Ваши дела, СО помош на Photoshop (Стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Ај да ти објаснам зошто треба да ја средиш затоа што не секогаш куца магарето од својот вкус:)
На фотката имаш ставено непотребен блур ефект кој што се употребува доколку сакаш нешто друго да испадне во преден план т.е. да ја издвоиш композицијата т.е. да и дадеш некој ред.
Со истиот тој блур го губиш предниот дел од композицијата(сликата) и нема нешто што доаѓа до израз, туку изгледа како да е се флетрн т.е. споено:wink:
Околу буквите имам нешто да ти кажам, вака со транспарентноста на фонтот и дроп шедоу ефектот се добри ама сепак мислам дека со уште малце аутер глоу ќе станат поубави и ќе бидат изразени на сликата, доколку така ти е замислена композицијата т.е. доколку ја имаш искомпонирано сликата

Секогаш прво замисли ја сликата како планираш да изгледа, значи што да биде примарно, што секундарно итн итн....
Немој да мислиш дека те вреѓам со ова или нешто слично, само ти давам пријателски совет:wink:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Зачисти блурирај или забриши во горниот лев агол на лицето се познава од кропот, а можи и малку со dodge алатката осветли, исто така незнам како изгледа оргиналот ама горе некако многу ми е корпирано ,вака нема воздух :) .Инаку навистина супер идеја.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Сликано е со мобилен...и имаше премногу ноис а позадината оригинална е премногу бела.....страм да ми е не сум приметил таму горе сега забележав...фала за советот

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Супер е Mawecko само истото што му го реков на точкест, земи гума и пополека зарамни ги рабовите оти вака се познават оштрини по рабовите .

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
ЈОве треба да изгледа највисок ама сликата сто ми ја даде беше скратена и лошо идешемонтирано :) и зато вака излезе

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Не е со фотошоп ама е со Paint за да ја залажиме Сара (ќерката на Струмикс) да не вика “Ај да си одиме“ :pos:

Еве :

Attachments

Член од
1 јули 2006
Мислења
853
Поени од реакции
84
сори за оф топик .. али шо верзија на фотошоп користите? ми се чкрта нешто.. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom