Pred nekoe vreme ja gledav onaa emisijata "Tunel" so Zivkica Gjurcinoska na MTV1 kaj sho go imashe viknato roditelot na edno mashko dete koe posle MRP vakcinata pochnuva da "zabeguva" ili kako shto rekoa tie, mu se pojavi na deteto autizam manofestiran so bladanja na deteto, derenje, i takvi nekoi standardni autistichki odnesuvanja. Roditelov imashe so nego dokumenti od ispituvanja shto gi napravil na deteto na povekje mesta, genetski ispituvanja kade se utvrdilo deka deteto nemalo nikakvi genetski predispozicii za pojava na bilo kakvo takvo poremetuvanje. Ispituvanjata mu bea napraveni i vo MANU kaj nas i za kraj vo Ljubljana na nekoj najpoznat institut za gemetski ispituvanja (za ova poslednovo ne me fakajte za zbor, ednash samo ja gledav emisijata i ne zapamtiv 100%). Kaj Janko Jadi Burek ednash se javi eden roditel, gneven, tazen, rasplakan koj pochna da kazuva za toa kako deteto mu zavrshilo na insulin posle "DiTePer" vakcinata, a 2 godini deteto bilo zdravo. Eve, za ova i go najdov linkot
youtu.be
Ima ushte ogromen broj na primeri......
Lichno moe mislenje, kako laik vo oblasta na medicinata i vakcinitez so informacii i argumenti slushani od "dvete strani", e deka vakcinite kako sekoj eden lek koj postoi znaat da imaat kontra efekti, so toa shto tie kontra efekti ako se pojavat se strashni i ke si gi nosi deteto za cel zivot i toa e nevidena bolka i stres za roditelite i nema nikoj koj ke moze da gi uteshi i iskreno kako roditel na dete koe doprva treba da gi prima ovie "kontroverznive" vakcini, gi polnam gakjite sekogash koga ke pomislam shto moze da i se sluchi na kerka mi i nedaj Boze da i se sluchi neshto mislam deka ke chitate za mene na vesti na crna hronika.
So ova shto go kazav, sepak, krajnoto moe mislenje e deka zrtvi vo sekoja vojna ima, pa ke ima i vo vojnava protiv strashnite bolesti koi postojat na ovaa planeta, deka vakcinite go zashtituvaat svetov od strashni epidemii koi gi imalo vo minatoto od najrazni bolesti za koi, neli, sega se primaat vakcini i se istrebeni tie bolesti, deka del od decata koi ke primat odredena vakcina ke bidat oshteteni dozivotno, kako deteto na gospodinot vo videovo, poradi koristenjeto na toksichni materijali vo vakcinite, no deka seto toa e cena koja treba nekoi roditeli da ja platat, i ke ja platat, za kolektivnoto dobro na celava planeta. Ostnauva da go molam Gospod eden od tie roditeli da ne bidam jas.....