Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Aрно е и слепец да си...важно си. Лошо е ич да те нема.Pa normalno deka e,samo ti go razbiras Bog,go imas spoznaeno.
Ovde se slepci sme ostantite.
![]()
Aрно е и слепец да си...важно си. Лошо е ич да те нема.Pa normalno deka e,samo ti go razbiras Bog,go imas spoznaeno.
Ovde se slepci sme ostantite.
![]()
E da tebe na primer te nema kako semafor vo Demir-Hisar,toa ti e koj kako si ja naredil.Aрно е и слепец да си...важно си. Лошо е ич да те нема.
Ма нервоза бе!E da tebe na primer te nema kako semafor vo Demir-Hisar,toa ti e koj kako si ja naredil.
![]()
Abe ubavo vika Stavro za tebe,naj psihicki-rastroen covek od cel podforum religija si...Ма нервоза бе!
Созревањето е тежок, да не речам процес. Може погрешив во проценката дека не си зелен за да ти каже човек по нешто.![]()
Абе остај го него, он едно мисли друго кажуе......до душа го боли може по некој збор(да не речам вистина). Кој да знае....како и да е, мора да има и по некој на такви пуватори лекција да им одржи.Abe ubavo vika Stavro za tebe,naj psihicki-rastroen covek od cel podforum religija si...
Има 8мо..ја глава давам.Абе остај го него, он едно мисли друго кажуе......до душа го боли може по некој збор(да не речам вистина). Кој да знае....како и да е, мора да има и по некој на такви пуватори лекција да им одржи.
Него ти......
Заврши си школо прво, тешки теми се овие за тебе.
Гурџи ако јас се разбудам како тебе и јас ке можам да комуницирам на вака високо "ниво" како тебе???Има 8мо..ја глава давам.
Понекогаш мора да бидеш и „груб“ за да натераш некој атеист да оди на цркваГурџи ако јас се разбудам како тебе и јас ке можам да комуницирам на вака високо "ниво" како тебе???
Зини да ти кажам...![]()
ахахахахахахах пази да не ме натера.. ахахахаххаххаххааххаПонекогаш мора да бидеш и „груб“ за да натераш некој атеист да оди на црква
Е гледаш...јас сум таков христијанин. Не вртам другиот образ кога ќе ме удрат, него возвраќам со клоца во г’з и право во црква ....така децата ќе научат да го поштуваат БогПу пу пу пу .. сТрам те било.. ногу речит си бил и продуховен...
--- надополнето: 15 декември 2012 во 23:13 ---
ахахахахахахах пази да не ме натера.. ахахахаххаххаххаахха
И пази да баш тебе најдов да те слушам и да ти верувам на она шо го збориш, па да се натерам да одам во црква.. ајдеее
Оти со вакви фрази, као „зинување“.. си го плукаш она во што ти веруваш - пружање на другиот образ... Секоја чест што мислиш дека твојот образ е твојот полов орган...многу христијански од тебе...
Така можеш децата твои да ги учиш и тераш да идат во црква... а мене не..
Патем.. не се џилитај кога ќе те банираат.. има и зошто, - се гледа многу убаво што се пишуваш, а шириш некој „христијански морал овде“..... цццц до кога бе вака?
Е онда учи си ги твоите деца.. имаат шо да научат.. само не продавај овде муда за бубрези, оти со таков памет, не знам ни дали сопствени деца ќе ти стапнат в црква, баш као што ти сакаш......Е гледаш...јас сум таков христијанин. Не вртам другиот образ кога ќе ме удрат, него возвраќам со клоца во г’з и право во црква ....така децата ќе научат да го поштуваат Бог
А, бе Медле бе од авион ти се гледа наивноста......дали е до годините или...?Е онда учи си ги твоите деца.. имаат шо да научат.. само не продавај овде муда за бубрези, оти со таков памет, не знам ни дали сопствени деца ќе ти стапнат в црква, баш као што ти сакаш......
Оти многу е лесно да се правиш „цивилизиран граѓанин“ од таму негде од Италија (слушал господинот класика преку балкон.. туф туф туф...), па демек на „селанчинава“ овде ќе им продаваш христијанство и морал, а до вчера и ти си бил еден од тие што Господ не го ни какал, само затоа што нели живеел во „селото“.. Ама нели сега он е во Италија.. земља рмбача и радника из тречег света, па сеа се дрзнал, „сељакот“ на другиот „сељак“ да му каже како се живеело ГраЦки т.е. христијански де.....
А ти поштувај си го твојот Бог.. само не ми го притискај мене, му правиш нему лоша услуга да допре до мене, ако сака нели..![]()
И...?А, бе Медле бе од авион ти се гледа наивноста......дали е до годините или...?
Не се нервирај....жал ми падна за тебе, овој Г. немал исав.И...?
Ако Гурџи е провокатор, (а е провокатор) и ако е простак, тоа е негов проблем.. а ако јас одлучам да бидам дрзок со него, па макар и при негова провокација и ширење простотилак, (секако против тоа евтино провокаторство и простотилак) онда јас одлучувам.. а ти не мора да се мешаш... ако сметаш дека нема потреба нели, а ако сметаш дека има, слободно повели....и биди „конструктивен“ , ако не онда остани си со арно ...![]()