ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Ова што го наброја е една голема нула во споредба со црнилата на СДС. Споредуваме Бентли со 101 и на бентлито му наоѓаме мани.
Нема избор и нема дискусија, многу е просто.
Па не ти кажува он, нити ти збори, за СДСМ, ДУИ, Алијанса...

Он само ти кажуе што би го натерало да гласа за ВМРО пак. А ти, како мало дете реагираш, скроз неповрзано.

Мене пак, ми е доволно Мицковски да се огради себе си и партијата од амнестијата на воени злосторства, која така кукавички ја протна Груевски.
Мислам скроз добро би било Мицковски да се огради од груевски, али еве, нека се огради само од амнестијата на воени злосторници. После таа амнестија ВМРО ми е прешкртано.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Со шипо премиер боље ќе ви биде...пак ќе речам, сакам да го видам и тоа. И онака изгубив секаков мерак после се ова, највеќе заради овие муабети.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
Еве јас ќе ти кажам. Јас бев дел од стабилното гласачко тело на ДПМНЕ се до последните години на Гвујо. Она што јас сакам да го слушнам од Мицковски е да се ИЗВИНИ И ОГРАДИ од Груевски. Да каже дека никогаш повеќе нема ДМНЕ да се обидува да направи тоталитарна држава, и дека ќе се обидат да бидат нормална десничарска партија, и нема да се служат со популистички левичарски методи. Понатаму да ги тргнат од изборните листи сите компромитирани ликови, а посебно прекалените шалтачи од типот на Сиљановска и Бишевац.

Ова за почеток би било доволно, ама е научна фантастика.
Од друга матрица е излезен Мицкоски, нема многу заедничко со Груевски. Ама нема ни толку слобода да смее јавно да се огради. Најдобро што смее да направи во моментов е да го прогласи Александар Верушевски за голем македонски патриот. :D

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Со шипо премиер боље ќе ви биде...пак ќе речам, сакам да го видам и тоа. И онака изгубив секаков мерак после се ова, највеќе заради овие муабети.
Ова е нова мантра за плашење глупаци. Албанец премиер и девалвација на денарот се новите Бабароги.

Умре тоа спируталец, не поминуваат повеќе вакви глупости. Или ќе заличат на партија, или ќе се влечкаат во опозиција уште 100 години.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ова е нова мантра за плашење глупаци. Албанец премиер и девалвација на денарот се новите Бабароги.

Умре тоа спируталец, не поминуваат повеќе вакви глупости. Или ќе заличат на партија, или ќе се влечкаат во опозиција уште 100 години.
Знам, исто така немаше тиранска платформа, мењање име, устав, двојазичност и т.н. мантри беа и останаа :icon_lol:
A aко имаш некое евро на страна смени го во денари и ќе правиме муабет за некое време ;)

П.С. Важно ВМРО да заличело на партија, у држава која ја изгубивме заради такви како тебе.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
ВМРО со ДУИ повторно.
На СДСМ им е јасно дека ќе изгубат и сега до миле воље можат да се антагонизираат предизборно со ДУИ.
А ако случајно победат? Нема везе, ќе си се фатат под рака ко ништо да не било.

ВМРО ни приближно толку не се антагонизира со ДУИ во моментов, како СДСМ. Знаат дека ќе треба заедно да седат, кај и да е.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Знам, исто така немаше тиранска платформа, мењање име, устав, двојазичност и т.н. мантри беа и останаа :icon_lol:
A aко имаш некое евро на страна смени го во денари и ќе правиме муабет за некое време ;)

П.С. Важно ВМРО да заличело на партија, у држава која ја изгубивме заради такви како тебе.
Државата сигурно не е изгубивте заради мене. Јас со прст немам мрднато и ништо немам направено за да ја изгубите државата. Такви покажувања со прст пред кооперација можеш да правиш, а уште попаментно ти е да си го пиккнеш прстот во газот.

Умре и тоа со предавниците или патриотите. Или нека направат партија со реална политичка програма до која ќе се држат, или нека се гонат у пм.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Државата сигурно не е изгубивте заради мене. Јас со прст немам мрднато и ништо немам направено за да ја изгубите државата. Такви покажувања со прст пред кооперација можеш да правиш, а уште попаментно ти е да си го пиккнеш прстот во газот.

Умре и тоа со предавниците или патриотите. Или нека направат партија со реална политичка програма до која ќе се држат, или нека се гонат у пм.
Toa e тоа....светов си еба матер од такви што со прст не мрднале. Иако ако си реален сигурно гласаше за НАТО и ЕУ на референдум, така?
Требаше да те игнорирам, ама не на овие теми каде игнорирањето значи замижување пред идиотизам.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Toa e тоа....светов си еба матер од такви што со прст не мрднале. Иако ако си реален сигурно гласаше за НАТО и ЕУ на референдум, така?
Требаше да те игнорирам, ама не на овие теми каде игнорирањето значи замижување пред идиотизам.
Јас сметам дека влезот на Македонија во НАТО е најголемиот надворено политички успех на државата од осамостојувањето. Инаку не, не гласав на референдумот, ме мрзеше.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас сметам дека влезот на Македонија во НАТО е најголемиот надворено политички успех на државата од осамостојувањето. Инаку не, не гласав на референдумот, ме мрзеше.
Политички успех :LOL:
Кај живееш момчета?
Не си гласал затоа што иако си таков како што си, доволно си паметен(повеќе од идиотите што гласаа) да не си го прљаш образот....тоа е тоа лицемерие достојно за "почит". (y)

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Политички успех :LOL:
Кај живееш момчета?
Не си гласал затоа што иако си таков како што си, доволно си паметен(повеќе од идиотите што гласаа) да не си го прљаш образот....тоа е тоа лицемерие достојно за "почит". (y)
Во Македонија, за жал. Да, влезот на Македоија во НАТО е најголемиот политички успех на државата. Ништо позначајно на надворешно политички план и се нема случено на Македонија.

Навистина ме мрзеше, веќе неколку години не излегувам на никави гласања, дури и кога требаше да гласам за СДСМ да си замине Гвујо, бев на пат за Хрватска, па и тогаш не гласав.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ова е прилично сериозна тема, за која ВМРО-ДПМНЕ во кампања одбива да даде одговор. НАТО е завршена приказна, ама што правиме со ЕУ?
Мене искрено никогаш помизерно не ми делувало ДПМНЕ. Кога беа кампањите на Гвујо барем ја имаа енергијата на рана фаза на тоталитаризам, овие ни тоа го немаат. Истите колумнисти со истите препишани текстови за напредокот и обновата, за тоа дека Македоинија може, и истите неколку Бабароги за плашење со она што ќе се случи ако гласате за СДСМ. Кога беа локалните ги плашеа лугето со мигрантите, сега со девалвација и Албанец за премиер. Знаеме како поминаа на локалните избори.

Ниту еден конкретен став на Мицковски за најважните работи кои следат за Македонија, како преговорите со ЕУ на пример. Само повторува глупи флоскули и општи места. Мислам дека ова им е најмизерна кампања во последните 10 години, со најиспрани и најнеугледни ликови. Јанушевски човече, како од кал е праен.

И да, го заборавив Александар Николовски, јас поодвратно створење од него не знам дали во животот сум видел. Буквално ми создава нагон за повраќање кога го гледам.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2020
Мислења
50
Поени од реакции
73
ДПМНЕ во денешно време е она што беше СДСМ кога беше долго време опозиција. Толку.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
Мене искрено никогаш помизерно не ми делувало ДПМНЕ. Кога беа кампањите на Гвујо барем ја имаа енергијата на рана фаза на тоталитаризам, овие ни тоа го немаат. Истите колумнисти со истите препишани текстови за напредоот и обновата, за тоа дека Македоинија може, и истите неколку Бабароги за плашење со она што ќе се случи ако гласате за СДСМ. Кога беа локалните ги плашеа лугето со мигрантите, сега со девалвација и Албанец за премиер. Знаеме како поминаа на локалните избори.

Ниту еден конкретен став на Мицковски за најважните работи кои следат за Македонија, како преговорите со ЕУ на пример. Само повторува глупи флоскули и општи места. Мислам дека ова им е најмизерна кампања во последните 10 години, со најиспрани и најнеугледни ликови. Јанушевски човече, како од кал е праен.

И да, го заборавив Александар Николовски, јас поодвратно створење од него не знам дали во животот сум видел. Буквално ми создава нагон за повраќање кога го гледам.
Од Гордана Силјановска натаму мене ова раководство на ВМРО-ДПМНЕ ми е подеднакво несварливо како СДСМ. И кога ја видов како носител во кец, па уште и изјавата на Мицкоски за патриотизмот на Александар Верушевски, да се запраша човек дали типот свесно работи на сопствена штета. Ама нека тераат.

Kajgana Shop

На врв Bottom