Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Нормално дека верувам,Еден е господ и неможе секој да кажува што сака..Засрамете се тие што не верувате во Господ,и срамота за вашите родители што така ве учеле да не верувате,а гледам многу ве има..

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Нормално дека верувам,Еден е господ и неможе секој да кажува што сака..Засрамете се тие што не верувате во Господ,и срамота за вашите родители што така ве учеле да не верувате,а гледам многу ве има..
Кој е тој еден господ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Во што ти ќе веруваш е твое право, како и на секого дури и со устав загарантирано право. Засрами се од твојот став.
Изгледа тебе добро те научиле твоите родители, ама и уште те учат галиба. Значи ти немаш доволно разум да размислиш сам, па треба родителите да ти кажат?
А тоа што многу не има, нека те натера да размислиш дали си во право

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не верувам и не ми е срам од тоа. Тоа што верниците мислат дека се посебни и дека добиле боженствен џекпот(посебно христијаните) е најголема глупост(според моето скромно мислење).
Секој може да си верува или да не си верува, тоа е негово право, затоа ги молам верниците да не почнуваат со навреди, клетви, одење во пеколот и останати грди напади.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
Секој може да си верува или да не си верува, тоа е негово право, затоа ги молам верниците да не почнуваат со навреди, клетви, одење во пеколот и останати грди напади.
Точно така.

Христос никогаш не проповедаше дека Верата треба да се пласира со Присила (мораш да веруваш). Изборот треба да биде доброволен, а не под присила. Во оној момент кога ќе стане под присила, преминува во ИНКВИЗИЦИЈА. А последиците од таа Инквизиција, сите ги знаеме кои беа и какви беа.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Во што ти ќе веруваш е твое право, како и на секого дури и со устав загарантирано право. Засрами се од твојот став.
Изгледа тебе добро те научиле твоите родители, ама и уште те учат галиба. Значи ти немаш доволно разум да размислиш сам, па треба родителите да ти кажат?
А тоа што многу не има, нека те натера да размислиш дали си во право
Ја верувам у Господ за разлика од тебе што неверуваш во ништо!Т.е ајде кажи си у што веруваш?И дали вопшто постои за тебе Господ..Кој ве створи вас јас незнам стварно сите треба да бидете обесени на плоштад!

--- надополнето ---

Кој е тој еден господ?
Тебе нешто не ти е јасно или?

Г

Господ

Гостин
Ја верувам у Господ за разлика од тебе што неверуваш во ништо!Т.е ајде кажи си у што веруваш?И дали вопшто постои за тебе Господ..Кој ве створи вас јас незнам стварно сите треба да бидете обесени на плоштад!
Многу убаво те научиле тебе дома...

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Па ете како што гледаш со кого се карам..со сите што не веруваат во Господ..за таков те мислам,ваљда таков си..Немаш потреба да цитираш, јас каков сум немораш ти да знаеш..Што ти значи тоа мухамедински??

Г

Господ

Гостин
Мислам на Ислам.
Но во ред,држи си го своето за себе.
Мене вера не ми е потребна,а за тоа дали постои...не велам дека не постои.
Но денешните Богови се само сенка на оние што едно време одеа по Земјата,а ова другово,тоа не е Бог,но е создател на се.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Мислам на Ислам.
Но во ред,држи си го своето за себе.
Мене вера не ми е потребна,а за тоа дали постои...не велам дека не постои.
Но денешните Богови се само сенка на оние што едно време одеа по Земјата,а ова другово,тоа не е Бог,но е создател на се.
Па кажи Ислам а не мухамедински..Глупо се изразуваш..Ја си го чувам за себе али претераа веќе..И по куќи одат овие атеистиве и прашуваат дали сакаш да се зачлениш во нивната група..Верата не ти е потребна?па што ти е потребно бе другар?без вера си никој и ништо..Али океј терај си..

--- надополнето ---

Немој сега не глуми го Исус бидејќи ти не си никој и ништо за да ги бесиш неверниците на плоштад! :)
Ја може нема да ги бесам али има луѓе што ќе ги бесат..

Г

Господ

Гостин
Немој сега не глуми го Исус бидејќи ти не си никој и ништо за да ги бесиш неверниците на плоштад! :)
А дали вие(Ислам) не ги егзекутирате оние кои го навредуваат Мухамед и Бога? :)
Двојни стандарди :vozbud:

--- надополнето ---

А тие се..........?:toe:
http://en.wikipedia.org/wiki/Islam_and_blasphemy#Punishment :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom