Вашето дете се дрогира?

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Ја пошто гледам дека сите деца на оваа денешнина праат секакви глупости и никој не можи да ги запри,планирам да немам деца и да не се замарам ,а во случај да имам и ако почне да се дрогира ,ќотек ќотек ќотек парталите и низ врата и не му а мислам .Се додека не се смене не го примам назад.:nenene:
Ако правилно си го воспиташ детето и убаво му укажеш на кои работи се лоши и штетни за него ќе подразмисли дали ќе прави глупости.А и да згреши да се излаже да проба нешто треба убаво да постапиш со некоја мерка дали разговор дали котек(ма да мислам дека има и деца кои се инаетливи и баш за инает ќе го направат пак така да тешко со ќотек да се реши нешто)кон него за да не згреши повторно.
Кога ќе го створиш, ќе го родиш ќе го чуваш до таа возраст ,не верувам дека би можела за партали надвор и да не му ја мислиш:pipi:

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
го магнумот го пукам во колено сместа

V

[vladimir]

Гостин
Ја пошто гледам дека сите деца на оваа денешнина праат секакви глупости и никој не можи да ги запри,планирам да немам деца и да не се замарам ,а во случај да имам и ако почне да се дрогира ,ќотек ќотек ќотек парталите и низ врата и не му а мислам .Се додека не се смене не го примам назад.:nenene:
Видовме дека си многу јака, видовме дека си "многу" убава мажите плачат по тебе само уште да ни кажеш во кој филм глумиш??

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Се е до карактерот на детето...Ако се метнало на мене нема да помисли на тоа (освен цигари, ќе го пуштам да пуши дури и повеќе пари ќе му давам за цигари).
Ама не дај боже да дознаам, нема веднаш со лошото, ќе пробам прво со добро-едукативно да види што се дрогата може да ти направи и ако и ова не бива ќе мора некои работи да се скратат. Нема да го пуштам од дома, нема да му давам пари ни за цигари па да видиме од кај ќе зима 500 денари за шибица. Тоа ќе трае се додека не почне да ме моли да го пуштам и додека не ми вети дека нема да стави ништо такво веќе.

Нели закон родител можам да бидам? :pipi:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Се е до карактерот на детето...Ако се метнало на мене нема да помисли на тоа (освен цигари, ќе го пуштам да пуши дури и повеќе пари ќе му давам за цигари).
Ама не дај боже да дознаам, нема веднаш со лошото, ќе пробам прво со добро-едукативно да види што се дрогата може да ти направи и ако и ова не бива ќе мора некои работи да се скратат. Нема да го пуштам од дома, нема да му давам пари ни за цигари па да видиме од кај ќе зима 500 денари за шибица. Тоа ќе трае се додека не почне да ме моли да го пуштам и додека не ми вети дека нема да стави ништо такво веќе.

Нели закон родител можам да бидам? :pipi:
Само гледај да не го направиш преварант, па после молењето да добие пари и да го прекрши ветувањето.Многу такви ги има:)

Член од
6 април 2008
Мислења
71
Поени од реакции
0
Mislenje

Световид, апсолутно се сложувам со тебе дека ако дете посегне по дрога, првенствено грешката е кај родителите. Така да, и јас би се убила, НЕ ДАЈ БОЖЕ!
Prifakam nekoi stavovi okolu drogata vo osnova pricinite se kaj roditelite,eve zosto:
1.dali vaseto dete vo pocetokot na iskrenosta vi rece BEV SO KOSTA NA ZABAVA, ste go pasale KOJ KOSTA kako mu e prezimeto... ne
2.Zosto vaseto dete na prasanjeto STO RABOTI NEGOVIOT RODITEL nema odgovor....tuku inie ne go barame...gradime nekoe mislenje toa e svakanje na mladite...
3.Pa adje da go poednostavam problemot organiziranata drzava bara IME TATKOVO IME PREZIME a SEMEJSTVOTO AKO NE GO BARA TOA... DALI E ORGANIZIRANO...sepak vozrasnite tereba toa da go nametnat kaj mladite kako kriterium za kulturno odnesuvanje... i da ne se plasat od svoeto semejstvo.
4.Ako se prifati toa odnesuvanje vo komunikacijata roditelite polesno ke ja doznaat vistinata i TOA MNOGU PORANO PRED DA BIDE DOCNA

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
[vladimir];1566376 напиша:
Видовме дека си многу јака, видовме дека си "многу" убава мажите плачат по тебе само уште да ни кажеш во кој филм глумиш??
Инаку глумам во филмот брзи и бесни :pos2:и извини што не ти се свигат моите мислења:toe:

Nu`Bia

Деталка
Член од
10 август 2008
Мислења
59
Поени од реакции
1
Тигрица сигурно сега мислиш така,ама ќе видиме дали ќе е така ко ќе си родител...Едноставно ќе му дозволаам се,само ќе му кажам подалеку од дрога,паметно ќе е моето ќе сфатит :D

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Сите родители кажуваат подалеку од дрогата ама мал е процентот на тие што сфакаат и што не пробуваат,и јас се надевам дека моите деца ке бидат паметни и нема да тргнат по тој пат.:pipi:

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Сите родители кажуваат подалеку од дрогата ама мал е процентот на тие што сфакаат и што не пробуваат,и јас се надевам дека моите деца ке бидат паметни и нема да тргнат по тој пат.:pipi:
ok е, неќеш да се замараш.. но тоа ке биде коа ќе бидеш некаде 40тина години, не знам баш дали така ќе размислуваш.. али пак.. ок е шо не се замараш :pipi:
и не планирај ногу да немаш деца... :) знаеш како викат, тоа шо го планираш најчесто обратно излевва :) хаха

Clen 7

Од Форумот
Член од
5 јуни 2007
Мислења
2.843
Поени од реакции
360
Шприцот у око!! Боље слепо нека е него ли да се дрогира.:)

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Незначи дека корисниците на супстанции кои се нарекуваат дроги, мораат да направат собир за да ги користат истите.
Пример за тоа сум јас, си седам пред компјутер и си користам такви супстанции, и никој појма нема за тоа, си се однесувам како и обично...
Ако не пивнале капка алкохол незначи ни дека нема да користат дроги. И за тоа сум јас пример. Алкохол немам пробано неколку месеци, а дрога користам речиси секој ден...

Никогаш не си слушнала/прочитала за нив?
За почеток, насловот им е сличен на нивната функција.
На кој начин се рехабилитираат?
На повеќе, еден од нив е со употреба на супстанцијата наречена метадон проследена со „перење“ на мозокот...
Aha vo kisela voda odis na rehabilitacija i ako prestojuvas tamu dobivas terapija od tipot; Apaurin 5 mg +tromadol+sanval+prazine bedoskin da razbie monotonija i ako smetas deka ke se izleci od tamu gadno se lazes!a da ne praime muabet deka mnogu e polesno da se snajdes so droga tamu od kolku na ulica. A za metadonot toa ti e isto lek koj sto e droga znaci i toj stvara zavisnost stvara krizi i posle toa treba da se lecis od metadon i da bide ironijata pogolema krizite na metadon se dalu postrasni i polosi od na heroin .I ZA KRAJ MUABETOT MI BESE jas mnogu dobro znam koi se tie institucii ,no sakav da kazam deka nie i bas nemame takvi institucii koi bas mnogu ke ti pomognat vo toj pogled

Член од
20 август 2008
Мислења
92
Поени од реакции
13
Една мала илустрација за превоспитување : еден пријател на братучеда ми (4-5 години постар од мене) беше укебан од татко му, некаде во почетна фаза на зависност од хорс. Татко му фино лепо го затвори во една дрвена шупа и месец и пол го држеше внатре, го хранеше исклучиво со леб и вода, и секој ден по три-четири пати го прскаше со еден шмрк и му удираше ќотек со кожен ремен. Стварно дивјачки пристап, морам да признаам, ама (оттогаш има 15-тина години) дечкото сеуште нема ни цигара запалено.

vaka sea ako imam dete sto se drogira prvo nesto so ce go prasam e zosto pocnal/a posle sleduva eden muabet so e kako e do kaj e i malku objasnuvanja sto mu napravila drogata na mnogumina.....inaku ne bi poddrzala primena na kjotek ama ako pomognalo....zosto da ne

Член од
22 ноември 2008
Мислења
415
Поени од реакции
11
Ех... поради таа дрога, таткото си го уби синот :nesum: не знам дали ви текнува на случката од летово. Човекот ни е семеен пријател, мошне мирен човек, ни на мравка нема згазнато, образован, ама кога веќе видел дека не може да го пренасочи синот на прав пат, го уби...

Kajgana Shop

На врв Bottom