Бургер Kинг доаѓа во Македонија

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
Најголемото животно искуство на Македонците кога одат во странство се сведува на импресии од фастфуд и јавниот превоз.
Можда за тебе и тебе блиските, за мене се сосема други работи.

Кога ќе седнеш во вистински ресторан, со 100+ годишна традиција, со вистинска мену карта и кога ќе бидеш задоволен од храната и професионалната услуга за која си платил ххх евра, ќе го прифатам твоето мислење за достојно воопшто и да правиме муабет за храна.
Мислењето на лик како тебе воопшто не ми е релевантно. Јас во какви ресторани и пабови имам седено, ти само на телевизија си ги видел.

Во меѓувреме, поштеди ме од твојата простотија да ми се фалиш како си дал 10 евра за помфрит, плескавица од соја и благо лепче со сусам.
И сето ова штампано на флаер со лажни сликички.
Не се симињам на твое ниво да ословувам со милозвучни придавки, како ти што правиш. Само кажував дека не на секој од форумов ќе му смени премногу ако седне и јаде што и колку сака во Бургер Кинг.

Кон останатите форумџии: Се извинувам за oфтопикот, но морав. Ова е мој последен офтопик пост на темава.

On topic - „Во новиот терминал, исто така, ќе биде сместена и големата статуа на Александар Велики и неколку бесцарински продавници и ресторани, вклучувајќи го и првиот ’Бургер кинг‘ ресторан за брза храна." - денешен Утрински Весник. Претпоставувам дека се мисли на нормалниот дел, а не на бесцаринскиот. Во вторник ќе знаеме.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.882
Поени од реакции
10.416
Јас лично имам негативно искуство со Бургер Кинг. Иако сум вегетеријанец и можеби немам право да дискутирам за квалитетот на месото, сепак можам да коментирам за останатото - побаравме и плативме за вегетеријански бургери, со соја (сојата во Германија ми беше повкусна од секој вид месо што го имав пробано додека конзумирав), а не послужија со обични бургери без месо. Фактички, без ништо внатре, ала доматбургери :pos: Јас како дете од Струмица веднаш приметив дека доматите беа ко од лабораторија извадени - како да јадеш пластика. Кечапот како тој бугарскиот на времето 1 кг паковање, мајонез со лупа треба да бараш. И на крај ем не јадевме, ем си плативме 25 евра. Другарите беа изнервирани, демек такво нешто не им се случило порано...од кај да знам, можеби малер ден се погоди.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Првиот ресторан од ланецот Бургер кинг ќе се отвори на 30. август на скопскиот аеродром Александар Велики, а следниот во центарот на Скопје.

Најава за отварањето за рестораните даде и Канер Дикичи, генералниот менаџер на „ТАБ Фудс“.

„Ќе го отвориме нашиот прв ресторан на скопскиот аеродром на 30-ти август, а уште три нови „Бургер Кинг“ ресторани ќе се отворат во Македонија до крајот на годината“, изјави Дики

ме интересира чисто информативно.. дали еден сендвич ке биде со иста цена како што е на аеродром или низ некоја општина.. не за друго - цените на аеродром се 30% поскапи од било каде во скопје !

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Кога сме кај познатите брендови, јас дури денеска дознав дека Domino's отвориле кај нас. Па дури и од нивното лого "се инспирирале". :icon_lol:

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Фактички, без ништо внатре, ала доматбургери :pos: Јас како дете од Струмица веднаш приметив дека доматите беа ко од лабораторија извадени - како да јадеш пластика. Кечапот како тој бугарскиот на времето 1 кг паковање, мајонез со лупа треба да бараш.
Целиот зеленчук на запад е баш таков, и многу е скап, едно другарче од Холандија ми кажа 1 пипер -1 Евро и баш такви пластични, за разлика од нашите не можеш да кажеш доста, плус им ти го даваат за скоро без пари.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Бургер кинг ми се најшупци од сите останати ресторани за брза храна, единствено нешто што можам да го каснам од кај нив е кроасанот за појадок.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.183
Поени од реакции
18.259
Уште 2 од првиот на Александар Велики,заедно со изворот :) 5 евра сендвич.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Уште 2 од првиот на Александар Велики,заедно со изворот :) 5 евра сендвич.
Како прво тоа е аеродром, нормално дека ќе бидат поскапи, на било кој аеродром било кој производ е поскап. Ако отворат во центарот на скопје и стават 5 евра уште првата недела ќе треба клуч да стават.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ова баш ме радува, ист вкус со мекдоналдс, иста цена само поголемо :)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.431
Поени од реакции
18.602
Да бидеме реални 5 евра ако е =300 денари за сендвич тешко дека некој ке се осмели да проба не пак редовно да јаде тука..

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Грешка е тој што пишал. Знам дека на александар велики цената е околу 5 евра за комплет (значи со сок и помфрит)

Kajgana Shop

На врв Bottom