Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Дали ти кога нешто подаруваш потоа си го бараш назад?
Што си им ти должен на твоите родители?
Ти да не си пратил молба за твое создавање?
На останатото ти е реплицирано од други,со кои се согласувам.
site sme dolzni kon nasite roditeli, a nikako nemozeme da im vozvratime na lubovta i zrtvata sto nasata majka , a i tako se zrtvuvaa za nas i ne rodi , vo lubov , , toa e emocionalno cuvstvo , nikoj ne pratil molba, toa e od boga odredno tokmu ti da bides toj ,bog ti dade dusa i telo i te ozive, eve eden bibliski citat ne e pogolem ni toj sto go sadi rastenieto , ni toj sto go vadi , no golem i beskrajno milostov e bog koj pravi da izrasne

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634
Твојот живот викаш?Твојте родители ти го дале,значи не е твој него нивни,можеш да им го вратиш?
Родени сме со долг,во болки не рагала нашата мајка кога не размислувала за својот живот,него само за детето што го рага,да биде здраво и живо.Го предава животот во Божји раце,предај го и ти кога ке треба да го вракаш долгот.

Велиш не се почитуваат Божјите заповеди,секој со својот крст не биди малодушен.
Модерно време,мртов е човекот духовно.
Оди во золошка и види го лавот во кафезот,дали за природата за која е создаден одговара на местото во кое се наога?
Неговиот дух е мртов,таков е и човек во модерно време.Природата за која е создаден не одговара на местото во кое се наога,во град.Кафез за човекот.Додади уште крст на градот и ке добиеш слика на вистински гроб,во кои живеат мртвите..

Човек е создаден за природата и да биде дел од неа.
Од природата може многу човек да научи.
Земскиот живот сме го затекнале сите,но од нас зависи дали ке бидеме дел од него.
Дали и сериските убијци кои по природата се создадени да убиваат треба да одговараат? И тие се дел од природата и од големиот план на Бог? И која е природата за која е создаден човекот како што велиш?

Во врска со божјите заповеди, што ако мене ми текне да почнам да раскажувам на сите дека ме допрел Бог и ми дал заповеди, освен што ќе ме исмеваат и можеби затворат во лудница како ќе го објаснам сето тоа, само немој да кажеш дека треба да докажам пошто за постоењето на Бог ете верниците така размислуваат, не требаат докази, туку само верба ете за Бог да не се навреди...

А тоа што го кажуваш за родителите е чиста себичност и лицемерие, велиш со мака мајката не родила и нашиот живот не е наш туку нивни, и што треба сега да го истргаме мозокот низ нос и слепо да им слугуваме? Чудни некои размислувања...туру руру (велком ин твајлајт зоун)

Г

Господ

Гостин
site sme dolzni kon nasite roditeli, a nikako nemozeme da im vozvratime na lubovta i zrtvata sto nasata majka , a i tako se zrtvuvaa za nas i ne rodi , vo lubov , , toa e emocionalno cuvstvo , nikoj ne pratil molba, toa e od boga odredno tokmu ti da bides toj ,bog ti dade dusa i telo i te ozive, eve eden bibliski citat ne e pogolem ni toj sto go sadi rastenieto , ni toj sto go vadi , no golem i beskrajno milostov e bog koj pravi da izrasne
Тоа што твоите родители ти го даваат е подарок.
А твое е дали ти потоа ќе сакаш да го возвратиш или не.
Но во психата е на човекот да ги сака своите најблиски
па затоа најчесто несвесно ти ја возвраќаш таа љубов.
Замисли да си во долг кон родителите за секое парче облека
и храна кое ти го купиле.
Кон цитатот:Дали кога некој расне Бог е покрај него?
Не!
Прво тоа се домашните,најчесто мајката и бабата.
Потоа се учителите и професорите а од друга страна пријателите.
Потоа се губат учителите и доаѓаат колегите а пријателите остануваат и тоа е до крајот на животот.
Бог не е со тебе:toe:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Дали и сериските убијци кои по природата се создадени да убиваат треба да одговараат? И тие се дел од природата и од големиот план на Бог? И која е природата за која е создаден човекот како што велиш?

Во врска со божјите заповеди, што ако мене ми текне да почнам да раскажувам на сите дека ме допрел Бог и ми дал заповеди, освен што ќе ме исмеваат и можеби затворат во лудница како ќе го објаснам сето тоа, само немој да кажеш дека треба да докажам пошто за постоењето на Бог ете верниците така размислуваат, не требаат докази, туку само верба ете за Бог да не се навреди...

А тоа што го кажуваш за родителите е чиста себичност и лицемерие, велиш со мака мајката не родила и нашиот живот не е наш туку нивни, и што треба сега да го истргаме мозокот низ нос и слепо да им слугуваме? Чудни некои размислувања...туру руру (велком ин твајлајт зоун)
nikoj ne e sozdaden kako ubiec ili losa licnost,

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634

Да, во право си нашата мајка се жртвувала со нашиот татко низ креветот говорејќи безобразни зборови, а кога сме се родиле гордо зачекориле на улица затнувајќи им ги устите на комшиите и потоа одеднаш сме станале втор план, немале време, работеле и потоа почнале со уцени од типот јас те хранам, ќе те избркам од дома, ќе те отпишам во весник ако не ми ги исполниш следните барања...тоа е СЕ само не Љубов Божија...

nikoj ne e sozdaden kako ubiec ili losa licnost,
Тогаш или е Бог многу поинаков отколку што се чини или му се лизнала власта од рацете, како тоа се дозволуваат силувања, убиства, педофилија и сличнио срања без да се превземе нешто а што е најинтересно скоро сите ние уживаме да го гледаме сето тоа на ТВ или НЕТ или било каде, се разбира од сигурна оддалеченост на настаните...

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Тоа што твоите родители ти го даваат е подарок.
А твое е дали ти потоа ќе сакаш да го возвратиш или не.
Но во психата е на човекот да ги сака своите најблиски
па затоа најчесто несвесно ти ја возвраќаш таа љубов.
Замисли да си во долг кон родителите за секое парче облека
и храна кое ти го купиле.
Кон цитатот:Дали кога некој расне Бог е покрај него?
Не!
Прво тоа се домашните,најчесто мајката и бабата.
Потоа се учителите и професорите а од друга страна пријателите.
Потоа се губат учителите и доаѓаат колегите а пријателите остануваат и тоа е до крајот на животот.
Бог не е со тебе:toe:
nekako go priznavas boga i postoeneto na boga, i se slozuvas so mene vo nekoi raboti, a toa ne znaci deka koga rekov nekoj rasne bog e pokraj nego, naramno bog e segdeka pokraj site luge ,tuku sakav da ti kazam , deka covekot e pepel i zemja , sto tolku se izdignuva so tehnologijata , deka ne e nisto ni onoj koj sadi ( rastenie) ni onoj koj go poliva , a se e bog , a golem e bog koj pravi da izrasne, slicno i za covekot, boga se grizi za nego , i sekogas e so nego

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Сакаш да кажеш дека треба да живееме во природата ала Тарзан, Могли... примитивни племенски заедници ?

Закооон :vozbud:
Znes li da obrabotuvas zemja,si molzel krava,si strisel ovca?No ne si ti kriv sistemot e takov da sozdava paraziti.Ke odis vo prodavnica ke kupis leb,a pojma nems kako se pravi,ke kupis mleko ,a krava so oci ne si videl.Da ne ostanes nekoj den gladen.

Г

Господ

Гостин
Znes li da obrabotuvas zemja,si molzel krava,si strisel ovca?No ne si ti kriv sistemot e takov da sozdava paraziti.Ke odis vo prodavnica ke kupis leb,a pojma nems kako se pravi,ke kupis mleko ,a krava so oci ne si videl.Da ne ostanes nekoj den gladen.
А тој што прави леб знае ли да користи компјутер?
Знае ли да решава логаритамски и експоненцијални функции?
Ти тој леб го купуваш со пари а парите ги стекнуваш со знаење.
Пекарот има свое знаење,земјоделецот има свое знаење а фармерот свое.
Не можеме сите да знаеме се.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Да, во право си нашата мајка се жртвувала со нашиот татко низ креветот говорејќи безобразни зборови, а кога сме се родиле гордо зачекориле на улица затнувајќи им ги устите на комшиите и потоа одеднаш сме станале втор план, немале време, работеле и потоа почнале со уцени од типот јас те хранам, ќе те избркам од дома, ќе те отпишам во весник ако не ми ги исполниш следните барања...тоа е СЕ само не Љубов Божија...

Тогаш или е Бог многу поинаков отколку што се чини или му се лизнала власта од рацете, како тоа се дозволуваат силувања, убиства, педофилија и сличнио срања без да се превземе нешто а што е најинтересно скоро сите ние уживаме да го гледаме сето тоа на ТВ или НЕТ или било каде, се разбира од сигурна оддалеченост на настаните...
covekot ima sloboda, koga ti na tvoite sinovi ili majkati tatkoti , te zaklucat doma i ne te pustaat nadvor ,oti si belazija i pravis zlo,ili se zalubis vo nekaja devojka od selo ili od grad , a na tvoite ne im se dopadne, i ti recat ako ja zemes nea nie si odime od kukava, i sega ti gi sakas i niv i devojkata, sto ke napravis?

А тој што прави леб знае ли да користи компјутер?
Знае ли да решава логаритамски и експоненцијални функции?
Ти тој леб го купуваш со пари а парите ги стекнуваш со знаење.
Пекарот има свое знаење,земјоделецот има свое знаење а фармерот свое.
Не можеме сите да знаеме се.
ne postoi denes covecko sustestvo koe neznae so kompjuter, toa decinja od 4 godini poveke znaat od nas

Г

Господ

Гостин
covekot ima sloboda, koga ti na tvoite sinovi ili majkati tatkoti , te zaklucat doma i ne te pustaat nadvor ,oti si belazija i pravis zlo,ili se zalubis vo nekaja devojka od selo ili od grad , a na tvoite ne im se dopadne, i ti recat ako ja zemes nea nie si odime od kukava, i sega ti gi sakas i niv i devojkata, sto ke napravis?
Ако сум бељаџија и правам зло и ме казнат со неизлегување казната ќе ја прифатам знаејки дека сум ја заслужил.
А ми речат дека ќе си одат од куќата ако земам девојка која не им се допаѓа,fine with me,друмот е без пари,а јас нема да дозволам некој друг да се меша во мојот избор:toe:

ne postoi denes covecko sustestvo koe neznae so kompjuter, toa decinja od 4 godini poveke znaat od nas
Во моето училиште повеќе од 60% од децата не ја знаат ниту кирилицата:toe:

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164

Prirodata ne sozdava ubijci nego sistemot vo koja ziveat lugeto.
Prirodata za koja e sozdaden covekot e da si zivee na selo.Da si cuva stoka,obrabotuva zemja,da bide sloboden.
Vo gradot imas klasni razliki koj ke rodat ljubomora,ljubomorata ke rodi gnev,a gnevot grev.

Sekoj covek ima sto da kaze i mudriot i bezumniot,treba samo da se naucis da slusas.

Vo vrska so roditelite,treba da se pocituvaat.Koga ke bides tatko ke svatis.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634

Ако ме затворат, најверојатно кога ќе излезам ќе ги повредам на морбиден начин, бељаџија и зло се релативни работи, за некои една работа е злобна а за некои истата е добра...

Ќе им посакам среќен пат у неповрат ако не се сложуваат и не го почитуваат мојот избор а доколку, покушаат нешто екстремние најверојатно ќе го разбудат будалата во мене и ќе почнат да се случуваат црни хроники, значи јас сум спремен на се во име на слободата и толеранцијата, волјата и љубовта, нештата кои го прават човекот Голем, на исто рамниште со Боговите, све остало е багра и шљам.

Г

Господ

Гостин
Prirodata za koja e sozdaden covekot e da si zivee na selo.Da si cuva stoka,obrabotuva zemja,da bide sloboden.
Vo gradot imas klasni razliki koj ke rodat ljubomora,ljubomorata ke rodi gnev,a gnevot grev.

Sekoj covek ima sto da kaze i mudriot i bezumniot,treba samo da se naucis da slusas.

Не го создава природата човекот да живее на село.
Системот го прави и тоа.
Порано кога системот бил племенски заедници нормално било да бидеш во некое племе.
Класните разлики ги прават парите.
Родителите треба а не мора да се почитуваат.
Некои родители заслужуваат почит,повеќето не:toe:

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.990
Поени од реакции
12.634

А системот е создаден од кого? Ете сме живееле во мали селски населби и полека ПРИРОДНО тоа почнало да се менува, тоа сме ние ЛУЃЕТО.

Велиш природата на човекот е да живее на село, како дојде до тој заклучок дека природата е таква. Јас велам дека природата е во постојана промена, движење, еволуција, и човекот како дел од таа природа е подложен на истите закони кои владеат со цел универзум.

Водата која не се движи се претвара во смрдено мочуриште и шивеалиште на рептили - БЛЕЈК, тоа важи за СЕ!

Без разлика дали станува збор за родители, комшии или пријатели јас велам сите ние да се почитуваме, дека е родител не значи дека е во право...

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.613
Поени од реакции
1.164
Не го создава природата човекот да живее на село.
Системот го прави и тоа.
Порано кога системот бил племенски заедници нормално било да бидеш во некое племе.
Класните разлики ги прават парите.
Родителите треба а не мора да се почитуваат.
Некои родители заслужуваат почит,повеќето не:toe:
Porano lugeto ziveele po selata,so modernizacija lugeto gi napustaat selata i gi naseluvaat gradovite,kako sto ovcarot gi sobira ovcite vo trloto,a tamo tie nema sto da jadat pa samo bleat.Teski vreminja zivet lugeto vo gradovite Kraj so kraj edvaj spojuvaat.No ke dode obraten proces koga gradovite ke ostanat pusti,a selata povtorno ke se naselat.Ovcarot ke go povede stadoto.Imas bezbroj istoriski primri za napusteni gradovi za razurnati.Kamen na kamen nema da ostane.

Kajgana Shop

На врв Bottom