka kako sto saka.

Jas se uste ne sum uspeal.Seuste ne sum sloboden, a nitu pak vie tuka na forumot.Covek ke bide sloboden samo koga ke nema maticen broj, samo koga nema da plaka danoci, samo koga ke bide umstveno silen i kon prirodnite zakoni stabilen.Nema potreba od religii, od institucii ni od zatvori i sranja.
Na covekot mu treba samo voda, hrana, obleka i topol prostor.A dusite ke gi oslobodime i pravilno ke gi nasocime samo niz meditacija, nasmevka na lice i zadovolstvo vo dusha.Site zaedno na kup, site da se smeeme, site da si zborime, da pieme i da pusheme (koj saka).Site da bidat zadovolni, da nema luge so x5 ili luge bez edno oko bidejki alfite go pretepale oti go fatile kako puse zad nekoja zgrada.
Zalno e ... zalno e toa kolku samo nie lugeto ja zagubivme slobodata, kako nie lugeto se oddalecivme od nasata priroda...zalno e.
Sakam da mozam da go ostvaram mojot son na slobodata, no sekojdnevno si mislam kolku samo ke gi razocaram roditelite.Nikoj ne saka denes da go vide svoeto dete kako zivee drasticno razlicno od drugite, a osobeno vo mojov slucaj, zelbata da se bide na selo megu ridovi i dolini.Jas znam deka najvazno e toa sto covekot go oseka vo srce, i deka toa treba da go sledi, no nekako ...koga se setam deka moive frlija tolku pari za obrazovanieto, a jas dojdov da se obrazovam i ja najdov istinata i sega smisolot za mene ne e istiot, kako sega da im kazam na mojte deka se otkazuvam od ovoj nacin na zivot i sakam da odam da gradam sloboda na selo.Ne znam...zagubeno se osekam, a zelbata vo mene da se bide megu prirodata e se pogolema.Sekojdnevno si vikam , ahhh koga ke dojde toj den.

Bi pisal uste mnogu raboti, no bi sakal prvo da cujam vase mislenje za toa kako jas go uvidov zivoto i kako jas gledam na rabotite.Bi sakal da cujam vase mislenje bidejki mnogu sum razocaran od svetov, i so koj i da zboram nikoj ne me svaka seriozno.Site mi velat, da, vo pravo si, ama so da se prae...taka treba da bide. NE !!!Za mene toa ne e pravilniot odgovor, zatoa bi sakal da cuam mislenje od lugeo koi mozebi bi mi dale potkrepa ...

Pozdrav...

I da ve pozdravam so edna pesna moja.Bi bilo ubavo da ja slusate do kraj pesnata i da se koncentrirate vrz lirikata.Bidejki vo pesnava zboruvam za toa kolku vsusnost nekoi institucii vo svetov i odredeni luge, mozat da go storat seto toa sto go zboram vo pesnata.Vsusnost vo pesnata igram uloga na mason i se obiduvam da im kazam na lugeto kolku se robovi i sto vsusnost jas kako mason im pravam.Se razbira ova e umetnicka slika na temnata i brutalna realnost vo koja ziveeme.I nemoj da mislete deka pesnata e preterizam..naprotiv, celata pesna e cista vistina koja sekoj mora da ja sogleda i da ja prifati kako takva kakva sto e, a taa e mnogu gnasna.

Ete cujte kako masonite gledaat na nas.(ne e zadolzitelno sepak)

Ete vi go i tekstot pa procitajte go i sledete go textot i porakata na celata pesna.Mojata poraka e covekot konecno da se svesti i da vide deka nekoi luge navistina ni ja ebavat majkata.

Grobniot Portal

Во фамилија на рака што се брои јас живеам
а вие 6 милјарди и во фаца ви се смеам,
живеам по траекторија на нашата традиција
таа пак захтева целосветска доминација,
но тоа не ми пречи кога знам дека поседувам
тоа што те тревожи а воедно радува,
мојте предци хирурзите на вашиот синдром
кога влегуваш во црква земи стави си кондом,
зошто таму се пласират нашите анти лекарства
и со нив ги контролирам ваште соништа,
создадовме живот на самоубиствено обштество
за нас ваште синови се топовското месо,
кое непримено треба в скафандер да се сложи
и во мисија на НАТО на парчиња да се разложи,
но прости тоа не е конечното нешто
сам ке видиш како можам да те ебам вешто,
зошто создадов и класа на повисоката маса
што може кај ке стаса да се понаша ко гнаса,
со кротките и добри Исусови верници
кои лесно можам да ги вртам исто ко ветерници,
за нас во политичките води нема пречки
Б.Трајковски е дел од тие дечки,
ко доказ за жртва од политиката мртва
тој беше само дел од демократија абстрактна,
а штом премногу се котат нема да се сплотат
мал вирус им пуштив ментално да се испотат,
ете гледаш јас сум Цар имам еден дар
со само една тенка хартија да правам Дар-Мар.

Од време на време човеко се радува
но тоа е така оти јас дозволувам,
ама не дај боже јас да земам да се изнервирам
и 2001 ко реприза ја сервирам,
низ машините за прање да манипулирам
и за неколку години цели нации приспивам,
можам сите деца за миг да ги расплачам
и без грижа на совеста на небо да ги качам,
зошто премногу сум алчен повише и жеден
сите души да ги контролирам јас до последен,
не знам дали е всадено или наследено
од другарите на тато како аманет оставено,
за сите јас да мислам и за тие што не треба
па и против моја воља ако треба да ги погребам,
од една страна јас сум господар на универзумот
од друга пак само на светлината губитникот,
но тоа не ми смета кога можам да си плетам
џемиски врски инфекции дрски,
згради да паѓат војни да се раѓат
во црно да се завијат во очај да пропаѓат,
но сето тоа зло се базира и извира
врз вашата глупост која никогаш не запира,
ми дадовте право сила моќ и цела наука
па сега преку солзи примете ја мојта порака,
сите вие да, сте одамна програмирани
од духовната слобода систематски суспендирани,
и така контролирани на земјата планета
потчинети ко робови на парична валута,
па дури и во сонот немате своја слобода
зошто таму ви делува нашата ментална дрога,
но чекај знам има спас на едно место
во гробниот портал каде се станува лесно.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Кои се тие твои докази?
Цврсти докази приложи не библиски приказни.
Башка зошто ти е толку битно твоето постоење да има некаква цел?
Зарем без Бог твоето постоење би било беззначајно?
Религијата отсекогаш имала противници,но во дамнешно време тие просветлени луѓе немале право на глас,сети се на шпанската инквизиција,луѓе кои едноставно не го делеле мислењето на црквата биле спалувани под обвинение дека се вештерки.
Денес секој има право на говор,затоа и има повеќе непријатели на религијата.
Зарем сето тоа што го наброја е измама?
Сети се на учењето на црквата за геоцентричниот модел на сончевиот систем.
Ви докажавме дека не е така,зарем ве измамивме,сончевиот систем е хелиоцентричен,докажано,зарем ве измамивме.
Религијата секогаш ќе се вади на тие прашања кои науката сеуште ги нема одговорено,но тоа нема вечно да биде така.
Еден ден и последниот Бог ќе биде разоткриен како лажен.
Дали е моето размислување нелогично?
Јас се бавам со цврсти докази,твоите единствени докази се книги стари 1800 години од автори со сомнителни извори.
tie dokazi koi gi nudi naukata, ispagaat deka se lazni, naukata gi objavuvase snimkit na mesecinata deka covekot stapnal na nea , del od naucnicite tvrdat i smetaa deka se lazni, nlo i vonzemjanite , uzbuna istrav, kako i virusite od svinskiot grip, se sto se potpira na lagi i izmami koga togas ke s otkrie , kako ovie , no bog e vistina i postoi , i nikogas nema da bide razotkrieno toa , zasto bog ne e lazen , tuku vistinski

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Postoi be postoi ama nasiot bog postoi a vasiot ne postoi, vasiot vie sami ste go izmislile a nasiot direktno ni kaza deka e On licno!!!!

Член од
17 февруари 2010
Мислења
62
Поени од реакции
4
Конечно треба да излезете од фантазијата и да престанете со глупостите затоа што :Бог и судбината се само оправдување за оние кои се слаби да си ги признаат своите грешки и навикнати се да ја префрлаат вината на друг.

Kakov Bog be u koe vreme ziveete vie, abe vo Naukata e jasno bog e del od kulturata na narodite niz istorijata od religiite na coveckata rasa!
Види вака,потполно се сложувам со тебе,ама знаеш ли ти што е нихилизам?тоа ти е негирање на се што досега некој создавал,негирање на секаква култура и морал!немој да се лутиш,прочитај и информирај се малку повеќе:icon_lol:.патем ми се допаѓаат луѓе кои мислат со своја глава.pozzz

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Конечно треба да излезете од фантазијата и да престанете со глупостите затоа што :Бог и судбината се само оправдување за оние кои се слаби да си ги признаат своите грешки и навикнати се да ја префрлаат вината на друг.
Се согласувам, но тоа не значи дека не постои некаков си Креатор, Бог, кој можеби постои на некој чуден начин, и не поставил нас луѓето како негови синови, Богови, да владееме со земјата и да уживаме во животот, подложни на третиот њутнов закон наречен карма или судбина или било како...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Takov sum na primer jas... posle tolku vreme citanje razni informacii za nas lugeto, za toa kako ziveeme i vo koja nasoka odime, raznite filmovi od zeitgest ili obamas deception, do razni prezentacii na naucnici od celiot svet posveteni na extraterrestrial postoeneto i site tie duhovni bogatstva, me nateraa veke celosno da se otkazam od lugeto, od sistemot, ja mrazam sekoja insttucija na planetava, bukvalno recisi sekoja, se otkazav od religijata, od obrazovanieto koe voopsto ne e potrebno bidejki covek moze i sam da nauci sto saka i kolku saka...
Немој толку омраза да имаш ,гледај на системот како една скала во духовниот развој .Да не беше системот како ке станеше тоа што си денес,со такви размислувања и свакања.Па кога созрееш или излезеш од системот,да се вратиш назад и да ги ослободиш тие што се во системот.Да бидат сите слободни.

Пробај да раазмислиш што му се нозе на системот,на што стои ?

Еве вака ,целиот свет и тие што живеат во него ,стојат на календарот(времето) .
Точно време кога да станеш за на факултет или работа,во точно време ти тргнува автобусот,месечно земаш плата,разговор на телефон ти наплакаат по секунди и минути,струја плакаш по KW/h, се движиш со брзина во m/s ,имаш матичен број составен од ден,месец и година на рагање,банки наплакаат лихва месечно,влади се менуваат на 4 год. итн,да не набојувам.Све е поврзано со времето,а лугето стануваат како роботи, кружни повторувања и на срекни и на несрекни работи , и све така во круг.Лугето стануваат слуги на времето,обележани со белег на раката(саат) и на челото.
Дванасте хороскопски знаци.

А какво е општество во кое нема да се мери времето.

Нема да има индустриско произвоство на храна (како ке се обележи кога е произведено и до кога трае производот)
Нема да има транспорт на стока и луге,како ке полетуваат авиони,.
Едноставно градовите ке запустат бидејки без јавно мерење на времето неможат да постојат.

Трговците ке заплачат кој ке ги купува нивните стоки?

Освен пролет.лето,есен и зима,друга временска поделба нема да има,а само тоа му е доволно на сточарот,земјоделецот да може да опстане.

Сега кога знаеш на што стои системот удри го тамо.
За све е крив Дедо Мраз :wink:
Темата е дали Бог постои?
Дали постои Дедо Мраз? Ако не постои зошто сите му служат на него,примаат негов белег на раката(саат)

Тие што сакаат да ги разубедат лугето дека не постои Бог треба првин да се испитаат на кого тие му служат.

Излези од календарот и биди слободен.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
Kakvi samo zaostanati mislenja LOL vekje mi se smaci da komentiram na licnosti koi tvrdat deka Bog postoi a dokazite se nasekade okolu nas. Prvo ne znaete sto e/kakov e Bog. Kako togas dokazuvate deka toj napravil ova ili ona. I sekogas se vadite so toa deka ako nesto ne e kazano vo vasite religiski knigi, Bog mislel deka ne e vazno. Ne znam dali zabelezavte no sega sme vo 21 vek, kade naukata dava mnogu porazumni odgovori od tie vo vasite religiski knigi, no sepak koj da cita takvi naucni istrazuvanja epten se komplicirani i ne mozeme da gi svatime, neli?
Kako sto veli narodot: Gospod da vi e na pomos so toj um:toe:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Kakvi samo zaostanati mislenja LOL vekje mi se smaci da komentiram na licnosti koi tvrdat deka Bog postoi a dokazite se nasekade okolu nas. Prvo ne znaete sto e/kakov e Bog. Kako togas dokazuvate deka toj napravil ova ili ona. I sekogas se vadite so toa deka ako nesto ne e kazano vo vasite religiski knigi, Bog mislel deka ne e vazno. Ne znam dali zabelezavte no sega sme vo 21 vek, kade naukata dava mnogu porazumni odgovori od tie vo vasite religiski knigi, no sepak koj da cita takvi naucni istrazuvanja epten se komplicirani i ne mozeme da gi svatime, neli?
Kako sto veli narodot: Gospod da vi e na pomos so toj um:toe:
bog e lubov, a dokazi se prirodata zivotinskioot svet , i covekot , koj ima dusa svest, sovest , cuvstvo rasuduva i razmisluva. A naukata sto davala precizni odgovori , postana lazni, so cel da se izmami covestvoto , stapnuvane na mesecinata , prviot covek , vonzemni bitia i nlo , pa se do svinskiot grip i laznata uzbuna i strav, globalnoto zatopluvane , se toa e smisleno od nekoi tajni zagovori podrzani od golemite sili , dali amerika , zarai biznis , ili koj zna za sto , pa lazejki gi lugeto za teroristickite napadi na sad vrz bliznackite , toa e nivno delo , demek terorizam bilo, ili nemozat da go pronajdat osama bin laden, no izbegav od temata i ke recam , naukata i toa se sto taa kazuva e samo veruvane, od kaj znaeme deka bas taka e , kako sto naukata kazuva , sepak verata e vera , ako bog ni se javl da zivee so nas fizicki i da bil tuka , togas ke nemalo vera , a verata e ziva prestava i dokazuvane na ona sto ne se gleda , togas naukata nemoze da pronajde dokazi koi govorat protiv boga , zatoa sto takvi dokazi ne postojat i nikogas nema da pronajde , zasto bog e ziv koga apostol toma sak al da poveruva vo boga pobaral da se dobre do isusa hrista, i toj poveruval, no blazeni se onie koi ne videle a poveruvale, bozjata vera e vistina i bog se manifestira vo zivotite vo rastenijata vo covekot , segde okolu nas,se se bozji dela se e bozjo i od edniot bog gospo , bog postoi i negovoto carstvo nema da ima kraj

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Бог е мртов. - Ниче
Не беше ни жив. - Ја
Fuck you both! - Бог
Fuck you too! - Ја

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
bog e lubov, a dokazi se prirodata zivotinskioot svet , i covekot , koj ima dusa svest, sovest , cuvstvo rasuduva i razmisluva. A naukata sto davala precizni odgovori , postana lazni, so cel da se izmami covestvoto , stapnuvane na mesecinata , prviot covek , vonzemni bitia i nlo , pa se do svinskiot grip i laznata uzbuna i strav, globalnoto zatopluvane , se toa e smisleno od nekoi tajni zagovori podrzani od golemite sili , dali amerika , zarai biznis , ili koj zna za sto , pa lazejki gi lugeto za teroristickite napadi na sad vrz bliznackite , toa e nivno delo , demek terorizam bilo, ili nemozat da go pronajdat osama bin laden, no izbegav od temata i ke recam , naukata i toa se sto taa kazuva e samo veruvane, od kaj znaeme deka bas taka e , kako sto naukata kazuva , sepak verata e vera , ako bog ni se javl da zivee so nas fizicki i da bil tuka , togas ke nemalo vera , a verata e ziva prestava i dokazuvane na ona sto ne se gleda , togas naukata nemoze da pronajde dokazi koi govorat protiv boga , zatoa sto takvi dokazi ne postojat i nikogas nema da pronajde , zasto bog e ziv koga apostol toma sak al da poveruva vo boga pobaral da se dobre do isusa hrista, i toj poveruval, no blazeni se onie koi ne videle a poveruvale, bozjata vera e vistina i bog se manifestira vo zivotite vo rastenijata vo covekot , segde okolu nas,se se bozji dela se e bozjo i od edniot bog gospo , bog postoi i negovoto carstvo nema da ima kraj
E bas si zabegal. Tocno e deka nekoi naukata ja koristat za svoi celi, kako sto e tocno deka nekoi ja koristat i religijata za svoi celi. Sekade ima lugje sto sakaat da ziveat na grbot na drugite. No nesto drugo me cudi vo tvojot post. naukata i toa se sto taa kazuva e samo veruvane od kaj znaeme deka bas taka e ??? Covek ne znam ti vo kakov svet zivees, no dali se laga site tie naucni izumi koi gi gledas denes? Laga e televizorot sto go imas doma, ili kompjuterot na koj pisuvas? Ne bidete smesni, naukata vo razni oblasti dava mnogu objasnuvanja i fakti koi se dokazuvaat so eksperimenti, znaci naukata ne e voopsto veruvanje. A religijata e druga prikazna, slepa verba vo nesto sto ne znaete sto e, nasiot kreator koj go vikate, vo nekoi slucaevi ne apstrakten, vo drugi e sustestvo koe im se javuvalo na nekoi od prorocite itn. Vie ne znaete kakov e Bog.
I za kraj dali veruvas voskresenie deka Zemjata e stara okolu 6000 godini (spored Biblijata) ? A ziviot svet nastanal pred pomalku od 6000 godini? I kako sto kaza nekoj od ovie vernicive, Zemjata E centar na vselenata?

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
ne sum zabegal , tuku kazuvam spored logika, uste porano se pronajdeni arheoloski iskopuvana vo svetata zemja izrael, koi pripagale na nekoj grad pod moreto , dali e sodom i gomor iona sto go kazuva biblijata,potoa mnogu naucnici go priznale bog kako edinstven intelegenten tvorec i bog , od tipot na ajnstan , galileo , isak nutn ,nabluduvajki go univerzumot, i logicno e razmisluvaneto , deka bog e sozdatel na svetov i ne e mo
zno nesto da postoi bez tvorec i delovi od istoriskoti iskopuvane vo gradot elba

Kajgana Shop

На врв Bottom