ВИ се има ли случено?

Дали Сте свесни дека сонувате за време на сонот?

• Да

Гласови: 257 72,2%
  • Не

Гласови: 99 27,8%

• Вкупно гласачи
    356

BrownEye

And so it is...
Член од
10 јули 2007
Мислења
158
Поени од реакции
0
па не е фер... не сум доживеала ниту еднаш... :icon_roll
ајде, белким вечерва! :icon_bigg

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Meне многу пати ми се случува тоа срање и стварно закон е чуството.Прв пати ми се случи коа сонував дека некој ми ја шишал косата:)))), ептен бев изнервиран и во сонот си викам еј абе што ми е јас сонувам, и си продужив да се гледам со кратка коса, па забавно беше;)))).

Далнодирајте од овдека и научете повеќе за луцидното сонување. World Document е.... http://rapidshare.com/files/42783442/Stephen_LaBerge_-_Exploring_The_World_Of_Lucid_Dreaming.zip.html
интересна работа за луцидно сонување.
И бидете креатори на своите соништа. Enjoy!!:D

Член од
17 јули 2007
Мислења
14
Поени од реакции
0
mnogu-pati mi se desilo toa.. mnogu-pati sum bila vo poluson. Sum placela od smea koga sum pravela raboti shto mi odgovaraat mene i koga sum vmetnuvala mn licnosti shto sum sakala da bidat vo sonot.
Iskustvoto e super, no shto koga ke se razbudish? MOze besno da se razocarash, i da posakash vecno da go sonuvash istiot son,ako realnosta e potemna od nego.Ili, naprotiv... Da se zasilish i da reshish nekoi problemi.

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Mi se ima sluceno koga sonuvam, da svatam deka e son. Toa se vika luciden son.

Член од
18 август 2007
Мислења
11
Поени од реакции
0
Често ми се случува и мн е добро чувството. Ке сонувам нешто што не ми се свиѓа, и одеднаш ке помислам заеби, сонуваш и ке си продужам. Интересно е

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Често ќе ми се случи нешто во сонот и ќе си речам абе сон е ќе помине,нема шанси тоа да се деси и ќе продужам со сонот.

Шмизличка

Let the good things roll
Член од
11 мај 2007
Мислења
355
Поени од реакции
4
Не, никогаш не сум свесна дека сонувам во сонот-освен еднаш...
...сонував како се возев на брод и беше некако чудно...прекрасно и бев облечена некако пиратско...косата ми се вееше на ветрот и јас прашав-леле колку е убаво, дали ова јас сонувам или е вистина/???

Одамна беше ова и сеуште се сеќавам, но не сум сигурна дали подсвесно го прашував тоа или...незнам стварно

Член од
6 јули 2006
Мислења
109
Поени од реакции
0
ne mi se ima deseno glupavo e da go probas toa vo sonot spored mene i mislam deka gresam no sekoj ima pravo da se izjasni makar ida sum ja ljufnal temava iako sakam da mi se sluci da sonuvam svesno i da pravam nekoi stvari no posle vo realniot zivot tie stvari nema da mi bidat interesni kako iziveani ke ti se i ne e interesno i neznam dali e dobro ili loso da sonuvas svesen :D:D:D:D

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Mi se ima sluceno poveke pati da bidam luciden vo son, ali najcesto dodeka sum letal vo sonot ili mi se slucavale nekoi neobicni raboti.

Inace lucid dreaming e lesno za ucenje i po internetot moze da se najde mnogu literatura od ovaa oblast

Х

Ханзо

Гостин
Вчера имав таков сон. Го уништив Белград, за инает на Србословените :baeh:

Член од
8 април 2007
Мислења
112
Поени од реакции
0
Да, многупати ми се случило тоа. Некогаш дури и се будам, и потоа презаспивам да го досонувам тоа што сум го сонувала онака како што сакам :) A некогаш ако не ми се свиѓа сонот и си викам не се секирај само сонуваш :)

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Ми се случува понекогаш. Ја на кратко да раскажам, сонувам мрачен сон, ( как повеќето пати ) од почетоко полека полека тонам у соно и се наваѓам на една полјанка, ного убаво беше тва, војчка тече пред мене јас бех со цурката шо га сакам абе романтика, и незнам шо стана наеднач почна дожд да врне јас и викам срц ја там има пештера да се скрииме, и коо флезееме у пештерата почна мрако, как да флезех у нова димензија у ново време, цурката га снема а јас само страшни работи гледаааах.
Нешто војно време, крвишта, човеци без глави, на сите страни се пука, деца плачат.... грозно стварно страшно. Јас стоом как изгубено детенце и незнам шо се дешава, и еден типац иде накај мене со калаш, и таман да ми прсне главата, мислам ме пукна у главата а јас не осетих ништо, и там веќе почна да ми станува јасно оти тва е сон, и почнаа да се враќат сликите на зат, па се врнах у пештерата па бех со цурката ( ама тва се забрзано ) и на еднач РИПНАХ, од соно. И 2 саата лежах у кревето, не можаах цел ден да си преберам мислите.

Се на се фино чувство :)

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Интересно.И мене ми се случува.Јас можам да сонувам и ако не ми се допаѓа сонот го искажувам тоа во сон и одам преоѓам на друг сон или истиот си го моделирам јас како што сакам да ми биде поинтересно.

A

Anck-Su-Namun

Гостин
Ми се има случено само еднаш за жал.
Пред некој месец сонував дека бев со другарка ми и сестра ми и требаше да се најдеме со друга другарка, и влеговме во една зграда и кога излегувавме од зградата, прејдовме во друго време, на истото место бевме ама во друго време(во иднина отидовме) и тогаш сфатив дека е сон и си реков епа сега ќе си го терам по мое. И се уфилмав :):)
Ама набрзо се разбудив. Штета. Оттогаш наваму ми се нема случено.

Ag0rA

NEBO666
Член од
29 февруари 2008
Мислења
1.667
Поени од реакции
60
Мене ми се има случено вакво нешто, па сега речиси секогаш кога ќе посакам го правам тоа..
Абе едноставно е...пред да заспиеш, постојано мисли само на тоа што сакаш да го сониш, размислувај во врска со, и замислувајси што е можно повеќе „what if“..па кога ќе заспиеш, ако сонуваш нешто, тогаш нештото ќе биде тоа што си го замислувал...инаку ова успева и кога некој ќе ве разбуди, а на вас многу ви се спие, па пред да продолжите да спиете, мислете само на тоа што сакате да го сонувате...
Го прави некој друг истото?

Kajgana Shop

На врв Bottom