U
UnholY
Гостин
Fabullous_178
Да потсетам на нешто напишано на претходната странаFabullous_178
Ок?А, на конкретнава тема, дај да се задржиме на филозофи кои се веќе, помалку или повеќе, етаблирани во филозофијата како наука.
Не е работата да се изјаснуваш онака како што јас препочитам. Таман послаАда, го прочитав горенаведенето уште по моментот откако го пиша, така да не мораше да ми го изјаснуваш повторно.
Знам дека тоа што го напишав не е конструктивно со темата, ама како шо можеш да забележиш и самата, темава и онака не се одвиваше динамично, јас очекував да има лава од изјаснувања ама се случи спротивното. За во иднина, ќе се изјаснувам онака како што претпочитуваш.
Не, напротив.Не е работата да се изјаснуваш онака како што јас препочитам. Таман посла
Ќе се изјаснам за солипсистичката теорија на Џорџ Беркли, која мене ми е доста интересна.Тој, најрадикално ја развил филозофијата на субјективниот идеализам.А, за да добие на динамика, без да оди во друг подфорум, еве ти кажи кој филозоф (што не е член на форумов и го има забележано филозофијата како наука) ти е омилен и зошто ја претпочиташ неговата филозофија.:smir:
Илка пеер вака, пошто со Ада пред некој ден се реплициравме меѓусебно во врска со темава која е стварно стана полна со оф топици и некреативни постови, и јас сепак реков дека го почитувам нејзиното мислење и дека се согласувам со неа останатите да се придржувате конструктивно до темава. Затоа ќе те замолам во иднина без оф топици пошто стварно се непотребни. Мислам дека промените кои беа вметнати ќе помогнат во тоа, бидејќи има опција за оставање коментари на профилите и сл.Ako nekoj e od forumof toa e UnholY ete taka moze da go vbrojam i Fabullous_178 ama toj e malce frik ama ke go bide.
Артур Шопенхауер
дооброБи било пожелно да образложите и зошто е тоа така, односно што во нечија филозофија прави да ви биде омилен филозоф, или пак што ви смета во филозофија на некој друг па, како што вели BliND, не го поднесувате.