Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Никој не може ништо да ми забрани во врска со боговите!
Така да, нема потреба од тоа да заморуваме „кој е вистинскиот бог“ и дали некој верува, знае итн итн.
Секако не веруваме дека некој го познава денес богот, ами само верува во концепти, негови внатрешни надежи итн итн :)
Така да, не отекувајте со боговите, тие секако не ги сакаат сите луѓе!
Дури и твојот еврејски бог не ги сака сите! Зошто? Прашај си го богот...
Значи уште еднаш, никој не ти брани да не веруваш и не отекувај сакајќи да не те отекуваат.:notworthy:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Незнам што се случува стварно... сега пак Доналдчо и Диктаторов се сложуваат до негде со размислувањата со Гурџи, и ако ништо друго прават муабет без да се убијат меѓусебе ко стално... чуден станува подфорумов религија... ова или Гаоло или Господ имаа вмешано прсти... само кој од нив е, тоа е мистерја...:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Незнам што се случува стварно... сега пак Доналдчо и Диктаторов се сложуваат до негде со размислувањата со Гурџи, и ако ништо друго прават муабет без да се убијат меѓусебе ко стално... чуден станува подфорумов религија... ова или Гаоло или Господ имаа вмешано прсти... само кој од нив е, тоа е мистерја...:D
Се остварува пророштвото на маите...се повеќе луѓе се освестуваат.....;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Телемитска работа... полека полека и на свадби и на новородени ќе си одат, па и на смрт, што :)
„Како браќа борете се“ и ете ги... тие не си мислат лошо, само си се издувни вентили едни на други за да им помине подобро денот :)

Добри сеее :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
То Гурџи мајсторе.

Го откри по едноставни формули.

Бог = 1
Бог = До

1+1+1=1
Бог+Бог+Бог=Бог

За овие 4 реда потроши 16 години од совјот живот. Ја би ти стаил у Гинис.
Gjurdzhi e 16-godishnjak?!?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Под-форумов кога е Ѓурџиеф активен е диско.

:vozbud:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ја знам зашто ти не знаеш што се случува тука.

Ти реков и порано, ти треба егозрцизам. Замаен си. Луташ. Се губиш. Проблеми на куп.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Ја знам зашто ти не знаеш што се случува тука.

Ти реков и порано, ти треба егозрцизам. Замаен си. Луташ. Се губиш. Проблеми на куп.
Абе Џеки седи мирен... под ниво си та да ми правиш ти мене (како што си го напиша самиот его-зрцизам) егзорцизам... не за друго и тебе ке те опседнам... така да подобро бегај дур е време...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе Џеки седи мирен... под ниво си та да ми правиш ти мене (како што си го напиша самиот его-зрцизам) егзорцизам... не за друго и тебе ке те опседнам... така да подобро бегај дур е време...
Абе мајстор си да фатиш гречка у пишување.

Не сум сигурен ни егзорцизам дал ќе помогне.

Душо напатена, оди бе опседни некоја пи.ка, не мене да ме опседнуеш.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Gjurdzhi e 16-godishnjak?!?
Темава е дали постои Бог.... а не колку години имам.

Гледаш колку сте плитки тоа атеистите, една бројка ќе ти направи да се сомневаш.....

И ти мислиш дека едно дете од 16г ќе ти каже дека Бог постои?

Еве пак ќе ти потврдам.....јас не верувам, Јас ЗНАМ дека Бог постои.

Е сега, ако не си во стање да побиеш едно дете од 16 г., тогај твоите теории за непостоњето на Бог паѓаат во вода.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Abe, trup, ako znaesh, treba da mozhesh I da dokazhesh, tibam trolot nesvesen, tibam. Ti ne ZNAESH - ti se lazhesh deka neshto si razbral. Ti si polupismen, poludochitan, lesnopodvodliv dechko so, najverojatno, nekakov problem na zavisnost. Mene taka mi stoish.

Aj, sea, gitla!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Abe, trup, ako znaesh, treba da mozhesh I da dokazhesh, tibam trolot nesvesen, tibam. Ti ne ZNAESH - ti se lazhesh deka neshto si razbral. Ti si polupismen, poludochitan, lesnopodvodliv dechko so, najverojatno, nekakov problem na zavisnost. Mene taka mi stoish.

Aj, sea, gitla!
Абе слепец еден...како ќе ја видиш црвената боја кога си слеп при очи?

Ти оди малку поучи биологија, и најди некоја дефиниција за Бог кај стринати виќи....оти толку ти е интелигенцијата , само да стиснеш дугме и да отвориш да гуглаш....

W

Werther

Гостин
Абе слепец еден...како ќе ја видиш црвената боја кога си слеп при очи?

Ти оди малку поучи биологија, и најди некоја дефиниција за Бог кај стринати виќи....оти толку ти е интелигенцијата , само да стиснеш дугме и да отвориш да гуглаш....
Тебе Ѓурџиеф те разбуди не си веќе дел од "толпата заспани луѓе" се гледа.:cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom