Б.Ц. помилува осудени криминалци од СДСМ

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
08.08.2008.
Претседателот Бранко Црвенковски во април годинава го помилувал Милојко Ангеловски, кој беше осуден на 13 месечна казна затвор заради финански грабеж на кривопаланечки „Бентомак“. Ангеловски беше пратеник на СДСМ и претседател на Советот на Општина Крива Паланка од исоцијалдемократите. За ВМРО-ДПМНЕ, од ова произлегува дека аболицијата на Заев е само продолжување на практиката на Црвенковски да ги помилува криминалците кои се челнови на неговата партија
http://forum.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=4005&Itemid=32

Да не заборавиме дека Б.Ц. помилуваше и криминалци- насилници- полначи на кутии со гласови за СДСМ, и ако секој размислува логично ќе заклучи дека зад сите прљави работи стои самиот СДС, како најкриминогена партија во Р.М.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Проневерите не се грев, за Бранко. Па мора од нешто да се живее.

Ѕвер

Перфекционист
Член од
4 јануари 2006
Мислења
2.223
Поени од реакции
28
Добро се знае од што опстојува и што заштитува лицето Б.Ц. сиве овие 17 години.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Сите тие имаат информации кои потенцијално ќе го закопаат џанкерот.
Зошто го ослободи будалата веруш?
Бидејќи татко му, знае доста. Нема тука правда, има само взаемен договор. Сепак, татко му е фраер во разузнување.
Ти мене син ми, јас нема да кажам колкава битанга си.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
За време на председателските избори кога Бранко стана со 51% излезност председател,Гвујо со неговата тајфа (иако немаше шанси со Кедев како кандидат) го натера членството да излезе на избори и практично му обезбеди председателско место на лицето кое само месец пред тоа изјави дека не сака да се кандидира за председател.Доколку имаше 49% излезност Бранко немаше да стане председател и немаше да има можност да си ги аболира криминалците од својата бивша или сегашна партија.
Значи последниве аболиции на криминалци,недокажани или докажани треба да се гледаат како прикриена желба на Гвујо и неговите слепи следбеници да му овозможат власт на Бранко да си прави што сака додека тие наводно незадоволни ќе мрчат во јавност и ќе билдаат рејтинг за сопствените глаучи кој ја делат власта со “лицето“ Б.Ц.:toe:

Член од
5 август 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Tuka si vo pravo ABC, edna od retkite greski koga Gruevski ne go poslusa Ljubco

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Црвенковски го помилувал и синот на Љупчо Поповски
Милост од Црвенковски, исто како и таткото Љупчо Поповски, има добиено и синот Васко Поповски кој бил гонет за неколку тешки кривични дела

Помилување од претседателот Бранко Црвенковски добил и Васко Поповски, син на Љупчо Поповски, поранешен висок функционер на СДСМ кој, како државен секретар за одбрана беше осуден на затворска казна од 2,5 години за примање поткуп и потоа, исто така, помилуван од Црвенковски. Тоа го објави ВМРО-ДПМНЕ на денешната прес-конференција дополнувајќи ја така листата на помилувани социјалдемократи.
- Нашите информации говорат дека милост од Црвенковски, исто како и таткото Љупчо Поповски, има добиено и синот Васко Поповски.
Како и својот татко и Васко Поповски, бил гонет за неколку тешки кривични дела за потоа да биде помилуван од страна на Црвенковски.
Ова е уште еден доказ, дека господинот Црвенковски, од позицијата на која се наоѓа, злоупотребува институции, го крши Уставот, ги погазува законите – рече портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ Александар Бичиклиски на денешната прес-конференција.

- За ова најдобро говори фактот што во изминативе 15 години само одбрани високи функционери на СДСМ блиски до Бранко Црвенковски претставуваат заштитена категорија на граѓани во Република Македонија. Граѓани на кои што им е дозволено да прават криминални дејствија со финансиска корист, за што уште претходно знаат дека ќе бидат помилувани – вели Бичиклиски.

Тој рече и дека граѓаните на Република Македонија мора да знаат дека „оваа категорија на функционери на СДСМ, предводена од Бранко Црвенковски, се основните виновници за децениската транзициска голгота во државата, во која се вршеа криминални приватизации, се создаваше партиската олигархја на СДСМ, се злоупотребуваа парите на граѓаните, се уништуваа судбините на илјадници граѓани во државава“.

- Јавно го прашуваме господинот Бранко Црвенковски: Колку пати сте ја злоупотребиле Вашата позиција и сте го прекршиле Уставот, со помилувања од ваков вид? За колкава сума на пари ја имате оштетено Република Македонија и граѓаните, со сите тие помилувања?
И која е и колкава е Вашата корист од сите овие помилувања и аболиции? – вели портпаролот.

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Аирлија работа...идеме понатаму

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Проблемот лежи во тоа зошто Бичиклиски ова го таеше досега од јавноста,или Бранко од Турција го аболирал синот на Љупчо Поповски?Ех,колку беше интересно со Борис кога јавно ја аболираше Доста оти сите не прислушнувала без дозвола.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Абецедар дај бре оди малце со тоа болварскиот пасош на некое море.Земи 10 дена одмор.Аман веќе,многу ја тупиш.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Ех,колку беше интересно со Борис кога јавно ја аболираше Доста оти сите не прислушнувала без дозвола.
ABC,prislushkuvanjeto bilo i e so DOZVOLA na vlada.Odlukata da se dozvoli prislushkuvanje e vo sklop na UREDBATA ZA PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM donesena vo septemvri 1992godina i potpishana od togashniot prerdsedatel BRANKO CRVENKOVSKI.Iako taa odluka e protivustavna dosega nikoj ne ja ospori pred Ustavniot Sud.
Boris Trajkovski samo go SPASI Branko Crvenkovski i sluzbata.
ZOSHTO...??????

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Проблемот лежи во тоа зошто Бичиклиски ова го таеше досега од јавноста,или Бранко од Турција го аболирал синот на Љупчо Поповски?Ех,колку беше интересно со Борис кога јавно ја аболираше Доста оти сите не прислушнувала без дозвола.
АБЦ...стварно ја тупиш.:tv:
Доста е веќе.................................................одамна во Бугарија.

Било шо било.
Смееш да пишуваш само за периодот 1993/1998, после рипаш четири години, па пак пишуваш од 2002/2006.
Така треба...а не ко тебе.
Доста па доста.

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
ABC,prislushkuvanjeto bilo i e so DOZVOLA na vlada.Odlukata da se dozvoli prislushkuvanje e vo sklop na UREDBATA ZA PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM donesena vo septemvri 1992godina i potpishana od togashniot prerdsedatel BRANKO CRVENKOVSKI.Iako taa odluka e protivustavna dosega nikoj ne ja ospori pred Ustavniot Sud.
Boris Trajkovski samo go SPASI Branko Crvenkovski i sluzbata.
ZOSHTO...??????
Доста ја чистела Македонија од врховизам....?
Ова ти стварно, или.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
i da zamizam pak gledam deka koga se postavi tema kako ovaja so konkreten podatok i koga se rasprava za postapka na bc sto pomiluval osuden kriminalec, vo nedostatok na diskusija po taa tema od nekoi clenovi na forumov se iznezuva zaklucok i drugite bea isti ili slicni..znaci ne diskutirame za branko so pomiluval kriminalec nego topkata ja frlame na postapka na trajkovski so dosta dimovska. prvin da napravime razgranicuvanje...dosta i zaev ne sednaja pred sud..ovaj matrapasot od palanka bese osuden.
razbiram i pripadnost kon partija i simpatii i inaet...ama neli so odbegnuvanjeto da se diskutira za konkretna rabota vo temava si prajte alibi vo sopstvenite umovi i ovaja postapka na bc kako da sakte da ja sokriete.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Доста ја чистела Македонија од врховизам....?
Сакаше да ти каже дека противуставното прислушкување е одобрено од Бранко Црвенковски уште во 1992. Доста татарката само си ја искористила таа опција.

Посебно е интересен делот дека тоа одобрение е наменето за загушување на македонскиот национализам.

Kajgana Shop

На врв Bottom