Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
Никој не може ништо да ми забрани во врска со боговите!
Така да, нема потреба од тоа да заморуваме „кој е вистинскиот бог“ и дали некој верува, знае итн итн.
Секако не веруваме дека некој го познава денес богот, ами само верува во концепти, негови внатрешни надежи итн итн :)
Така да, не отекувајте со боговите, тие секако не ги сакаат сите луѓе!
Дури и твојот еврејски бог не ги сака сите! Зошто? Прашај си го богот...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
То Гурџи мајсторе.

Го откри по едноставни формули.

Бог = 1
Бог = До

1+1+1=1
Бог+Бог+Бог=Бог

За овие 4 реда потроши 16 години од совјот живот. Ја би ти стаил у Гинис.
Тоа До дека Бог е крај и почеток, алфа и омега....
Абе заспани...
Прво тоа не е Бог+ Бог+Бог =Бог....
него е Отец +Син+Светиот дух = Бог
Тоа е законот за 3...ама пошто ти си заспан, еднаш и ти го објаснував ама нели заспан си па не те служе меморија.....
Значи...се почнува со 1 со Бог , а понатаму владее законот за 3..еднаш ја напишав таа формула на форумот, ама ова атеистичкиот модератор со тенденција за талемит, ја избриша...
Ова Бог = До,.. не само што се однесува на тоа дека се почнува и завршува со Него...него ја покажува и еволуцијата на човекот , природата, универзумот...ти реков дека сите други ноти се еволутивни...тоа е законот за 7
И на крај постои закон на октавите, значи ова шаманот Ateist, кој нема поим од религија, и кој сакаше да ми објасне дека не се 7 ноти ....:pos:,според кој закон може да се делува свесно кај човекот за да се постигне внатрешна еволуција...што не вас ви фали.

Појасно или требе да ви цртам?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Абе заспани...
Тоа е законот за 3...ама пошто ти си заспан, еднаш и ти го објаснував ама нели заспан си па не те служе меморија.....
Значи...се почнува со 1 со Бог , а понатаму владее законот за 3..еднаш ја напишав таа формула на форумот, ама ова атеистичкиот модератор со тенденција за талемит, ја избриша...
Ова Бог = До,.. не само што се однесува на тоа дека се почнува и завршува со Него...него ја покажува и еволуцијата на човекот , природата, универзумот...ти реков дека сите други ноти се еволутивни...тоа е законот за 7
И на крај постои закон на октавите, значи ова шаманот Ateist, кој нема поим од религија, и кој сакаше да ми објасне дека не се 7 ноти ....:pos:,според кој закон може да се делува свесно кај човекот за да се постигне внатрешна еволуција...што не вас ви фали.

Гурџи бе, стални си јасен, кристално јасен. Не се секирај ти за тоа.:)

Значи то 1+1+1=1, не е Х+Х+Х=Х, каде Х=1=Бог. :P Не било толку просто :P
Сепак MIKI1 во својот потпис ја имаше многу прет тебе оваа формула Отец +Син+Светиот дух = Бог.:cool:
Да не си препишал море од него?

Остај модераторот заебан е, стално е против тебе. Го заприметив тоа одаман и јас.

Добро Гурџи разбравме и за нотите, се почнало до ДО= БОГ, еволуирал чоеко преку РЕ, МИ, ФА, СОЛ, ЛА, СИ и пак завршуе со ДО.

Него мене друго ме импонира кај тебе - трпеливоста која траела 16 години да дојдеш до овој резултат?
Затоа велам треба чоек да ти пружи рака за таа трпеливост, а не да те критикува.

Злобните ќе речат дека си забеган, ама реалноста е дека си феномен;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Гурџи бе, стални си јасен, кристално јасен. Не се секирај ти за тоа.:)

Значи то 1+1+1=1, не е Х+Х+Х=Х, каде Х=1=Бог. :P Не било толку просто :P
Сепак MIKI1 во својот потпис ја имаше многу прет тебе оваа формула Отец +Син+Светиот дух = Бог.:cool:
Да не си препишал море од него?

Остај модераторот заебан е, стално е против тебе. Го заприметив тоа одаман и јас.

Добро Гурџи разбравме и за нотите, се почнало до ДО= БОГ, еволуирал чоеко преку РЕ, МИ, ФА, СОЛ, ЛА, СИ и пак завршуе со ДО.

Него мене друго ме импонира кај тебе - трпеливоста која траела 16 години да дојдеш до овој резултат?
Затоа велам треба чоек да ти пружи рака за таа трпеливост, а не да те критикува.

Злобните ќе речат дека си забеган, ама реалноста е дека си феномен;)
Брат..абе јас немам измислено ништо ново...сето тоа е измислено пред 2 000г, Исус го кажувал и јавно...ама со тек на времето се изгубила Вистината, се појавија секти и лажни вистина, се надоврзуваа други непотребни работи ,...за да на крај не остане ни трошка од Вистината која е кажана пред 2 000г.
Јас се гордеам што „изгубив“(тоа според тебе) 15г од мојот живот..ама мислам дека на тебе ќе ти биде малку еден живот за да дојдеш до Вистината...а прашање е дали ќе се реинкарнираш за да имаш и друга шанса...(хахаха...сега те збунив со реинкарнацијата...пак не знаеш од кои сум)

M

Muranyi

Гостин
хахаха...сега те збунив со реинкарнацијата...пак не знаеш од кои сум)
Ти си Гурџо њуејџ,турбофолк,од сите вери.Воопшто не буниш никого,јасен си како кристал(тоа дека си со искристализирана свест).

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Абе заспани...

Абе маестро на заспаните, ништо досега не си научил, седи нула имаш за религија! За единица ќе поднаучиш троа. И читај што пишувам. Реков ни почнува со До ни завршува со До, ама кој да сфати. Ни закон за 3 ни закон за 7 ти се јасни. Се да се цртало мајката, па ни тогаш нема да разбереш.
За музика па ич да не збориме, тапа си. Знаеш ли ова што е:
или и тоа да ти цртам? CDEFGAB си чул? за кое C (по тебе До) збориме? За C3, C4, C5? знаеш ли што е 440 Hz? Ај марш на учење да стигнеш до кец.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти си Гурџо њуејџ,турбофолк,од сите вери.Воопшто не буниш никого,јасен си како кристал(тоа дека си со искристализирана свест).
Тесла:
Религијата и филозофијата учат дека човекот може да стане Христос, Буда и Заратустра. Она по што јас трагам е полудо, поголемо и поневозможно. Тоа е: што да се направи за секој човек во вселената да се роди како Христос, Буда и Заратустра.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Брат..абе јас немам измислено ништо ново...сето тоа е измислено пред 2 000г, Исус го кажувал и јавно...ама со тек на времето се изгубила Вистината, се појавија секти и лажни вистина, се надоврзуваа други непотребни работи ,...за да на крај не остане ни трошка од Вистината која е кажана пред 2 000г.
Јас се гордеам што „изгубив“(тоа според тебе) 15г од мојот живот..ама мислам дека на тебе ќе ти биде малку еден живот за да дојдеш до Вистината...а прашање е дали ќе се реинкарнираш за да имаш и друга шанса...(хахаха...сега те збунив со реинкарнацијата...пак не знаеш од кои сум)
Види за дивно чудо се слагам со тебе за болдираното.:)

Е сеа убаво е да се гордееш со себе си, иако тоа ќе те однесе брзо до еден од смртните гревови и прекршување на некој заповед :).

Проблемот е што патот до загубената вистина можел да ти биде пократок, нели, па да имаш време и за земскиве задоволства:D

Башка што не си ја разбрал ко шо треба вистинава, ми личи. Или можеби некој секташ ти подметнал друга вистина? Којзнае.

Те збуниле. Ете сеа и реинкарнација спомнуваш. Се се измешало, турлитава.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Види за дивно чудо се слагам со тебе за болдираното.:)

Те збуниле. Ете сеа и реинкарнација спомнуваш. Се се измешало, турлитава.
Се слагам и јас со тебе....изгледа турлитава ова моево..за тие што не разбирате.
има дечки што ме разбираат ...за нив не е турлитава...него кристална вистина...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Се слагам и јас со тебе....изгледа турлитава ова моево..за тие што не разбирате.
има дечки што ме разбираат ...за нив не е турлитава...него кристална вистина...
Ја не велам дека нема дечки шо не те разбираат. Секое тенџерче си има поклопче. Тоа е сигурно.

Само проанализирајте у наредниве неколку години, еве нека биде до наредната најава за уништување на хомосапиенсот, да не случајно сепак ви е подметната некоја лажна вистина, од некој секташ.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Gurdjieff Ти реков,те разбирам јас што сакаш да кажеш.И подобар си каде каде од верниците заглавени во догми и тоа чиј Бог е вистинскиот.
Абе брат.....ти беше против мене едно време ..како сега го смени мислењето?
Сакаш да јадеш од мојата турлитава....:pos: абре Доналтчо,Donald Sikert
--- надополнето: 12 декември 2012 во 14:36 ---
Ја не велам дека нема дечки шо не те разбираат. Секое тенџерче си има поклопче. Тоа е сигурно.

Само проанализирајте у наредниве неколку години, еве нека биде до наредната најава за уништување на хомосапиенсот, да не случајно сепак ви е подметната некоја лажна вистина, од некој секташ.
Можеш да се вртиш во круг колку сакаш...Една е Вистината.

M

Muranyi

Гостин
Абе брат.....ти беше против мене едно време ..како сега го смени мислењето?
Сакаш да јадеш од мојата турлитава....:pos: абре Доналтчо,Donald Sikert
Јас не сум против никој,не сум бил ни против тебе,освен против тие што убиваат во име на Бог.А тоа што те разбирам,не значи дека се согласувам со тебе,мене ми е јасно отприлика во што и како веруваш,но ете јас не верувам во Бог,но не велам дека не постои,можна е таа опција.И не,не сакам од твојата турлитава,сам ќе си ја спремам,најуба ми е мојата:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас не сум против никој,не сум бил ни против тебе,освен против тие што убиваат во име на Бог.А тоа што те разбирам,не значи дека се согласувам со тебе,мене ми е јасно отприлика во што и како веруваш,но ете јас не верувам во Бог,но не велам дека не постои,можна е таа опција.И не,не сакам од твојата турлитава,сам ќе си ја спремам,најуба ми е мојата:D
Најлесно ќе го пронајдеш Бог ако сам си ја правиш турлитавата....илјада пати имам кажано...јас не пропагирам нити пак некој убедувам во нешто....само го знам начинот на кој се спрема турлитавата...а потоа секој сам си ја прави....
како ќе си ја направиш, таква ќе си ја јадеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom