Верски вести II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 октомври 2011
Мислења
81
Поени од реакции
20
1.si postavil glupo prasanje, (zamaras)
2."Covekot"iljadnici godini,se obiduva da vladee nad "covek"..no se dokazal kako nesposoben..
"koga covek vladee nad covek toa e sekogas za negova steta"

T

Tetro

Гостин
Најмалку 150 лица загинаа, а стотина се повредени во североисточниот дел на Нигерија при напад на полициска станица и црква во градот Даматуру за кој одговорноста ја презема исламистичката секта Боко Харам.

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
ФБИ ги учи своите агенти дека исламот е религија на насилството
Министерот за правда и главен обвинител на САД Ерик Холдер во обраќање во Сенатот даде уверување дека прикажувањето на исламот како религија, која претежно е поврзана со насилството, е извадено од подготвителната програма за вработување во ФБИ.
- Тие квалификации би можеле исто така да имаат негативни последици за нашата способност за ефикасна комуникација со американските муслимани, додаде тој.

Агентите на ФБИ исто така учеле дека просечниот американски муслиман има тенденции да биде симпатизер на терористите.

Постоењето на оваа програма беше откриено во септември од списанието „Вајрд“, кое го цитираше експертот за борба против тероризмот, Вилијам Готорп, кој рече дека исламот сам по себе, а не Ал Каеда, претставува закана.

- Содржината на таа обука е редактирана со цел да дадеме гаранција оти повеќе нема да има такви дезинформации, изјави Холдер пред Сенатот и додаде дека цитираниот експерт повеќе не работи за ФБИ

M

Muranyi

Гостин
ФБИ ги учи своите агенти дека исламот е религија на насилството
Министерот за правда и главен обвинител на САД Ерик Холдер во обраќање во Сенатот даде уверување дека прикажувањето на исламот како религија, која претежно е поврзана со насилството, е извадено од подготвителната програма за вработување во ФБИ.
- Тие квалификации би можеле исто така да имаат негативни последици за нашата способност за ефикасна комуникација со американските муслимани, додаде тој.

Агентите на ФБИ исто така учеле дека просечниот американски муслиман има тенденции да биде симпатизер на терористите.

Постоењето на оваа програма беше откриено во септември од списанието „Вајрд“, кое го цитираше експертот за борба против тероризмот, Вилијам Готорп, кој рече дека исламот сам по себе, а не Ал Каеда, претставува закана.

- Содржината на таа обука е редактирана со цел да дадеме гаранција оти повеќе нема да има такви дезинформации, изјави Холдер пред Сенатот и додаде дека цитираниот експерт повеќе не работи за ФБИ
За болдот и јас имам такво мислење,се надевам дека грешам само.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.744
Поени од реакции
31.857
bez nikkvi zadni nameri i misli ., no sledejki ja ., pa malku i ponazad istorijata.,... kade se muslimanite tamu se i problemite ., so svoeto uchenje da postgnat na cela planeta ., .,.islam i nishto drugo ., osven islam.,.... ispravete me ako gresham...

i P.S ., pa makar i po cena so dinamit eleche nasebe

G

galaxy

Гостин
bez nikkvi zadni nameri i misli ., no sledejki ja ., pa malku i ponazad istorijata.,... kade se muslimanite tamu se i problemite ., so svoeto uchenje da postgnat na cela planeta ., .,.islam i nishto drugo ., osven islam.,.... ispravete me ako gresham...

Па и Христијаните имале такви намери.
Тоа потекнува од тоа што религијата го имала нивото на она што сега е нацијата.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.744
Поени од реакции
31.857
tocho taka vo pravo si koga velish>>>>>>imale takvi nameri<<<<< minato zavrsheno vreme.,....malku e degutabilno vo 21 vek ., da prodolzhish ., so poistovetuvanje na religijata so nacijata., apropo toa ., bidejki kabata e vo saud arab.... site muslimani vo edna nacija narechena saudiska arabija ., i taka site da se identifikuvaat ., .... a delot so dinamit elecheto go preskokna ., i ti li si od onie ., shto znaesh shto se trista kila zimash i nosish........

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
shutrak, навистина си шутрак.:mad: А покрај тоа неписмен и далтонист. Штета!

Еве ти едно мало инсертче кое ја потврдува мојава констатација:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.702
Поени од реакции
59.924
tocho taka vo pravo si koga velish>>>>>>imale takvi nameri<<<<< minato zavrsheno vreme.,....malku e degutabilno vo 21 vek ., da prodolzhish ., so poistovetuvanje na religijata so nacijata., apropo toa ., bidejki kabata e vo saud arab.... site muslimani vo edna nacija narechena saudiska arabija ., i taka site da se identifikuvaat ., .... a delot so dinamit elecheto go preskokna ., i ti li si od onie ., shto znaesh shto se trista kila zimash i nosish........
Погледни го Jesus Camp во кој ги доктринираат децата да бидат „Војници на Исус“. Ќе ти светне во моментот кога сите групно извикуваат: WAR, WAR,WAR, WAR...
Овие луѓе ги има 18 милиони во САД и се гласачи на републиканската партија преку која ќе влезат во сите раководни структури и ќе ги проектираат војните во следните две децении.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.744
Поени од реакции
31.857
i za se ste vo pravo.,/kako i sekogash/ samo gi zaboravate prirodnite zakoni na akcija i reakcija., a i nikoj seushte ne mi odgovori dali nekoj od vas e postar od negoviot tatko.,....

i blagodaram za pochestite shto mi gi ukazhavte ., samo vie galiba gledata a site drugi se slepi ., od koj vek ovoa vaka poteknuva ....

Член од
10 ноември 2011
Мислења
1
Поени од реакции
1

sekade kade sto ima muslimani treba da se iskorenat ,, ova e mislenjeto na zapad, i zatoa ima vojni kade sto ima muslimani,poednostavno receno da se iskoreni islamot kako religija .toa e posakuvackata rabota na zapad.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
i za se ste vo pravo.,/kako i sekogash/ samo gi zaboravate prirodnite zakoni na akcija i reakcija., a i nikoj seushte ne mi odgovori dali nekoj od vas e postar od negoviot tatko.,....

i blagodaram za pochestite shto mi gi ukazhavte ., samo vie galiba gledata a site drugi se slepi ., od koj vek ovoa vaka poteknuva ....
За законите на акција и реакција си сосем во право, само не си во право што не можеш да ги согледаш како што треба. ;)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Да видиме што тековно произведува лудиот сциентизам:
Ајде, да видиме:

Ужасни ствари! Кажи, Мики!

Да не дозволиме науката туку-така да се извлече! Има да плати за гревовите свои, како овие погоре.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom