- Член од
- 10 септември 2016
- Мислења
- 9.333
- Поени од реакции
- 19.028
?Се надевам вмровциве во Скопје знаат да пливаат…
?Се надевам вмровциве во Скопје знаат да пливаат…
Со ваков муабет ќе си ги фатиш бјонс и боди и аргументативен circle jerk може да си терате. И на избори пак ќе ви е некој друг крив.Аргументи имам, немам со кого да дискутирам.
Потоп се деси баш во 3 саатот.
Внатре си се во колите они. Други нека се нервираат за нивниот хроничен недостаток на муда.Потоп се деси баш во 3 саатот.
Алиби-протести им се ова. Утре кога ќе ги праша некој што превзеле за да се спречи Бугаризирањето, они да ти кажат дека те немало на нивните протести или на “барикадите', како што ги нарекуваат, иначе друго ќе било. Имаат доволно моќ да ја закрчат државава , да ја фрлат во криза и да изнудат избори, ама тоа не им е дозволено. Дозволено им е да се понашаат како телетабиси да го малтретираат народот .Каква безидејност човече. Тешка паника ги фаќа поради тоа што губат премногу гласови кон левица, веќе не знаат што да направат. Блокадиве се тотално луди, дури почнав да верувам дека мицко е под команда на заев заради блокадиве. Ниту еден политичар при свест не би го малтретирал народот вака, поготово не за прашање за кое во моментов нема моментум. Апла е очигледно дека нема да има договор со Бугарија и они баш тоа го бираат да им биде ударната политика.
Дури и тогаш како критикувач на владата на груевски, ги мразев дебилните протести на Бранко и потоа на Заев. Буквлно никој не сака да е заглавен у гружва после напорен ден. И тогаш ќе речеш имаше некој политички набој, а ова сега, што протестираат кога буквално ги боли кур сите.Алиби-протести им се ова. Утре кога ќе ги праша некој што превзеле за да се спречи Бугаризирањето, они да ти кажат дека те немало на нивните протести или на “барикадите', како што ги нарекуваат, иначе друго ќе било. Имаат доволно моќ да ја закрчат државава , да ја фрлат во криза и да изнудат избори, ама тоа не им е дозволено. Дозволено им е да се понашаат како телетабиси да го малтретираат народот .
Па уште да користат аргументи од типот “ ги трпевте шарените, сега ли ви е проблем''. Секој ден се молев да влезе некое возило и желе да направи од нивните кампови, сигурно нејќам пак нови шарени да гледам.
Нормално дека не ќе имаш со кого да дискутираш. Твоите аргументи сакаш да ги наметнеш како единствено исправни, ако некој има спротивно мислење поминуваш на провокации. Што е следно? Навреди?Аргументи имам, немам со кого да дискутирам.
Ти да не се сметаш нешто за повреден од бјонс и боди ? Многу си се преценил, самобендисаноста е многу лоша особина, те отупува.Со ваков муабет ќе си ги фатиш бјонс и боди и аргументативен circle jerk може да си терате. И на избори пак ќе ви е некој друг крив.
Види, некои работи си ги помешал.Ти да не се сметаш нешто за повреден од бјонс и боди ? Многу си се преценил, самобендисаноста е многу лоша особина, те отупува.
Па уште ми вели на избори некој друг ќе ни биде крив, ниту ми е гајле дали ВМРО ќе победи ниту пак некој очекува ти да гласаш, како од вчера да сме, не се знаеме. Половината овде што деновиве сте присутни никаде ве нема од кога муртинецон го донесовте на власт и со кур не мрднавте дека ве искористи ко куртони па сега наеднаш загрижени за ВМРО не ги бивало. Абе вие сте тие што треба да блокирате улици и да го крените наклоци копитоно а не вмровците, па уште продавате ароганција тука.
Јас не верувам дека има некој овде и генерално во Македонија што не е против штетните договори, сите се против само ете штета Заев не чита кајгана.Види, некои работи си ги помешал.
Коа го отворија прашањето за името, јас гласав против. Мојот став сеуште е дека договорите се штетни за државава и не носат никакви предности(шо и се покажува континуирано како точно во последниве години). Сум за влез во ЕУ и НАТО(за второво има маргинални ситуации кои може да ги реши коа ќе се остварат).
За разлика од мене, ВМРО настапи со став еквивалентен со "Некои прашања не заслужуваат одговор". Глумевте Шекеринска. Со недели по кафани името не го дававте, за на денот на глсањето - се скривте. Carte Blanche му дадовте на Заев вие. Вие сте тие што не мрднавте.
Така да ако ти изгледам, самобендисан, надмен, вообразен, арогантен, да знаеш дека со право сум.
А да излезам рамо до рамо со кловнови неам намера. Никогаш не ми било мерак да работам во циркус. На тоа ви е сведена партијата.
Македонија за сите ЛУЃЕ