Ваши дела, СО помош на Photoshop (Стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Во таа фотографија нема многу да се упропастува. Едноставно додал розева боја ептен и мисли дека направил боље зајдисонце. Тачно е дека се прават од многу обични денски фотографии во многу добри зајдисонца и не е тешко, меѓутоа и не е оволку лесно.

Хинг: google>how to add sunset photoshop

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Наместо да му поможите на чоекот вие го критикувате дај напрајте ако знајте не само да јадите г..

Ова можи да се напрајс со следниве ефекти.
Прво на основниот леер ќе му зголемиш контраст и ќе му намалиш светлина. Потоа ќе смениш колор баланс зависи на која боја сакаш да мава поќе. После ќе го дуплираш основниот леер и ќе наместиш soft Light на него и пак ќе промениш пак контраст и светлина. И ќе сетираш баланс во максималност на определена боја зависи од вкусот. И постоа Ctrl + u и ќе наместиш повеќе сатурација. Воглавно е тоа ако треба подетално објаснување кажи.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Чуварот кај мене во школо како спие сред работно време.
Од заебанција испадна интересна слика,ми ја пофалија и професорите:)

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Ja би го нарекол ова цензура...ама нема везе важно се трудиме:wink:

последното мое дело со фотошоп:wink: мала фина корекција ама тоа е
Searching for the meaning of life:wink:

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
И јас нешто пробав...
Не е софистицирано како на точкест и фликс,ама се потрудив.:)

Attachments

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
Наместо да му поможите на чоекот вие го критикувате дај напрајте ако знајте не само да јадите г..

Ова можи да се напрајс со следниве ефекти.
Прво на основниот леер ќе му зголемиш контраст и ќе му намалиш светлина. Потоа ќе смениш колор баланс зависи на која боја сакаш да мава поќе. После ќе го дуплираш основниот леер и ќе наместиш soft Light на него и пак ќе промениш пак контраст и светлина. И ќе сетираш баланс во максималност на определена боја зависи од вкусот. И постоа Ctrl + u и ќе наместиш повеќе сатурација. Воглавно е тоа ако треба подетално објаснување кажи.

Ова мнооогу ми се свиѓа.. Ќе пробам да направам нешто слично, ако можам. :pipi:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom