Веганизам/Вегетаријанизам

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Тoa e navistina zalno sho mu se slucilo na kutreto.
No i zalno e toa sho im se slucuva na milion pilenca koi se frlaat posle ispiluvanje zivi u melnica, ama jas neli ne smeam toa da go spomnam, oti nekoj odma oseka deka toa go pravi vinoven oti slatka mu e pastetata, pa vika aj ostavi gi lugeto da jadat sho sakaat.
Немам нотификација дека сум цитиран, нема врска.

Не јадам паштета. И не сум баш човекот кој би можела да го фатиш на емпатија. Што е до мене, можеш сѐ да кажеш. Имаме слични гледишта за светот, идеолошки сме многу блиски, но ова е една од оние малку теми на кои не се согласуваме. Вие имате еден моќен аргумент кој не го споменувате, а тоа е дебелината кај децата. Секоја година одиме напред, треба да се поработи на исхраната, пред се во градинките и училиштата.

Примерот го земав затоа што излишен е аргументот дека не ги сакам животните. Тоа не е вистина. Не ни сакам да провоцирам, само си ги приложувам своите аргументи и размислувања.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
Вие имате еден моќен аргумент кој не го споменувате, а тоа е дебелината кај децата. Секоја година одиме напред, треба да се поработи на исхраната, пред се во градинките и училиштата.
Ete ne bil, ne bilo eticki da teras deca da jadat zelencuk i ovosje :toe:

Џ

Џонтра Волта

Гостин
A okej, ako ti dojdam na vecera, i ne mezam so tebe, i ne jadam nemoj da se vregas ok.

I prasanjeto e mnogu retardirano, zatoa nikoj ne go odgovara. Posto ne postoi odgovor.
Ama aj ja ke go odgovaram. Ne e religija, ednostavno zivot so empatija za drugite zivotni.
ахахаххаа е баш тоа ќе ме навреди. :pos:
Дојди слободно, нема да се лутам ако не мезиш, ветувам.

Не е ретардирано прашањето бе, зошто, имаш ли грижа на совест од претходните гревови со оглед на тоа што не си се родила со толкава емпатија и свест за животните.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.796
ахахаххаа е баш тоа ќе ме навреди. :pos:
Дојди слободно, нема да се лутам ако не мезиш, ветувам.

Не е ретардирано прашањето бе, зошто, имаш ли грижа на совест од претходните гревови со оглед на тоа што не си се родила со толкава емпатија и свест за животните.
Ne licno, bidejki seuste nekoj drug ja spamira zastarenata ishrana vo ucilistata so decenii, i seuste se subvencionira mesnata industrija so budgetot.
Grevot koj e praven vo ignorantnost se prostuva.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Rationalization....
the action of attempting to explain or justify behaviour or an attitude with logical reasons, even if these are not appropriate.
:kafence:
" The future will be a sublime maturing of beauty.
Manna is a constant. Self-actualization is the truth of starfire, and of us. We exist as ultrasonic energy."

The Book, Chapter 6

Член од
23 август 2010
Мислења
39.849
Поени од реакции
116.024
На Џонтра ензимите на црниот дроб му се прва лига. И холестеролот и триглицеридите. Прва лига е.
У Илинден игра, трета лига селски штопер.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.932
Пази да не го потцениш како што јас го, се работи за дубок мислител од рангот на Рон, само за разлика од вториот, он не ги крие својте перцепции за интригантниот механизам тело-емоција-мисла-дух. Он наумил преку емоцијата да дојде до телото на духовит начин.

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
762
Поени од реакции
1.934
C

CoolIris

Гостин
Пази да не го потцениш како што јас го, се работи за дубок мислител од рангот на Рон, само за разлика од вториот, он не ги крие својте перцепции за интригантниот механизам тело-емоција-мисла-дух. Он наумил преку емоцијата да дојде до телото на духовит начин.
Говинда новото име ти е супер.

Kajgana Shop

На врв Bottom