ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 139 67,1%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 14,0%

• Вкупно гласачи
    207

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.493
Поени од реакции
24.739
samo vo mkd moze vecno kocis napredok i nosenje zakoni so citanje poezija i 1000ci amandmani. opozicijata e stoka sto ne sfaka zasto e opozicija. ova e dobar cekor i treba da se poddrzi. demokratija podrazbira nosenje zakoni so mnozinstvo glasovi u sobranie. se nadevam i badenter ke leta za brzo vreme.

Член од
28 март 2023
Мислења
640
Поени од реакции
1.005
samo vo mkd moze vecno kocis napredok i nosenje zakoni so citanje poezija i 1000ci amandmani. opozicijata e stoka sto ne sfaka zasto e opozicija. ova e dobar cekor i treba da se poddrzi. demokratija podrazbira nosenje zakoni so mnozinstvo glasovi u sobranie. se nadevam i badenter ke leta za brzo vreme.
Neka bide taka i pravilno da se iskoristi promenata na delovnikot.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.493
Поени од реакции
24.739
Neka bide taka i pravilno da se iskoristi promenata na delovnikot.
ne neka bide taka nego taka e... imalo izbori, im se dalo poverenje na koj i da e da nosi zakoni... znaci toa e demokratija. krsenje mikrofoni, kocenje na procesi so 1000ci amadmani i gluposti e idiotizam sto mora da se otstrani pod hitno.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
Новиот Деловник на парламентот ги содржи забелешките на Прибе....т.е. шах- мат за сите потписници на Пржино
Велиш дека забелешките на Германецот содржат и укинување на можноста за спречување на насилно носење закони,... не сум знаел, ама ако е така не изненадува сепак доаѓа од еден Германец, земја во која милитаристичкиот концепт на уредување на општеството е темел.

П.С.
Добро упати некој честитка за новото парламентарно мнозинство или помина без честитки!?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.400
Велиш дека забелешките на Германецот содржат и укинување на можноста за спречување на насилно носење закони,... не сум знаел, ама ако е така не изненадува сепак доаѓа од еден Германец, земја во која милитаристичкиот концепт на уредување на општеството е темел.

П.С.
Добро упати некој честитка за новото парламентарно мнозинство или помина без честитки!?
Ne gi znam detalite, no znam deka toa što Pribe go napišal, mora da se izglasa vo sobranie...bidejki taka prifatija najgolemite partii vo Mkd.

Alternativa e da se otkazime od baranjeto za členstvo vo EU....što i ne e taka lošo kako što izgleda na prv pogled

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
84
Поени од реакции
109
не, не е така пријателе пошто има и ситуации кај што владата што води не е избрана од мнозинскиот дел пошто коалицирала со учки што знаеме што прават а треба да ги застапува граѓаните така да ова уште у сам старт ти паѓа у вода.

дека не било опасно кој што сака да си носи гледаме, не знам ти дали живееш у шведска, швајцарија или у македонија па гледаш некаков подруг развој на настани?
Автоматски споено мислење:

а глас за ДПМНЕ на наредни избори или за СДСШ е глас против Македонија.
Безброј прилики, исти луѓе што ништо не може да ги исфилтрира од гревовите што ги имаат направено спрема нивната држава и нејзиниот народ и уште ќе си гласаме едното исто, очигледно е дека некои луѓе не заслужуваат подобро чим со главата тепаат во ѕид :)

Член од
24 октомври 2023
Мислења
51
Поени од реакции
161
не, не е така пријателе пошто има и ситуации кај што владата што води не е избрана од мнозинскиот дел пошто коалицирала со учки што знаеме што прават а треба да ги застапува граѓаните така да ова уште у сам старт ти паѓа у вода.

дека не било опасно кој што сака да си носи гледаме, не знам ти дали живееш у шведска, швајцарија или у македонија па гледаш некаков подруг развој на настани?

Безброј прилики, исти луѓе што ништо не може да ги исфилтрира од гревовите што ги имаат направено спрема нивната држава и нејзиниот народ и уште ќе си гласаме едното исто, очигледно е дека некои луѓе не заслужуваат подобро чим со главата тепаат во ѕид :)
Па не ги гласај бе, што си зел да прдиш овде :pos:

Иначе, 29 Јануари премиер лочка а?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.493
Поени од реакции
24.739

sto ne e taka? levica bese del od kurton revolucijata. pridonese za ovie da se na vlast. sega pak pridonesuva da ostanat. vi se kaza koj treba da ima 61 za da ne se slucat sranjata sto se slucija i slucuvaat ama na glupaci i so inka da im turas dzabe e. glas za levica e frlen glas zasto nemaat kapacitet nitu sakaat da se del od vladata, zatoa i skokaat za delovnikot, niv im e pobitno uste 4 god da glumat ludilo od opozicija nego da se del od vlada i da nosat zakoni za podobruvanje na sostojbata vo mkd. ako toa ne mozes da go vidis i sfatis bolje ne se zamaraj na politicki temi.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.059
Поени од реакции
9.441
sto ne e taka? levica bese del od kurton revolucijata. pridonese za ovie da se na vlast. sega pak pridonesuva da ostanat. vi se kaza koj treba da ima 61 za da ne se slucat sranjata sto se slucija i slucuvaat ama na glupaci i so inka da im turas dzabe e. glas za levica e frlen glas zasto nemaat kapacitet nitu sakaat da se del od vladata, zatoa i skokaat za delovnikot, niv im e pobitno uste 4 god da glumat ludilo od opozicija nego da se del od vlada i da nosat zakoni za podobruvanje na sostojbata vo mkd. ako toa ne mozes da go vidis i sfatis bolje ne se zamaraj na politicki temi.
Не можат да се помират дека еден струмички циган ги заеба и тоа е најголемата болка. Его е у прашање, вака ако ВМРО се исти како СДС ја немаат таа болка у душа. Секое случување го гледаат низ призмата на ова и ќе рационализираат на секој можен начин.

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
84
Поени од реакции
109
Па тоа со премиер благодарение на тие од твојата партија, не сигурно ради мене или ради некои што се од Левица и немале допирна точка со тоа што СДСШ и ДПНЕ си го договараа и не доведоа до таму после 30 години промена на власта.

Точно така, ако главчето не може да ти го испроцесира тоа не се замарај со политика. "Ви се кажа кој треба да има 61 пратеник" - абе кој тоа ни кажа? Мицко, Заев, Грујо, Ѓорчев? Никој од овие ликови не е битен и не направил ништо корисно за државава, а не па да ми кажеле нешто и ваму некој да трча да ги слуша. Глас за ДПНЕ и за останатата багра е фрлен глас пошто тие гласови не доведоа до тука и каде што цело време се коленичи и се доведени пред свршен чин да го дудлаат на љочките. Рекордери во патни трошкови и седење да гласаат само по наредба НИШТО ДРУГО.

Што спречија до сега посраниве пратеници ? НИШТО. Направија ли драма и скандал од нешто да се обидат да спречат? Не мора да одговараш, заштеди 5 секудни да куцнеш на тастатурата, ништо не спречија и ништо не направија за МАКЕДОНИЈА.

Никој не знае како ќе биде и со овие, немале прилика до сега да се покажат, но се единствената вистинска опозиција која се обидува нешто да направи и се само 2ца луѓе, наспроти другите дудулиња кои седат и гледаат како се поминува, ама сигурно не можат да бидат полоши од олигарсите кои не докрајчуваат секојденвно.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.493
Поени од реакции
24.739
Па тоа со премиер благодарение на тие од твојата партија, не сигурно ради мене или ради некои што се од Левица и немале допирна точка со тоа што СДСШ и ДПНЕ си го договараа и не доведоа до таму после 30 години промена на власта.

Точно така, ако главчето не може да ти го испроцесира тоа не се замарај со политика. "Ви се кажа кој треба да има 61 пратеник" - абе кој тоа ни кажа? Мицко, Заев, Грујо, Ѓорчев? Никој од овие ликови не е битен и не направил ништо корисно за државава, а не па да ми кажеле нешто и ваму некој да трча да ги слуша. Глас за ДПНЕ и за останатата багра е фрлен глас пошто тие гласови не доведоа до тука и каде што цело време се коленичи и се доведени пред свршен чин да го дудлаат на љочките. Рекордери во патни трошкови и седење да гласаат само по наредба НИШТО ДРУГО.

Што спречија до сега посраниве пратеници ? НИШТО. Направија ли драма и скандал од нешто да се обидат да спречат? Не мора да одговараш, заштеди 5 секудни да куцнеш на тастатурата, ништо не спречија и ништо не направија за МАКЕДОНИЈА.

Никој не знае како ќе биде и со овие, немале прилика до сега да се покажат, но се единствената вистинска опозиција која се обидува нешто да направи и се само 2ца луѓе, наспроти другите дудулиња кои седат и гледаат како се поминува, ама сигурно не можат да бидат полоши од олигарсите кои не докрајчуваат секојденвно.
Frlajte kurtoni i unistuvajte mikrofoni... tvojte deca siptarcinja ke bidat u idnina... teraj magareto.

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
84
Поени од реакции
109
Абе ваму од вие што не уништувате микрофони ја уништивте Македонија. Седите и не правите ништо, супер е битно елоквентни сте пред ТВ.

Твоите може ќе бидат Албанци пошто сте у длабока коалиција влезени, за моите не верувам.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.493
Поени од реакции
24.739
Абе ваму од вие што не уништувате микрофони ја уништивте Македонија. Седите и не правите ништо, супер е битно елоквентни сте пред ТВ.

Твоите може ќе бидат Албанци пошто сте у длабока коалиција влезени, за моите не верувам.
makedonija stana severna i red drugi raboti posle kurtonijadata vo koja ucestvuvase levicata. toa e fakt. 7 godini si toni drzavata radi toa i ke prodolzi taka se dodeka nekoj idioti ne sfatat deka vmro dpmne e edinstvenata opcija. levica uste 100 godini nema da dobie 61 pratenik i ke si chmae u opozicija. toa e sve sto treba da znaes i ako imas 2 grama mozok ke sfatis deka drzava se menuva so imanje mnozinstvo vo parlament a ne od opozicija.

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
84
Поени од реакции
109
ти да имаш мозок ќе сфатиш дека за една две или 4 години не се менува олигархија туку така туку постепено се напредува и движи кон тоа. Една мала група на луѓе се бори против збирштина на медиуми, криминалци и останато што има сила да врши притисок. Дај боже, во иднина ќе се сменат работите поинаку. ДРПМНЕ да беше единствената опција ќе спречеше нешто и немаше да стои мирно на колена додека не мочаат кој стигне, ама не покажаа колку им е битна државата. Исто така да не заборавиме дека 98% од аболицираните за криминал се од "единствената опција ДПНЕ" :) Така да немој друже тука со штабски прикаски, тоа може ќе ти пали кај некој старец што Сител, Канал 5 или Телма гледал само во животот или некој обичен неписмењакович што не може да поврзи колку се два плус два, затоа молим те :)

Kajgana Shop

На врв Bottom