ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 139 67,1%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 14,0%

• Вкупно гласачи
    207

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
tebe samo grubi moze da ti kazuva, on ti e veke premier tebe sekako
So cel um so sharen kurton ili po novo Levicar zede da se objasnuvas.
Niv uste ne im e jasen pricinsko posledicen koncept. Niv uste ne im e jasno deka sarenata revolucija imase cena koja sega ja plakjame. Tie si misleja deka site imaat samo najdobri nameri, nikako da im vlezi vo glavata deka se ova sto se slucuva sega e cenata koja ja plakjame za nivnite najdobri nameri. I imeto, i tiranska, bugarska, i neznam kakva platforma. Ne custvuvaat nikakva krivica, odgovornost za se sto se desavase posle toa. Ne custvuvaat deka gi izebale, deka najglupi od site ispadnaja, uste go imaat ona cuvstvo na superiornost, na nenadminat intelekt, a realnosta e deka klozetska solja vo javno wc pomalce fekalii ima poprimeno od niv vo poslednite 7 godini , bukvalno :toe:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.979
Поени од реакции
2.784
Niv uste ne im e jasen pricinsko posledicen koncept. Niv uste ne im e jasno deka sarenata revolucija imase cena koja sega ja plakjame. Tie si misleja deka site imaat samo najdobri nameri, nikako da im vlezi vo glavata deka se ova sto se slucuva sega e cenata koja ja plakjame za nivnite najdobri nameri. I imeto, i tiranska, bugarska, i neznam kakva platforma. Ne custvuvaat nikakva krivica, odgovornost za se sto se desavase posle toa. Ne custvuvaat deka gi izebale, deka najglupi od site ispadnaja, uste go imaat ona cuvstvo na superiornost, na nenadminat intelekt, a realnosta e deka klozetska solja vo javno wc pomalce fekalii ima poprimeno od niv :toe:
Значи да повториме, оти очигледно си заборавил - Апасиев сам со двете раце и 10 прсти на нив успеа да го турни Грујо и да го донесе Црпнатиот на власт. Сам тој го смени името во Северна, а не грешка сум за ова, не беше Левица тогаш на власт :pos: . За што е друго Апасиев и Левица виновна, за тоа што Грујо го постави Шпицниот на чело на ДПНЕ пред славно како последна пичка да избега во Будимпешта?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Значи да повториме, оти очигледно си заборавил - Апасиев сам со двете раце и 10 прсти на нив успеа да го турни Грујо и да го донесе Црпнатиот на власт. Сам тој го смени името во Северна, а не грешка сум за ова, не беше Левица тогаш на власт :pos: . За што е друго Апасиев и Левица виновна, за тоа што Грујо го постави Шпицниот на чело на ДПНЕ пред славно како последна пичка да избега во Будимпешта?
Znaci da povtorime.
Glupi ste ko kur.
I ne me prasuvaj zosto, neznam kolku pati vi e objasneto, nacrtano ali jbg ,tolku vi e kapacitetot.
Ednostavno pomirete se so toa deka imate inteligencija na novo na granka od soznam tamu, bilo sto i ova e daleku daleku nad vasite moznosti. Kako na 3 godisno dete da mu objasnuvas kvantna fizika, samo ke te gleda ko tele i eventualno od vreme na vreme ke se nasmee.
I se toa vo red, prirodata prema nekoj bila darezliva, prema vas ocigledno ne pa tuka proservate kaj ke stignite mislejki deka, stvarno nemam pojma sto vi se mota niz glata iskreno :cautious:

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.979
Поени од реакции
2.784
Znaci da povtorime.
Glupi ste ko kur.
I ne me prasuvaj zosto, neznam kolku pati vi e objasneto, nacrtano ali jbg ,tolku vi e kapacitetot.
Ednostavno pomirete se so toa deka imate inteligencija na novo na granka od soznam tamu, bilo sto i ova e daleku daleku nad vasite moznosti. Kako na 3 godisno dete da mu objasnuvas kvantna fizika, samo ke te gleda ko tele i eventualno od vreme na vreme ke se nasmee.
I se toa vo red, prirodata prema nekoj bila darezliva, prema vas ocigledno ne pa tuka proservate kaj ke stignite mislejki deka, stvarno nemam pojma sto vi se mota niz glata iskreno :cautious:
Ајдее пак ли ќе почнеме со лигавење. Грујо златен врати се еееее :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.005
Niv uste ne im e jasen pricinsko posledicen koncept. Niv uste ne im e jasno deka sarenata revolucija imase cena koja sega ja plakjame. Tie si misleja deka site imaat samo najdobri nameri, nikako da im vlezi vo glavata deka se ova sto se slucuva sega e cenata koja ja plakjame za nivnite najdobri nameri. I imeto, i tiranska, bugarska, i neznam kakva platforma. Ne custvuvaat nikakva krivica, odgovornost za se sto se desavase posle toa. Ne custvuvaat deka gi izebale, deka najglupi od site ispadnaja, uste go imaat ona cuvstvo na superiornost, na nenadminat intelekt, a realnosta e deka klozetska solja vo javno wc pomalce fekalii ima poprimeno od niv vo poslednite 7 godini , bukvalno :toe:
Не знам дали се сеќаваш разговаравме за ова (не знам дали бев од овој профил:вонзем:).
Грешката беше направена кога Груевски не постапи како државник и да му ебе матер на мрљавиот. Оставањето простор да ги шират протестите и да уништуваат јавен имот исто дел од промашена тактика.

Груевски има две опции, да го поддржи Мицкоски и да има тотална мобилизација за следни избори или да извади свои листи па што му ебеш матер шта буде нека буде ионака сме у лајна.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.901
Поени од реакции
23.310
Не знам дали се сеќаваш разговаравме за ова (не знам дали бев од овој профил:вонзем:).
Грешката беше направена кога Груевски не постапи како државник и да му ебе матер на мрљавиот. Оставањето простор да ги шират протестите и да уништуваат јавен имот исто дел од промашена тактика.

Груевски има две опции, да го поддржи Мицкоски и да има тотална мобилизација за следни избори или да извади свои листи па што му ебеш матер шта буде нека буде ионака сме у лајна.
Mi zboras kako da se zasekirav za VMRO.
Inaku da, togas toj zgresi sto ne im eba mater na sareno kurtoncite, bubrezite da si gi mocaat od kjotek, no sto e tuka e, tie go turnaja rezimot i zatoa sega sme kade sto sme i kakvi sto sme, severdjani vo severdjanija.
Samo probaj toa da mu go objasnis na random saren kurton ili levicar, kako ti e pomilo da gi oslovuvas.
P.s ne vi vodam evidencija za sekoj nov profil sto go otvorate otkako ke zaserite so stariot.
Tuka sme 5-6 dusi sto niti go smenija nikot, niti kreiraa nov oti so prethodniot mnogu ja zasrale.
Jas, Gjoko mkd, Jamajka, Ne sum jas, kano i uste nekoj.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.005
Mi zboras kako da se zasekirav za VMRO.
Inaku da, togas toj zgresi sto ne im eba mater na sareno kurtoncite, bubrezite da si gi mocaat od kjotek, no sto e tuka e, tie go turnaja rezimot i zatoa sega sme kade sto sme i kakvi sto sme, severdjani vo severdjanija.
Samo probaj toa da mu go objasnis na random saren kurton ili levicar, kako ti e pomilo da gi oslovuvas.
P.s ne vi vodam evidencija za sekoj nov profil sto go otvorate otkako ke zaserite so stariot.
Tuka sme 5-6 dusi sto niti go smenija nikot, niti kreiraa nov oti so prethodniot mnogu ja zasrale.
Jas, Gjoko mkd, Jamajka, Ne sum jas, kano i uste nekoj.
Не треба да се секираме за вмро за да излеземе и да гласаме опција што може да оправи колку толку од државава. Со шарковци не можам да се објаснувам пошто секогаш јас ќе бидам крив а и моментално се тотално анти учк настроени што оди во прилог.

пс. немав профил тогаш ама ги читав дискусиите, во транс се паѓаше на еден циган утепан.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
sto ne e taka? levica bese del od kurton revolucijata. pridonese za ovie da se na vlast. sega pak pridonesuva da ostanat. vi se kaza koj treba da ima 61 za da ne se slucat sranjata sto se slucija i slucuvaat ama na glupaci i so inka da im turas dzabe e. glas za levica e frlen glas zasto nemaat kapacitet nitu sakaat da se del od vladata, zatoa i skokaat za delovnikot, niv im e pobitno uste 4 god da glumat ludilo od opozicija nego da se del od vlada i da nosat zakoni za podobruvanje na sostojbata vo mkd. ako toa ne mozes da go vidis i sfatis bolje ne se zamaraj na politicki temi.
Како си напишал ти ги направи Левица клучен фактор во државниот удар од 2017.
Со таков наратив ги амнестираш оние кои сето тоа го замесија.

drzava se menuva so imanje mnozinstvo vo parlament a ne od opozicija.
хм, има и други методи, еден од многуте е оној -како се прави држава, ама нели е направена па само треба да се ослободи, со мнозинство во собрание кое е под контрола на стратешките партнери ништо не менваш.
Автоматски споено мислење:

Како ќе одредиш кои се побитни закони? Демократија е владеење на народот, не на мнозинството, ама еве ако го дефинираме владеење на мнозинството тогаш тоа не треба да е 61 пратеник него 2/3 мнозинство. Вака, се дава само ветер во грб да си игра курташак тој што е на власт.
Да точно, во првата лекција така пишува.
Во втората се вели, демократија е владеење на малцинството врз мнозинството во име на мнозинството.
Во трета се вели, доаѓа до креирање на демократски елити кои пота се менуваат и се добива фарса за демократија, до ова доаѓа затоа што нема вертикални и хоризонтални промени во тие демократски елити што подцна се пресликува и на власта.
...
..крајот вели секоја демократија завршува во тиранија!
Автоматски споено мислење:

da se vratime na socijalizam ako ne pa komunjarite i razni levicari da vladeat?
..пу, пу скраја да е...
Повикуваш на лујџето да им се одземе правото да избираат кој ќе ги јава (4 или... години).
Нашите лујџе кога им се утеруваше демократија сите беа насмеани и мислеа дека сите ќе бидат капиталисти, никој не им рече дека некој треба и да работи а ним токму таа улога им беше наменета, денес гледаат ама е доцна, станаа демократи.
И уште нешто ако им ја укинеш демократијата ќе го изгубат правото да барат бугарски пасоши, знаеш што правеа оние клетите комунисти им забрануваа да бидат бугари, денес можеме да речеме гордо веќе над сто илјади се освестија и видоа дека само демократија е за нив...
И она што е најлошо ќе немаат мобилни, компјуетри и... сите знаат дека демократијата им донесе мобилни, замисли ги без мобилен во рака :pos:

Последно уредено:
Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.979
Поени од реакции
2.784
Ако има таков што сеуште мисли дека ДПНЕ се опозиција, не е на одмет да го прочита овој текст и да ги погледа сликите. Затоа нема што да се чудите кога велат дека Шпицниот е министерче за опозиција во владата на ДУИ/СДС веќе два мандати. https://infomax.mk/кочо-анѓушев-ги-собра-дпмне-и-сдсм-на-ис/

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.483
Поени од реакции
24.723
Ако има таков што сеуште мисли дека ДПНЕ се опозиција, не е на одмет да го прочита овој текст и да ги погледа сликите. Затоа нема што да се чудите кога велат дека Шпицниот е министерче за опозиција во владата на ДУИ/СДС веќе два мандати. https://infomax.mk/кочо-анѓушев-ги-собра-дпмне-и-сдсм-на-ис/
nenormalno e kolku si glup...

na drugi mesta vo svetot ne idat opozocija i vlada na proslavi na firmi? denes e koco utre ke e nekoj drug glaven akcioner tamu... ocigledno sekoj biten bil na proslavata e sega toa sto nikoj ne go kani dimce e zatoa sto e nebiten...

Член од
12 ноември 2008
Мислења
1.979
Поени од реакции
2.784
nenormalno e kolku si glup...

na drugi mesta vo svetot ne idat opozocija i vlada na proslavi na firmi? denes e koco utre ke e nekoj drug glaven akcioner tamu... ocigledno sekoj biten bil na proslavata e sega toa sto nikoj ne go kani dimce e zatoa sto e nebiten...
Знаев дека опарак како тебе ќе се навлечи на веста како мува на лајно. Затоа и ја пуштив. Ти си во состојба да ги браниш ДПНЕ и тогаш кога истите ќе те избркаат од дома. Тогаш ќе не убедуваш дека подобро што те избркале твоите затоа што од другите можело и полошо да биде. Е до толку си токмак :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.483
Поени од реакции
24.723
Знаев дека опарак како тебе ќе се навлечи на веста како мува на лајно. Затоа и ја пуштив. Ти си во состојба да ги браниш ДПНЕ и тогаш кога истите ќе те избркаат од дома. Тогаш ќе не убедуваш дека подобро што те избркале твоите затоа што од другите можело и полошо да биде. Е до толку си токмак :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:
glup si i ne razbiras kako funkcionira svetot, toa e sve sto pokazuvas ovde.

Kajgana Shop

На врв Bottom