Абе Сердар, прав си за то - мило за драго теории се за во среден век. Ама ова го викаме само кога нас не боли Реално, размисли ти, ќе размислам и јас - дали некогаш сме презалетани, или во некој друг занес - и се амнестираме од одговорности за што и да направиме, а сега друг судиме? Ова чисто во контекст на подобрување на односот меѓу сите нас, што би требало да се направи, на што да внимаваме, што да поправиме.не заборавајте дека и „се надевал дека сега албанците на косово ке вршат геноцид врз не-албанското население“
Нема да ми смета модератор кој ќе си ја сака националноста, ама не модератор кој ќе вреѓа цела нација, држава и дури ќе се согласува, ќе повикува и ќе се надева на геноциди.
Не си прав Серпико, и ако не си во состојба и позиција да пресечеш, покажи ги постовите на сите админи па одлучете.
Доколку целокупната администрација мисли дека Принц и понатаму треба да биди модератор, тогаш да знајме...
Тоа е личен став на принц, изнесен на кајгана каде е дел од редакцијата а неговиот став се коси од правилата на форумот! Навреди на национална основа, повикување на геноцид, навредување на државата и македонската нација....Серпико, маже едно....Тоа е личен став на Принц, не на Кајгана. В ред?
Pa Toa e Podobro Da Bides Demokratska Tvorba Odkolku Komunjarska...a ako ne kazese vaka javno nemase da znaeme deka imaat pomos, pa ovj Bus e stvarno retard. Cel svet znae deka kosovo e americka tvorba i deka uste e takvo oti oni se tamo, a uveren sum deka da se trgnat amerikancine od tamo za mesec dena eban Albanec nema da ostane a i ako ostanat ko pocinja mirni ke se i ke si kukaat, ali amerika si e amerika
Се извинувам што закаснив на забавава. Избришав едно 50 поста, бидејќи беше ужасија да ги гледам... Едно да ви кажам, многу лесно може некој да не уништи денеска, како држава - тоа го сфатив. Доволно е било кој аутлендер да пушти една патка меѓу нас, а ние да се заколиме дури одлучиме чија е, кој ќе ја печи, кој ќе ја јаде. Жал ми е, зошто не сум воспитуван да мразам и да непочитувам право на мислење.
Принц да биде тргнат од модератор бидејќи кажал дека Македонците се недефинирана нација? Не се согласувам. Нити дека треба да не врши работа која ја врши солидно, поради неговото мислење дека бил вршен геноцид - иако е пропагандистички, на такво мислење се одговара како што одговори 1307, а не со примена на "сила".
За сите останати кои се запалија и во жарот заборавија дека откако ќе се отрезнат и ќе се разбудат, треба да продолжат да живеат во земјава каква што е - немам посебен коментар.
Ми се допаѓа кога јавно, јасно и гласно ќе прочитам дека албанците ја сакаат Македонија, ја поддржуваат Македонија - што е сосема нормално кога станува збор за мајчината земја. Од друга страна, ми се повраќа кога ќе видам распалување на некаков си национализам од една искра (читај погоре: патка) после што сите веднаш стануваме суперхерои кои ќе ја одбранат татковината од црната чума... Ма дајте, ве молам... Имаме реалност, и имаме начини на носење со неа.
Јас сум за пиво, муабет, јајце за велигден за Адиљ, баклава за бајрам за Боби. Ако некој терминолошки а и во пракса правел работи за политички цели, не мора и ние да свириме ("to blow") во кавалот.
Ова е мој суд, некој помудар нека постапи поинаку ако смета дека треба: Не банирам никого, нити од тема нити од форум. Не гледам резон во тоа, на темава... Да, во разочарување го велам ова. Што ако банирам некој? Ќе го промени мислењето? Ќе сфати дека меѓу црното и белото има и сиво? Ќе прекине со силење пред монитор?
Не срца мои. Ќе се научиме да живееме како што треба, или ќе не нема. Изборот е наш.
За крај, Добро ви утро. Повелете по дискусија на темата која гласи: Буш одобри воена помош за Косово
Dont Cry..Немој само да кукаш, да коленичиш...Ај врати се наназад и види што се пишува..."Odlicno" si ja vrsis rabotata ti , na kraj ke ti dademe i orden za odlicno branenje na ednomislenieto.
Jas seuste mozam da gledam na ovaa tema nekolku navredlivi poraki prema edna nacija , dodeka onie koi odgovorija na tie navredi se izbrisani.
Sramota, a se povikuvas na sozivot
Nauci se da slusnes dve strani , a ne samo toa sto ke ti se dopadne tebe da bide vistinata.
Шо да слуша две страни бе. Не е медијатор. Тој е МАКЕДОНЕЦ и нема потреба да подлегнува на шиптарското серење."Odlicno" si ja vrsis rabotata ti , na kraj ke ti dademe i orden za odlicno branenje na ednomislenieto.
Jas seuste mozam da gledam na ovaa tema nekolku navredlivi poraki prema edna nacija , dodeka onie koi odgovorija na tie navredi se izbrisani.
Nauci se da slusnes dve strani , a ne samo toa sto ke ti se dopadne tebe da bide vistinata.
Eheheh , ne placam ne, samo zal mi bese 2 nedeli imav ban, i samo sto ne se izgasna forumot. Nemase nikakva diskusija.Dont Cry..Немој само да кукаш, да коленичиш...Ај врати се наназад и види што се пишува...
kutriot Serpico , ce go pukat oti ne im go brani pravoto na genocid :smeshko:"Odlicno" si ja vrsis rabotata ti , na kraj ke ti dademe i orden za odlicno branenje na ednomislenieto.
Пошо ја затеравме..."Odlicno" si ja vrsis rabotata ti , na kraj ke ti dademe i orden za odlicno branenje na ednomislenieto.
:pos2: :bravo:Ajde Makedoncinja site vo glas
ve ceka "svetla" idnina!
to to to je to
ajde svi da igramo
to to to je to
Kosovo da priznamo
usa usa usa
njato njato njato
eu eu eu
Брзо учиш, на добар пат си :wink:.da rezimiram:
na Makedonija ne i trebaat Suhoi, ne e po Nato standardi vakva mala zemja da ima avioni od toj tip.
A na kosove i trebaat? :pos2:
ljolj ili ljolj e muabetov?