Ваши кражби :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Сега кога ќе размислам срам ми е да кажам :kesa: ама ај тоа и го бара темата па ова е мојата прича:
како мал здиплував што ми дојде при рака, најчесто батерии за количките што ги имав а еднаш од роднини едни картичка за 10 возења за бус, пусти мерак карта да куцнам а никад не куцам зашто не ни плаќам бус:pos2:
најлошото е што моите ме фатија и зашто не ми беше првпат у станица бев да ме заплашат и копиљ се усрав од страв и едно време ништо не ни помислував да чепнам.
Основно беше операција "Полн ранец" продавничката карши школо само од нас ја затворија влегуваш со 10 денари искачаш ко да си имал 500-ка у тебе. Од мастики до сладолед (фрижидерот беше еден вид маса на него имаше триста ствари и само пола дел беше слободен да се отвара па види сега колку сме биле успешни), сокови, чипсови кроасани и се останато што во моментот ќе посакаш.
Редовни оператори со маалски другари и брат ми по дворовите полсни со цреши, кајсии, сливи, праски и се останао што може да се собере.
Една продавничка го обивме катанецот на фрижидерот и сладолед ко да не си видел, од Кај Злате ваму кај железничка од позади цела гајба дигнавме кока кола. Има уште само ова е она што го иам запамтено.

Член од
3 јануари 2009
Мислења
190
Поени од реакции
1
За кражби на цреши,праски,јаболки сл, не ги броам таквите кражби.Е сега највише сум крадел како мал,некден 1 одделение,и со едни од маало се собиравме и одевме во еден од маркетите Тедико.И наместо да крадиме нешто за јадење,ние глупи,сме краделе капачиња од Пригат сокови :pos::pos::pos::pos:.Оти многу јаки ни беа тиа капачките,некако интересно чукаа,и затоа ги крадевме.Ќе ја извадевме само капачката,а сокот отворен го остававме.Други кражби,исто како мал,од некои од другарите или некои од маало сум му ги крадел играчките,па од некои други продавници имам крадено,мастики,чоколада.Апашиште сум бил.Само пари немам никогаш украдено:nenene:

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Kрадевме како помали така се збереме на голем одмор, гужва таму, продавачката слепа, некој пат и да сакаш да им платеш не те слушат туку на другите им дават нешто и идеш си да не стоеш, треба да си будла. Исто се подразбира секое лето кога си минеш си крадеш овошја :) Пари никогаш не сум и нема, па и да ми требаат многу.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Хммммммм прва кражба памтам ми беше у 2 или 3 оделение од братучед ми украдов тоа шо се собираа од Покемон.А за од продавница да имам калсично украдено колку што памтам не иако во основно одиме на одмор и у трафикава кај што купувавме лом правеа другариве никогаш не сум посигнал (пусто јас срамежливо и наивно).Е сега ок затоа наплаќам на цреши,кајсии,праски на секое можно овојше на кое што ќе налетам летоска.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Ги паметам поради ќотекот кој го имам добиено:

Украдов розов фломастер во градинка, пошто само таков немав дома. Немаше дома никој да познае, ама јас копиљ го криев во ѕиври :vozbud::kesa::tapp:

Мастики со тетоважи од кај тетка ми од продавница :nesvest:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Секое лето си имаме обичај бостан, на есен од у маало шо е лешникот од соседот го береме ние, а еданш се сеќавам коа упаднавме 15 души на бензиска(оддалечена од градот) со 2 вработени од кој едниот полни гориво надвор, а другиот куца на каса, а тоа ко самопослуга големо...зимање милка со меурчиња бела...пусти мерак тогаш излезе и да ја пробам и 200г фстаци, заедно со 2 крембанани и едни смоки кој поштено си ги платив
Ај ние копиљаци шо неаме пари ај да речеш оправдано крадеме:pos2:, али заедно со нас шо имаше чланови на акцијата:pos2: кои земаат по 4-5 илјади евра месечна плата:helou: е тоа не можам да го сватам...тоа само профи крадци го праат, тоа е веројатно потреба да украдеш нешто :toe:

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Лубеници од пазар.
Цела туршија за цела зима секоја година од кога бев 8 години се додека наполнив 10 години.
Греди од железо, цемент и песок за кошот во маало.
Кроасани и чипсови од кола.
Сокови од пред продавница.
Веро колички.
Платно од пазар.
Алкохол од продавници.
Цигари и мастики од продавници.
Топки од деца на спортски центар.

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Лубеници од пазар.
Цела туршија за цела зима секоја година од кога бев 8 години се додека наполнив 10 години.
Е се се али ова е :pos2: дома ме тераат да јадам и неќам па не да крадам туршија:pos2:, треба да пробам со крадена може ќе ми се засвиѓа, нели туѓото, краденото е најслатко...А и стари мачини од циглана сме краделе за старо железо

V

Viktoranius

Гостин
Сум имал многу кражби, али ќе ја издвојам најголемата.

Знам некаде октомври месец беше, 2007 година. Струмица гостуваше на Работнички во кошарка, и се собравме 150 души околу 3 автобуси навивачи отидовме за Скопје. На враќање нервозата од поразот ја доби една скопска бензинска. Се крадеше на големо, имаше само 2ца продавачи а ние бевме 150 луѓе.

Знам утредента во весникот штетата беше објавена некаде околу 900 евра, и мислам дека после клубот ја плати штетата.

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
uhuuu mnogu se...
1-va godina 4 gajbi pepsi od kolata na sopstvenikot na prodavnicata vo naseto skolo...
2-ra Zname Na Velika Britania ne zn zoso go zedovme no za malce da na fatea
3-ta nema nekoja dobra sto se pofalam no nedelno od prodavnica po edno sokce izleguva...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Секое лето си имаме обичај бостан, на есен од у маало шо е лешникот од соседот го береме ние, а еданш се сеќавам коа упаднавме 15 души на бензиска(оддалечена од градот) со 2 вработени од кој едниот полни гориво надвор, а другиот куца на каса, а тоа ко самопослуга големо...зимање милка со меурчиња бела...пусти мерак тогаш излезе и да ја пробам и 200г фстаци, заедно со 2 крембанани и едни смоки кој поштено си ги платив
Ај ние копиљаци шо неаме пари ај да речеш оправдано крадеме:pos2:, али заедно со нас шо имаше чланови на акцијата:pos2: кои земаат по 4-5 илјади евра месечна плата:helou: е тоа не можам да го сватам...тоа само профи крадци го праат, тоа е веројатно потреба да украдеш нешто :toe:
Тоа е NO COMMENT!!!
Ме потсети на деновите кога се идеше низ Македонија на утакмици тоа бензинските и продавнички некои само од нас страдаа:vozbud::vozbud: Работеа после плус уште една недела за да надокнадат загуби:vozbud::pos2::pos2:

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
Тоа е NO COMMENT!!!
Ме потсети на деновите кога се идеше низ Македонија на утакмици тоа бензинските и продавнички некои само од нас страдаа:vozbud::vozbud: Работеа после плус уште една недела за да надокнадат загуби:vozbud::pos2::pos2:
Се сеќавам брат у прилеп ем тепавме ем бране не дае ништо за јадење, и влагање у тоа продавничето карши, украдов една паштета и едно кремче малечко, а симон купи 10 палачинки, па мачкавме после со паштета:pos2:пуста глад:jaj:

Drama Queen

Sky Catcher
Член од
2 септември 2007
Мислења
1.739
Поени од реакции
65
У суштина не сум по крадењето,ама...некогаш крадам од забава со другарки сладолед или сок (една ја забавља продавачката,друга чува стража надвор трета отвара четврта зима и слично) тоа обично у прва и втора го праевме,а некогаш,уствари секогаш кога купувам мастики у бифе кај нас у школо на парче,плаќам 5 денари а зимам цело пакетче,т.е 5 мастики и до сеа не ме фатиле и така:pipi:

Член од
23 ноември 2008
Мислења
302
Поени од реакции
10
Мене ме учеа да не крадам... Викаат лошо било да крадеш!:pos::pos::pos:

S

smart ass

Гостин
Имам украдено многу работи ама поситни мобилен телефон,златно ланче ,часовник тој бесе многу убав ама го стопив за 50 евра:vozbud:и усте неколку работи па кога мозат политичариве со па јас да не:nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom