Кој е тој еден господ?Нормално дека верувам,Еден е господ и неможе секој да кажува што сака..Засрамете се тие што не верувате во Господ,и срамота за вашите родители што така ве учеле да не верувате,а гледам многу ве има..
Во што ти ќе веруваш е твое право, како и на секого дури и со устав загарантирано право. Засрами се од твојот став.Нормално дека верувам,Еден е господ и неможе секој да кажува што сака..Засрамете се тие што не верувате во Господ,и срамота за вашите родители што така ве учеле да не верувате,а гледам многу ве има..
Точно така.Секој може да си верува или да не си верува, тоа е негово право, затоа ги молам верниците да не почнуваат со навреди, клетви, одење во пеколот и останати грди напади.
Ја верувам у Господ за разлика од тебе што неверуваш во ништо!Т.е ајде кажи си у што веруваш?И дали вопшто постои за тебе Господ..Кој ве створи вас јас незнам стварно сите треба да бидете обесени на плоштад!Во што ти ќе веруваш е твое право, како и на секого дури и со устав загарантирано право. Засрами се од твојот став.
Изгледа тебе добро те научиле твоите родители, ама и уште те учат галиба. Значи ти немаш доволно разум да размислиш сам, па треба родителите да ти кажат?
А тоа што многу не има, нека те натера да размислиш дали си во право
Тебе нешто не ти е јасно или?Кој е тој еден господ?
Многу убаво те научиле тебе дома...Ја верувам у Господ за разлика од тебе што неверуваш во ништо!Т.е ајде кажи си у што веруваш?И дали вопшто постои за тебе Господ..Кој ве створи вас јас незнам стварно сите треба да бидете обесени на плоштад!
И ти да не си од тие?епа и ти ќе бидеш бесен изгледа.Многу убаво те научиле тебе дома...
Од кои...не си ми јасен.И ти да не си од тие?епа и ти ќе бидеш бесен изгледа.
Немој сега не глуми го Исус бидејќи ти не си никој и ништо за да ги бесиш неверниците на плоштад!И ти да не си од тие?епа и ти ќе бидеш бесен изгледа.
Па кажи Ислам а не мухамедински..Глупо се изразуваш..Ја си го чувам за себе али претераа веќе..И по куќи одат овие атеистиве и прашуваат дали сакаш да се зачлениш во нивната група..Верата не ти е потребна?па што ти е потребно бе другар?без вера си никој и ништо..Али океј терај си..Мислам на Ислам.
Но во ред,држи си го своето за себе.
Мене вера не ми е потребна,а за тоа дали постои...не велам дека не постои.
Но денешните Богови се само сенка на оние што едно време одеа по Земјата,а ова другово,тоа не е Бог,но е создател на се.
Ја може нема да ги бесам али има луѓе што ќе ги бесат..Немој сега не глуми го Исус бидејќи ти не си никој и ништо за да ги бесиш неверниците на плоштад!
А тие се..........?Ја може нема да ги бесам али има луѓе што ќе ги бесат..
А дали вие(Ислам) не ги егзекутирате оние кои го навредуваат Мухамед и Бога?Немој сега не глуми го Исус бидејќи ти не си никој и ништо за да ги бесиш неверниците на плоштад!
http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_blasphemy#PunishmentА тие се..........?