Б.Ц. помилува осудени криминалци од СДСМ

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Навистина подобар бизнис од ова со помилувањето и аболицијата не постои, што кажа Џаро.

Само претседател да си и ти е гајле, ќе си отвориш тезга, клиентела врие, и се пуниш со кешовина, леле мори мајко, што е убаво да си преседник.

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
kaj so ima luge ima i govna, neznam sho drugo da kazam, sum videl sum chul i ne se chudam, za niv e toa normalna stvar, prashanje e na vremeto koa ke proglasi padrone Monarhija i ke se krunisa, bolje taka, barem da znaeme deka imame car...oficijalno...

Член од
11 април 2007
Мислења
1.677
Поени од реакции
25
Абе Чочоркава да не е на листа?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Проблемот лежи во тоа зошто Бичиклиски ова го таеше досега од јавноста,или Бранко од Турција го аболирал синот на Љупчо Поповски?Ех,колку беше интересно со Борис кога јавно ја аболираше Доста оти сите не прислушнувала без дозвола.
АБЦ одлуката е сигурно објавена во службен весник своевремено .Имаш на интернет хронологија

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
март 2007

ОВР Крива Паланка поднесе крвична пријава против М.А. (62) од с.Градец Крива Паланка-одговорно лице во ТД Бентомак АД Гиновци за сторени три кривични дела “злоупотреба на овластување во стопанството”, “даночно затајување” и “злоупотреба на службена положба и овластување, Р.Д. (53) од с.Добровница Крива Паланка-одговорно лице во ТД Бентопром АД Крива Паланка за сторено кривично дело “соизвршителство” вв “злоупотреба на овластување во стопанството” и С.С. (49) од село Конопица Крива Паланка – одговорно лице во ТД »Уробент« АД Гиновци за сторени три кривични дела “соизвршителство” вв “злоупотреба на овластување во стопанството”, “даночно затајување” “злоупотреба на службена положба и овластување”. Првопријавениот во периодот од 1999 до 2003 година, во соработка со второ и третопријавениот, од имотот на ТД Бентомак, противправно префрлил трговски стоки, односно готов производ-бентонит на фирмите ТД Бентопром и ТД Уробент во вкупна вредност од 9.882.171 денари. Исто така, првопријавениот не пресметал и не платил данок на финансиски трансакции во износ од 362.866 денари, а преку цесии од ТД Бентомак извршил плаќање на невистинити побарувања на повеќе претпријатија во вкупен износ од 24.124.904 денари што подоцна биле префрлени на ТД Уробент. По ова третопријавениот од жиро сметката на ТД Уробент во готово ја подигнал целата сума пари, за што изготвил налози за наводна исплата на придонеси на работниците, без да ги евидентира во благајната на Уробент и ги предал на благајната на ТД Бентомак. Истиот од жиро сметката на Уробент во готово подигнал и 16.990.284 денари кои не ги потрошил согласно намената наведена во налозите за исплата туку ги предал на благајникот на ТД Бентомак, избегнувајќи да пресмета и плати персонален данок од доход во износ од 2.998.258 денари.

ова додека беше пратеник

Ангеловски Милојко

Член на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија (СДСМ).
Член на пратеничката група на Собранието на РМ за соработка со парламентите на Кралството Норвешка, Република Финска, Кралството Шведска, Кралството Данска и Република Исланд.
Роден 1945 година во с. Градец, Крива Паланка, РМ. Македонец. Завршил Економски факултет, магистер по економски науки. Бил финансов директор на Економскиот сектор во Рудникот "Тораница" Крива Паланка и претседател на Советот на општина Крива Паланка. Сега е генерален директор на Рудници "Бентомак" Крива Паланка. Добро го знае англискиот јазик. Живее во Крива Паланка.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
а1 нај 2007

``
Љубомир Поповски беше уапсен на денот кога Бранко Црвенковски победи на претседателските избори 2004-та. Година дена подоцна беше осуден не само на затворска казна, туку судот му наложи да ги врати 45.000 евра земени како мито.
Цело време тврдеше дека е наместен од полициски функционер. Во затвор отиде во август 2006-та кога СДСМ веќе не беше на власт.
Во моментот е во отвореното одделение, преку ден работи во една скопска фирма, ноќе престојува во Шутка.``

вест 18/4/2005

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Љупчо Поповски, поранешниот државен секретар за одбрана и осуденик за примање поткуп во петокот, пијан, возејќи во погрешна насока во еднонасочна улица, направил сообраќајка на улицата Железничка во Скопје, тврдат очевидци. Тие кажуваат дека откако удрил во возило што било паркирано, се обидел најпрвин да ги обвини тие што ги удрил, а кога тоа не му успеало, велат очевидци, сакал место него, неговиот син да дува во алкометарот за да скрие колку е пијан.
Во петокот вечерта, околу 20.45 часот кога се случил настанот, на Железничка имало 20-ина луѓе кои внимателно ја следеле пијаната драма на Поповски. Според нивните кажувања, Поповски, возејќи во забранета насока со неговото "форд мондео" СК-442-НС, за да ги избегне автомобилите што возеле кон него, удрил во паркиран автомобил. Веднаш откако удрил, тетеравејќи се излегол од неговиот автомобил и почнал да им вика на оние што застанале поради сообраќајката дека тие се виновни и оти тие возеле во спротивна насока, а не тој, кажуваат очевидци.
"Сакаше да направи ујдурма оти беше пијан, па сакаше да го викне син му, најверојатно, за да дува тој место него кога ќе дојде полицијата. Ама не му успеа финтата бидејќи на местото на несреќата имаше над 20 луѓе кои јасно видеа дека тој возеше во обратна насока. Беше толку дрзок што почна на возачот на удрениот автомобил да му вели дека удреното му е од порано. Го убедуваше дека искршениот ладилник на автомобилот што тој го удри е стар дефект и дека водата од ладилникот така си течела со денови", раскажуваа очевидци кои во петокот вечерта се нашле околу раскрсницата на Железничка и Водњанска и кои не известија за случката. Луѓето што тврдеа дека виделе што се случило кажаа дека кога полицијата му направила алкотест се покажало дека Поповски бил многу пијан.
"Успеавме да sирнеме колку покажа кога дуваше. Не сме сигурни дали беше 2,8 или 2,08, но, како и да е, со толку алкохол во себе не можеш ни пеш да одиш, а камоли да возиш", раскажуваат оние што виделе колку "дувнал" Поповски.
Додека траел увидот на местото на несреќата, пијаниот Поповски цело време стоел потпрен на еден од sидовите на објектите на Железничка.
По несреќата, удрениот автомобил "опел астра" останал на местото на несреќата, а автомобилот на Поповски бил одвезен, а заминал и екс државниот секретар.
Поповски неодамна беше осуден за земање поткуп и беше фатен на дело со обележани 15.000 евра кај него. Осуден е на две години и шест месеци затвор, но пресудата се уште не е правосилна бидејќи Поповски може да ја обжали пред Апелација.
[/FONT]

ббцмацедониа 17.05.07

„Господинот Поповски не смее на никој начин да биде привилегиран, меѓу тоа исто така не смее на било кој начин да биде дискриминиран“, рече Црвенковски.
Инаку Љупчо Поповски, како државен секретар во министерството за одбрана, во 2004 година беше фатен на дело како прима поткуп, за што беше осуден на 2,5 години затвор.
Со помилувањето казната му е намалена за седум месеци.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
леле после сакале да биде добро во државата е па додека е бране ништо нема да се направи сите криминалци ги помилува абе садам хусеин да беше тука и него ке го помилуваше

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
шо е чудно бе? он државата ја продаде а не па некој си на сдсм

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC,prislushkuvanjeto bilo i e so DOZVOLA na vlada.Odlukata da se dozvoli prislushkuvanje e vo sklop na UREDBATA ZA PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM donesena vo septemvri 1992godina i potpishana od togashniot prerdsedatel BRANKO CRVENKOVSKI.Iako taa odluka e protivustavna dosega nikoj ne ja ospori pred Ustavniot Sud.
Boris Trajkovski samo go SPASI Branko Crvenkovski i sluzbata.
ZOSHTO...??????
Бранко знаеше уште `92ра дека ќе биде председател и ја играше улогата на председател ставајќи потписи?Абе да не тренираш или вака озбилно мислиш?Кое одделение си за да му кажам на даскалот по историја дека слабо владееш со датумиве?Па Бранко ја провали Доста дека го прислушкувала него а и многумина други,ебаго.:toe:

Сакаше да ти каже дека противуставното прислушкување е одобрено од Бранко Црвенковски уште во 1992. Доста татарката само си ја искористила таа опција.
Посебно е интересен делот дека тоа одобрение е наменето за загушување на македонскиот национализам.
Како одобрено?Го прашале Бранко уште 92ра:
-Бране,ќе дадеш изим да те потслушне тетка Доста одвреме навреме?

АБЦ одлуката е сигурно објавена во службен весник своевремено .Имаш на интернет хронологија
Немам,ама имам ум и неможам да разберам зошто Бициклистов дури сега го труби тоа во јавноста,можеше да му се јави на Селскиот Барабанџија и овој да му ја удри на сред село уште тогаш па сите да знаеа дека со Б.Ц. нема заебанција,во секое време може да прогласи аболиција одкако Гвујо со тајфата му овозможи да стане председател со познатата “излезност“.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Бранко знаеше уште `92ра дека ќе биде председател и ја играше улогата на председател ставајќи потписи?Абе да не тренираш или вака озбилно мислиш?Кое одделение си за да му кажам на даскалот по историја дека слабо владееш со датумиве?Па Бранко ја провали Доста дека го прислушкувала него а и многумина други,ебаго.:toe:

Odlukata da se dozvoli prislushkuvanje e vo sklop na UREDBATA ZA PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM donesena vo septemvri 1992godina i potpishana od togashniot prerdsedatel BRANKO CRVENKOVSKI.
ps.ABC i tvojata plata e po osnov na taa UREDBA -sledejki go tvojot "pridones" po forumite.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
92 branko predsedatel? mislis kiro, ili seedno 2 se isti ili slicni :smir:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Odlukata da se dozvoli prislushkuvanje e vo sklop na UREDBATA ZA PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM donesena vo septemvri 1992godina i potpishana od togashniot prerdsedatel BRANKO CRVENKOVSKI.
ps.ABC i tvojata plata e po osnov na taa UREDBA -sledejki go tvojot "pridones" po forumite.
Па гледај сега вака:
Јас не знам во каков склоп е одлуката да се дозволи прислушкување и зошто е донесена,само знам дека е ЛАГА или ширење на дезинформации ако кажеш дека во 1992 Бранко бил председател.Е сега ако ти во тој момент не си бил роден,тогаш тоа би било малку пооправдано но сепак тоа не треба да те аболира.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
По моите скромни правни истражувања, и најдени материјали од разни извори, таква уредба имало мноооогу време пред 1992.
Ама, во тоа време, 1992, таа веќе не важи.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
Проблемот лежи во тоа зошто Бичиклиски ова го таеше досега од јавноста,или Бранко од Турција го аболирал синот на Љупчо Поповски?Ех,колку беше интересно со Борис кога јавно ја аболираше Доста оти сите не прислушнувала без дозвола.
kaj dosta barem imase zakonska izdrzanost za abolicijata. ja aboilirase za da ne izlezat mnogu drzavni tajni na videlina i do nekade mu go spasi gzeto na BC zatoa sto ako dojdese do sundenje branko ke morase da objasni koj mu gi dal dokumentite so koj on mavtase na pratenickata govornica!

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Neli chuvstvuvash barem malku sram ,koga se obiduvash da pravish tolku mnogu providni manipulacii.
Da ne povtoruvam isti raboti go skrativ odgovorot .Vo tvojot citat, post br.24 ti i samiot si go prenel celiot moj odgovor kade se ubavo pishuva -so dozvola na vladata .....potpishana od togashniot predsedatel....

ABC,prislushkuvanjeto bilo i e so DOZVOLA na vlada.Odlukata da se dozvoli prislushkuvanje e vo sklop na UREDBATA ZA PROGON ZA MAKEDONSKI NACIONALIZAM I VRHOVIZAM donesena vo septemvri 1992godina i potpishana od togashniot prerdsedatel BRANKO CRVENKOVSKI.Iako taa odluka e protivustavna dosega nikoj ne ja ospori pred Ustavniot Sud.
Boris Trajkovski samo go SPASI Branko Crvenkovski i sluzbata.
ZOSHTO...??????

Kajgana Shop

На врв Bottom