Вакцини на BioNTech-Pfizer и Moderna против САРС-Ко2

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.259
Поени од реакции
9.034
...ооооо човече, тие се под терапија неконтролирана цела година, а не значи дека се без ич терапија, па ќе третира тромб за две недели, ако мислиш за хронични за 5 дена со Ксарелто ќе им го спуштам д- димери, клопидогрел и аспирин, и ако се има високи д-димери токму неподвижноста во кревет за време на пандемија можат да придонесат за уште повисоки вредности,
нешто не ти ми одговара поинакво мислење?
д димери ниту треба да се направат како обична лабораториска анализа ако нема причина за тоа, еден пад или удар дома со појава на модрица и нагнечена нога и оток ќе ги дигне д-димерите тоа не значи длабока венска тромбоза, а истите „ќе се смират“ по неколку дена на нормала“
ај не се разбираме, ти си робот и шемаџија, што пишува таму што пишува ваму, пишувањата се менуваат за кратко време менуваат мислење,
и нормално д димери се покачуваат и при бактериска, вирусна инфекција, па и при реуматични болести, па дури нели и кај трудници!
Излагање на пациент на тројна терапија без основана причина ти е билет за Шутка.

Шарлатанство е ова што го зборуваш. Во медицината ова е казниво со затвор, не само со земање на лиценца.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.762
Излагање на пациент на тројна терапија без основана причина ти е билет за Шутка.
Шарлатанство е ова што го зборуваш. Во медицината ова е казниво со затвор, не само со земање на лиценца.
...да не постоиш треба да бидеш измислен, јас едно пишувам ти го вртиш на друг начин во друга насока да ме омаловажуваш, феномен си, искористи го тоа, влези во политика би бил идеален политичар, што не кажуваш вака за реалноста што се дешава со нашите лекари, не само тројна терапија, туку без никаков специјалистички консултативен преглед веднаш одредуваат веднаш болест Ковид 19 давајќи дополнително такви терапии,

... инаку за твое потсетување, ова е форум и ќе си кажам мислење, па ти можеш и два черепи да си ставиш на профилот како слика, ми се здосади да ме тролаш на секоја тема и да ми се закануваш, пораснало дете и знае што е шарлатанство, затвор и казни, па што не остана тука да решиш некој проблем? туку отиде во ЕУ ?
... не сум знаела дека регистрирање на форумов е со приложување на лиценца, па некој ќе ја зема? Бог да чува...ај толку, избришен си!

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
7.259
Поени од реакции
9.034
...да не постоиш треба да бидеш измислен, јас едно пишувам ти го вртиш на друг начин во друга насока да ме омаловажуваш, феномен си, искористи го тоа, влези во политика би бил идеален политичар, што не кажуваш вака за реалноста што се дешава со нашите лекари, не само тројна терапија, туку без никаков специјалистички консултативен преглед веднаш одредуваат веднаш болест Ковид 19 давајќи дополнително такви терапии,

... инаку за твое потсетување, ова е форум и ќе си кажам мислење, па ти можеш и два черепи да си ставиш на профилот како слика, ми се здосади да ме тролаш на секоја тема и да ми се закануваш, пораснало дете и знае што е шарлатанство, затвор и казни, па што не остана тука да решиш некој проблем? туку отиде во ЕУ ?
... не сум знаела дека регистрирање на форумов
За болтов, во предпоследниов пост кажа сама како ТИ би постапила и тоа дека сум "шемаџија"

А во овој пост ми зборуваш за некаква реалност која и ти ја создаваш и сама не ја одобруваш.

Дали овде станува збор за шизофренија?

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
Нуспојави кај Фајзер и Модерна. Повеќе нуспојави има Модерна, можеби затоа што и дозата е поголема, 100 микрограми спрема 30 микрограми кај Фајзер.

jit210021t1_1617386982.34321.png

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.369
Поени од реакции
43.178
почнале фајзер у франција да произведуваат, можеби и нашите зз што ги обеќаше таму ќе се прават. Кога би се вакцинирал само Фајзер, ако нема ондак Спутник.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.666
Поени од реакции
11.736
почнале фајзер у франција да произведуваат, можеби и нашите зз што ги обеќаше таму ќе се прават. Кога би се вакцинирал само Фајзер, ако нема ондак Спутник.
кај нас немаш право на избор освен нели да одбиеш да примиш одредена вакцина и да си заминеш пцуеејки го системот и државата

Sent from my iPhone using Tapatalk

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
@Audiofil Доста е параноја постови.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.489
Поени од реакции
18.517
Фајзеров доби целосно одобрување од американците. Досега само за итна употреба беше.

Ми се чини единствена вакцина со целосна дозвола.

Член од
1 мај 2021
Мислења
25
Поени од реакции
7
Sto mislite za Johnosn vakcinata, mozda ima odgovoreno ali ako moze nakratko mislenje u odnos na drugive vakcini?

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.979
Поени од реакции
23.910
Sto mislite za Johnosn vakcinata, mozda ima odgovoreno ali ako moze nakratko mislenje u odnos na drugive vakcini?
Јас ја примив пред 4 дена.
Немам никакво различно размислување за било која вакцина, според мене сите се ефикасни. Која помалку која повеќе.
Причината поради која ја примив е да можам да патувам без рестрикции и да се вратиме што побргу во нормала.
Пола фамилија ми работи во државна и сите ме советуваа да примам вакцина. Пре нив би им верувал него на некој џаболебар на интернет кој тврди дека вакцините се лоши за здравјето и др.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.225
Поени од реакции
34.519
Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Ај честито доживотно страни супстанци. Али стани мало!
Доживотно незначе само дуг живот како шо обично си мислеме.
Може да значе едноставно додека си жив, а тоа недај боже може да биде и до утре.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.757
Поени од реакции
37.762

има и друга претпоставка, дека можеби тие што прележале создале доживотен (клеточен) имунитет, така да би требало да биде вакцинирањето само кај тие кои не прележале SARS-CoV-2 инфекција! :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom