Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Брат....има ли подобра медитација од ова...
..... на Сан Марко да ти свират со виолина и клавир, а ти да пиеш капучино со убриош ала крема за колационе, а потоа да направиш круг со кајчето(гондола) по Венеција?...
за ручек...шпагети ала маринара +шардоне..потоа бранзино како секондо.....+ кафе корето.....и на крај амаро или лимончело....па разентино...
Одма Бог спаѓа на земјата и ти вели...„Брат, така се живее 101 г.“
:cool::P:pos:
Следно мое идење у Венеција те барам за капучино на Сан МАрко :)

Само без кајчето по каналите, не ме бендиса тоа многу:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Следно мое идење у Венеција те барам за капучино на Сан МАрко :)

Само без кајчето по каналите, не ме бендиса тоа многу:P
Кога сакаш....ем ќе ти објаснам што и кој е Бог..

W

Werther

Гостин
Брат....има ли подобра медитација од ова...
..... на Сан Марко да ти свират со виолина и клавир, а ти да пиеш капучино со убриош ала крема за колационе, а потоа да направиш круг со кајчето(гондола) по Венеција?...
за ручек...шпагети ала маринара +шардоне..потоа бранзино како секондо.....+ кафе корето.....и на крај амаро или лимончело....па разентино...
Одма Бог спаѓа на земјата и ти вели...„Брат, така се живее 101 г.“
:cool::P:pos:
.
Ne Gjurdjo brat,ti kako Vinicanec,sedis vo dvor ljokas sljivovica,zelka-salata i za kraj Tursko kafe so lokum.
Ne glumi ovde Johnny Weissmuller,te znaeme nie kakov si.

:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Spoznaen e i uznaen. Rekov jas, Dzurdzefbljak e nadnaravno stvorenje, so akcent na stvorenje.
Има некои добри размисли Гурџи,ама ем лошо ги интерпретира,ем егото големо му е, ем сака доминација:P

А башка после толку напади од сите тука, не ни може чоеко другачије.

Се брани како знае и умее:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ne Gjurdjo brat,ti kako Vinicanec,sedis vo dvor ljokas sljivovica,zelka-salata i za kraj Tursko kafe so lokum.
Ne glumi ovde Johnny Weissmuller,te znaeme nie kakov si.

Не бе брат...садам пипер и жнеам ориз....+љокам ракија +зелка салата...на крај, турско оти дервишите ме се омилени..
ај сега оди легни си, оти овде се збори за религија...шпанско село е тоа за тебе.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Џурџо, брале, а бе како не те мрзи да не осознаваш вака нас неузнаените?

W

Werther

Гостин
Не бе брат...садам пипер и жнеам ориз....+љокам ракија +зелка салата...на крај, турско оти дервишите ме се омилени..
ај сега оди легни си, оти овде се збори за религија...шпанско село е тоа за тебе.
Pa normalno deka e,samo ti go razbiras Bog,go imas spoznaeno.
Ovde se slepci sme ostantite.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Има некои добри размисли Гурџи,ама ем лошо ги интерпретира,ем егото големо му е, ем сака доминација:P

А башка после толку напади од сите тука, не ни може чоеко другачије.

Се брани како знае и умее:P
Запознај се себе си , ќе го запознаеш универзумот-Сократ
Брат, за разлика од требе јас имам едно ЕГО....немам потреба од доминации...ама ти тоа тешко ќе го разбереш.
Еве ти го цитирав Сократ баш за егата...оти ти поима немаш колку не се познаваш себеси
--- надополнето: 15 декември 2012 во 17:21 ---
Pa normalno deka e,samo ti go razbiras Bog,go imas spoznaeno.
Ovde se slepci sme ostantite.

дете....утре на црква да си одиш.

W

Werther

Гостин
Џурџо, брале, а бе како не те мрзи да не осознаваш вака нас неузнаените?
Abe Gjurdjo ima ubava rakija vo Italija po Vinicki recept,da go prasame dali ke ni dade?

:pos:
--- надополнето: 15 декември 2012 во 17:22 ---
Ne odam na takvi mesta,apaticen ke me napravat.

;)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Брат, за разлика од требе јас имам едно ЕГО....немам потреба од доминации...ама ти тоа тешко ќе го разбереш.
Еве ти го цитирав Сократ баш за егата...оти ти поима немаш колку не се познаваш себеси
--- надополнето: 15 декември 2012 во 17:21 ---

А бе и Сократ те цитирал тебе, како јамб у најава кога рекол: јас знам дека ништо не знам - на тебе мислел море Џурџо

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јок. Не ми паше тој муабет твој за егата.

Не го биват.

Батали за религија, не сме на иста фреквенција, дај ќе си праиме муабет за Венеција:)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Од тие тројца ако мораш да избереш Маестро, секако е Исус. Другите не се вредни воопшто да бидат споменати со него заедно. Особено кураишот.

Не мислам дека тоа било целта на почетокот. Не мислам дека тогаш воопшто знаеле што е духовна хигиена.

Токму второто ги носело да создадат религија.

Можам да дадам само цвое видување нели на работиве. Јас не сум Гурџи, да ја знам апсолутната вистина:P

Широката народна маса се контролира најубаво ако и се всади страв. Тоа е класика, дел од психологојата на толпата.

А има ли поубаво нешто за таков страв, од нешто недостижно, од нешто што никој не знае што е, а се вели дека ќе ти ебе матер, ако не постапуваш по негова волја.

Откако е ова сватено, вербата на луѓето, ја канализирале за свои потреби кон тоа што посакувале. И ден денес, исламот ја има таа моќ.

Ако подразмислиш малку, ќе видиш дека и Тората и Библијата и нејзината преправена копија Куранот имаат дел кој содржи создавање на светот и човештвото, и еден куп други написи како чоекот да се однесува во однос на другите, а пред се во однос на владетелот и господар негов.

Едно со друго врска нема.

Првото (за светот и човештвото) се приказни пренесувани од колено на колено, од уста н ауста, кои можеби имаат вистина, онака како што ја осознал тогашниот ум, а второто за човечкото однесување и морал, з апоимањето на добро и зло, е класична додавка од луѓе за свои потреби.
Mногу повеќе има у приказнава од тоа што ти мислиш. Еве вака да појдеме....кој бил Габриел?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Mногу повеќе има у приказнава од тоа што ти мислиш. Еве вака да појдеме....кој бил Габриел?
Не те разбирам, шо сакаш да прашаш и од кој агол да одговорам.

Нели ако си муслиман ќе каеш тој шо му диктирал на мухамед, ако со рисјанин ќе каеш првиот ангел и десната рака на Исус итн..

Најарно кажи си на шо мислиш, па ќе видиме.

Инаку, не велам дека нема у приказната нешто повеќе. Напротив.

Kajgana Shop

На врв Bottom