Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
9 април 2006
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.862
Мал апдејт на листата (3 промени кон финална и еден нов член додаден на задолжителна). Полека се расчистува април од задолжителна, уште четворица останаа.

*****Апдејт 26.11.2020*****

СПИСОК НА ЗАДОЛЖИТЕЛНА ПРОВЕРКА

МАРТ 2019

06.03.2019 @Simorg - инт СОФ - потврда

АПРИЛ 2019
18.04.2019 @to6e - инт СОФ
24.04.2019 @Laze123 - инт СОФ
XX.04.2019 @Vlad123
30.04.2019 @Soundproof - инт СОФ

МАЈ 2019
02.05.2019 @Recitatorot - стари документи
06.05.2019 сестра на @Astrapa - инт СОФ
07.05.2019 @alexander1963 - инт СОФ
07.05.2019 @sterjovmk - инт СОФ - изводи од дедо, потврда, документи од сестра
07.05.2019 сопруга на @sterjovmk - инт СОФ - изводи од баба, потврда
13.05.2019 @Rossy
13.05.2019 @Piroćanac - инт СОФ
14.05.2019 @Саша93
14.05.2019 @DanielKr - инт СОФ
Xx.05.2019 @Paul Kersey - инт СОФ потврда
21.05.2019 @A.N.Z - инт СОФ преку брат
21.05.2019 @GeLee - инт СОФ преку прадедо
22.05.2019 @Karas Sk - инт СОФ - преку прадедо
22.05.2019 пријател на @Pale96
23.05.2019 @petreski.martin
25.05.2019 @Brankopandev99 преку родител
28.05.2019 @branko1 преку родител

ЈУНИ 2019
04.06.2019 @Tinosaur - инт СОФ - преку родител
05.06.2019 @Bourbon - документи од прадедо
06.06.2019 @em1l1ja - инт СОФ
10.06.2019 @marrkoski
10.06.2019 @KALJO123 - инт СОФ - преку брат и происход од ДАБЧ
18.06.2019 @perka1 - потврда
19.06.2019 @@@@ - инт СОФ - потврда
20.06.2019 @Ivana2234
XX.06.2019 @AlexN - инт СОФ - потврда и изводи од прадедо

ЈУЛИ 2019
02.07.2019 @Wolf5 - потврда и изводи
03.07.2019 @man united@ -инт СОФ потврда
03.07.2019 @Atlantida82 - инт БЕО (03.2019)
04.07.2019 @DraganaGagana - инт СОФ - двајца родители
08.07.2019 @Sashhe - инт СОФ
23.07.2019 @Diablo18 инт СОФ
31.07.2019 @Miky -инт СОФ сведителство за занаетчија -прадедо роден 1908

АВГУСТ 2019
12.08.2019 @Stojkovz - инт СОФ 2 родитела
13.08.2019 @Tefko - инт СОФ родител
20.08.2019 @sasko** - инт СОФ - потврда

СЕПТЕМВРИ 2019
19.09.2019 @Bibo - инт СОФ 2 родителa

ОКТОМВРИ 2019
02.10.2019 @Martinh - инт СОФ
14.10.2019 @BRLIV1 - изводи од дедо, потврда БКК и документи од сестра
29.10.2019 @TM88

ДЕКЕМВРИ 2019
04.12.2019 сопруг на @DraganaGagana - инт СОФ - поредок и потврда
10.12.2019 @Mitko 1992 - инт СОФ преку брат

ЈАНУАРИ 2020
08.01.2020 сопруг на @Sara2018 - инт СОФ потврда од клуб Струмица преку дедо 1917

ФЕВРУАРИ 2020
10.02.2020 @Kostic17 - инт СОФ
14.02.2020 @panterce4

ЈУЛИ 2020
09.07.2020 @Frau - инт СКО (18.05.2020)

АВГУСТ 2020
06.08.2020 @Mniko - инт ХОЛ (17.06.2020)
14.08.2020 @LoloMK - изводи

СЕПТЕМВРИ 2020
09.09.2020 @ajdutin - инт СОФ - документи од дедо 1916

ОКТОМВРИ 2020
28.10.2020 сопруга на @Keko1986 - документи од предок

__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ФИНАЛНА

ЈУЛИ 2020

ХХ.07.2020 @deksamk - инт СОФ 19.02.2019
28.07.2020 @Bizzmax - инт СОФ 12.02.2019 документи од прадедо

АВГУСТ 2020
07.08.2020 @vacimance - инт СОФ 20.02.2019 - потврда
10.08.2020 @arty.arty - инт СОФ 18.02.2019
14.08.2020 брат на @barselona123 - инт СОФ 20.02.2019
20.08.2020 @Rope - инт СОФ 25.02.2019 - изводи прадедо и потврда
24.08.2020 @Marakov - инт СОФ 27.02.2019
24.08.2020 @kredit - задолжителна 07.03.2019 - инт БИТ (08.01.2019)
24.08.2020 @lolita19 - инт СОФ (27.02.2019) со потврда
26.08.2020 брат на @Marakov - инт СОФ (27.02.2019)
26.08.2020 @Milaema - инт СОФ (26.02.2019)
27.08.2020 @Nateraj - задолжителна 11.03.2019 - инт БИТ (19.12.2018)
27.08.2020 @Peroo - задолжителна 08.03.2019 - инт БИТ (24.12.2018) - потврда и изводи од дедо
28.08.2020 @Mihajloff - инт СОФ (28.02.2019)
28.08.2020 @Kiko.23 - инт СОФ (05.03.2019) преку брат
XX.08.2020 @Mad Jack

СЕПТЕМВРИ 2020
06.09.2020 @basist - инт СОФ 06.03.2019 - родител
ХХ.09.2020 @Alexandre_Pato
ХХ.09.2020 @Pale96 - инт 13.03.2019
10.09.2020 @ZojaKojaZoja - инт СОФ 07.02.2019
14.09.2020 сопруга на @Simorg - инт СОФ 06.03.2019
16.09.2020 татко на @Slagjann - инт СОФ 11.03.2019
16.09.2020 @Kaleb - инт СОФ (11.03.2019) потврда и изводи
16.09.2020 @Goran_D - инт СОФ (11.03.2019) потврда и изводи
16.09.2020 @milo89 - инт СОФ (13.03.2019) родител
16.09.2020 @Odiin - инт СОФ (11.03.2019) свидетелство на дедо
18.09.2020 @MKstole1 - инт СОФ (06.03.2019) братучед и потврда
18.09.2020 @Jovanovski-EU - инт СОФ (14.03.2019) изводи од дедо и прадедо
ХХ.09.2020 @NanaKiki32 - инт СОФ (14.03.2019)

ОКТОМВРИ 2020
01.10.2020 @MarthaNielsen - инт СОФ 26.02.2019 - родител
01.10.2020 @JackB24 - инт СОФ 07.03.2019 - родител
01.10.2020 @9999 (татко на @em1l1ja ) - инт СОФ 28.02.2019
02.10.2020 @yoco2211 - инт СОФ 18.03.2019 - потекло од прадедо
02.10.2020 @KAROLINAT - инт СОФ 18.03.2019
02.10.2020 @Miky1221 - инт СОФ 17.03.2019
05.10.2020 @Nike20 - инт СОФ 19.03.2019 - предок и потврда
05.10.2020 @VLDP1 - задолжителна 19.03.2019 - потврда и изводи
07.10.2020 @Kiki9845 - инт СОФ 04.2018 - документи од прадедо
07.10.2020 @Bobi89 - инт СОФ 04.2018 - произход
09.10.2020 сопруг на @Bg Bg - инт СОФ 25.03.2019 - БККС потврда
12.10.2020 @kulica - инт СОФ 27.03.2019
13.10.2020 @stevi - инт СОФ 20.03.2019 - родител
14.10.2020 @Blgarceto - инт СОФ 25.03.2019 - крштеница и венчаница
14.10.2020 @Leonidas1234 - инт СОФ 21.03.2019
14.10.2020 @angelazaff - инт СОФ 19.03.2019 - потврда и крштеница
15.10.2020 @Тоде Гранката - инт СОФ 26.03.2019
15.10.2020 @Pitbull90 - инт СОФ 25.03.2019
15.10.2020 брат на @Milenija - преку сестра
15.10.2020 @Macko_Cacko - инт СОФ 26.03.2019
16.10.2020 @Los-Che - инт СОФ 27.03.2019 - потврда
20.10.2020 @MarjanM - задолжителна 16.04.2019 - инт СКО 21.01.2019 - потврда
20.10.2020 @Генерал - инт СОФ ХХ.05.2017 - документи од прадедо и потврда

НОЕМВРИ 2020
05.11.2020 @SkopjeGirl - инт СОФ 23.03.2019
06.11.2020 @Dionea - инт СОФ 25.03.2019
11.11.2020 @dragozova - инт СОФ 02.04.2019 - произход
11.11.2020 @dule_bule - инт СОФ 0x.05.2018 - потврда плус доставена
12.11.2020 @stojko96 - инт СОФ 03.04.2019 - родител
12.11.2020 @Nedanoski - инт СОФ 04.04.2019 - изводи и потврда
12.11.2020 @TheChosenOne - инт СОФ 11.06.2018 - изводи од прадедо и потврда
13.11.2020 @Altair75 - инт СОФ 08.04.2019 - потврда
20.11.2020 @Чекачот - инт СОФ 01.04.2019 - умреница од дедо и потврда
20.11.2020 @Jorgovan123 - инт СОФ 10.04.2019 - преку вујко
20.11.2020 @ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019 - преку татко
20.11.2020 Сестра на @ns2094 - задолжителна ХХ.04.2019 - инт СКО 11.02.2019 - родител
25.11.2020 @Bani - инт СОФ 17.04.2019 - документи од баба и потврда
25.11.2020 @Mar12 - инт СОФ 15.04.2019 - документи од баба (свидетелство)
26.11.2020 татко на @ZokiPeki - инт СОФ 16.04.2019 - преку предок
26.11.2020 @MargeSimpson - инт СОФ 16.04.2019 - воена книшка
26.11.2020 @TheTomBoyy - инт СОФ 18.04.2019 - потврда од предок роден пред 1918
26.11.2020 @mr.viktor - инт СОФ 16.07.2018

__________________________________________________________________________________________


СПИСОК НА ПОЛОЖИТЕЛНО

ФЕВРУАРИ 2020

10.02.2020 @Půtîñöt
27.02.2020 @Benithe1
27.02.2020 @Totorina
27.02.2020 @Golub 75

МАРТ 2020
10.03.2020 Сестра на @FAHRER
10.03.2020 @stf
12.03.2020 @Barca1990
13.03.2020 @Ohridmaca1
13.03.2020 @Aleksenato
XX.03.2020 @joconeg

МАЈ 2020
XX.05.2020 @Milemanolev
ХХ.05.2020 @bibs96
04.05.2020 @sdamovski
04.05.2020 @Dybala
04.05.2020 @nikolaohrid
04.05.2020 @ploumari
04.05.2020 @Otpisaniot - инт СОФ 04.06.2018 - родител
04.05.2020 @mikiurko
05.05.2020 @Tasko8
05.05.2020 @NemamIme111
12.05.2020 @Dejan1977
12.05.2020 @Iceman_mk
15.05.2020 @Donia
15.05.2020 @Lucyyy
15.05.2020 Сестра на @MargeSimpson
17.05.2020 @Banne
22.05.2020 @LePAk - инт СОФ - поврда и сведителство од дедо
22.05.2020 @nupet - инт СОФ 17.10.2018

ЈУНИ 2020
01.06.2020 @Anagals
09.06.2020 @emilio0o - инт СОФ 07.11.2018
10.06.2020 @CyberTm
11.06.2020 @Џондер
1X.06.2020 @Vissmajor - инт 1Х.11.2018
16.06.2020 @Mood
16.06.2020 @nicobombata
16.06.2020 @vojkan88
16.06.2020 @nslaveski
17.06.2020 @lechach123
XX.06.2020 @bobanco
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @TBPS
25.06.2020 @FAHRER
25.06.2020 @miskolo
25.06.2020 @TasHee
25.06.2020 @Bobiter
25.06.2020 @darkopotok
25.06.2020 @Barca12
25.06.2020 @Aves00
25.06.2020 @bojan0123
25.06.2020 сопруга на @Poch
29.06.2020 @bossi
06/07.2020 @manasija - инт 09.09.2018 - преку татко

ЈУЛИ 2020
03.07.2020 @nasquez23 - родител
03.07.2020 @Nikolablaaa
03.07.2020 @Slagjann
03.07.2020 @urke
03.07.2020 @Ksenija1973
03.07.2020 @corvuscorax
03.07.2020 @Totorina брат
04.07.2020 @jovanxzzy
06.07.2020 @Bell
11.07.2020 @Macolce
11.07.2020 @■■■
11.07.2020 @Deko sk
11.07.2020 @dac_kufer
11.07.2020 @majkat
18.07.2020 @Божино - родител
21.07.2020 @Dragance Dac
22.07.2020 @Purfect
22.07.2020 @anarchymkd95
22.07.2020 @Cufka
22.07.2020 @Спасе Пекаро
22.07.2020 @Джонката
22.07.2020 @kantona - родител
23.07.2020 @Tashov - два родитела
27.07.2020 @t55
xx.07.2020 @gjokehv

АВГУСТ 2020
04.08.2020 @Itsme1 - финална 28.11.2019
04.08.2020 @Ve19966 - финална 30.01.2020
18.08.2020 @m.g - финална 14.07.2020
19.08.2020 @vlado007
19.08.2020 @Ivana!rosa
31.08.2020 @Kikakikirika - финална 24.04.2020 - родител
31.08.2020 @Aliii29 - финална 31.03.2020 - родител
31.08.2020 @*Slash* - финална 02.02.2020

СЕПТЕМВРИ 2020
10.09.2020 @Tose133 - финална 13.05.2020 - родител
21.09.2020 @Ana.fil - финална 27.05.2020 - инт БТ 07.11.2018 - родител
23.09.2020 @barselona123 - финална 20.05.2020 - инт СОФ 13.01.2019 - крштеница и потврда
23.09.2020 @Dronskittt - финална 07.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019
23.09.2020 @Toshe1991 - финална XX.04.2020 - инт СОФ 03.01.2019
23.09.2020 @bk79 - финална 10.05.2020 - инт СОФ 07.01.2019 - воена книшка од дедо и потврда
23.09.2020 мајка му на @redbox87 - финална 30.06.2020 - потврди (БККС) од баба и дедо
28.09.2020 @ivan1987 - финална 03.2020 - задолжителна 21.01.2018 - инт БТ ХХ.10.2017
28.09.2020 @Oldboy - финална 13.08.2020
28.09.2020 @dame ilijevski - финална 03.06.2020 - инт 15.01.2019 - преку брат и лична карта од дедо
28.09.2020 @Obrazuvana prepiska - финална 29.05.2020 - задолжителна 11.01.2019 - инт БТ 19.10.2018 - потврда
28.09.2020 @Evggeo - финална 17.08.2020
28.09.2020 @BG_2016 - финална 13.08.2020 - инт 08.01.2018
29.09.2020 @Janinka - финална 14.08.2020

ОКТОМВРИ 2020
03.10.2020 @Aneta_Metodija - финална 04.06.2020 - прадедо изводи
07.10.2020 @Ivanxxx111 - финална 27.05.2020 - инт СОФ 14.01.2019
07.10.2020 @robertaleksovski - финална 01.09.2020
07.10.2020 @K.K. - финална 01.09.2020 - потврда и документи од дедо
07.10.2020 сестра на @Џондер - финална 05.2020 - инт 17.01.2019
08.10.2020 @acestoj - финална 31.08.2020
14.10.2020 @mrki80 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 21.01.2019
14.10.2020 @Procedura 5 - финална 23.06.2020 - инт СОФ 23.01.2019 - потврда и сведителство
14.10.2020 @BG29 - финална 15.09.2020 - инт СОФ 02.2018 - потврда БККС
14.10.2020 @AnePetrov - финална 22.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
14.10.2020 @Tina Gjo (за Стефани) - финална 29.05.2020 - инт СОФ 17.01.2019 - родител
15.10.2020 @Starmax - финална 26.06.2020 - инт СОФ 22.01.2019
16.10.2020 @Black Knight - инт 02.2018
16.10.2020 @NuRkAc
XX.10.2020 @Miky1221 / @Miki111113333333333333333 - финална 19.06.2020 - инт СОФ 18.03.2019
23.10.2020 @TasHee (мајка и сестра) - финална 03.07.2020 - инт СОФ 31.01.2019
23.10.2020 @Bogdan12 - финална ХХ.06.2020
26.10.2020 @mkdboy24 - финална 30.06.2020 - инт СОФ 28.01.2019

НОЕМВРИ 2020
03.11.2020 @x1x1x1 - финална 30.06.2020 - инт СОФ 04.02.2019 - документ бугарска егзархија прадедо
06.11.2020 @cona - финална 09.10.2020 - инт СОФ 03.04.2018 - потврда, изводи
13.11.2020 @VaZoLjIN - финална 10.07.2020 - инт СОФ 05.02.2019 - потврда, изводи
17.11.2020 @aceane
23.11.2020 @Bojsa - финална 28.07.2020 - инт СОФ 11.02.2019 - изводи од баба
23.11.2020 @azdr - финална 20.07.2020 - инт СОФ 07.02.2019
23.11.2020 @ivica@343 - финална 23.10.2020 - инт СОФ 02.05.2018
23.11.2020 @Aleksandar CH - финална 20.07.2020 - инт СОФ 17.02.2019
25.11.2020 @Kire95 - финална XX.08.2020 - инт СОФ 28.01.2019
 
Член од
29 октомври 2020
Мислења
34
Поени од реакции
49
@SoMeso ne se slagam, najbitno e da doznae zosto e odbien, a ne so isti dokumenti pak da odi ako ne se vo red i pak da go odbijat!
Toa da te odbijat zatoa sto sluzbenikot ne mu e bil den e notorna glupost...
Znaci odbien si poradi edna od 3 pricini- ne ti se dostaveni dokumentite; ne se dostaveni na vreme; nesto so izvodite ne e vo red, odnosno so potvrdata od predok
 
Член од
15 октомври 2019
Мислења
35
Поени од реакции
46
Nekoj da spodeli iskustvo za dobivanje na ukaz vo ambasada megutoa ne vo Makedonija. Vremetraenje? Od podnesuvanje molba do stignuvanje na ukazot. Vi blagodaram.
 

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
537
Поени од реакции
1.039
Nekoj da spodeli iskustvo za dobivanje na ukaz vo ambasada megutoa ne vo Makedonija. Vremetraenje? Od podnesuvanje molba do stignuvanje na ukazot. Vi blagodaram.
Pisi konkretno drzava??? Mojot bivs kolega od Germanija go podigase,a negov bratucet sto mu zivee holandija imal poteskotii za podoganje na bg drzavjanstvo so pricina Wednesday from 13.00 to 16.00 - Visiting hours to pick up passport/ID card only! Edvaj sredil da mu go pratat od Sofija nejkela bg ambasada da se zaamra so drzavjanstva :(
 

Bigo

#$#@®™¥¢£^<>[]}{¶§×¿~
Член од
13 декември 2019
Мислења
458
Поени од реакции
786
Vo opshtinata kaj shto se prijaveni.
Vi objasniv ubavo i vo poraka pred nekoj den.
Автоматски споено мислење:

Dokolku deteto e pomalo od 14 god,i dvajcata roditeli imaat bg drzavjanstvo, rabotata preku posrednik se vrsi najkasno za 1 mesec vo opshtina vo Sofija, se prijavuva deteto i mu davaat izvod na rodeni,i potoa so izvodot se slika za pasos i lk.
@palekrstic A slikanjeto za decata bi idelo normalna procedura neli? Dali imas info od slikanje do pasos kolku vreme e potrebno ( zboruvam za vo konzulat BT) pozzz
 
Член од
26 ноември 2020
Мислења
12
Поени од реакции
14
Здраво,
Дали можеби имаше грешка во поврзувањето,разлика во презимиња имиња,на кој предок се повикуваше,дали се работеше за предок роден во град/село во кое живеело 100% бугарско население ?
Доколку бил доверлив човек твојот посредник,ме треба во него да ја бараме грешката.Доколку се било во ред со документите,можеби си имал лоша среќа да не ти биле земени во предвид дополнителните документи.А може да дознаеш ако одиш таму на лице место да бараш увид во твоето досие.
Но како и да е ,кој и да е крив,исходот е очигледен и не може да се смени,освен да почнеш се од почеток,со поднесување на документи за дупликат происход,потврда,изводи,лекарско,неосудуван........
Ако сакаш пиши подетално со какви документи поднесе,можеш и во порака,па да видам дали било ок се,и да поднесеш со истите повторно,или ако имало некоја грешка да се поднесе преку друг предок.
Po strana na majka mi odev, pra dedo, dedo i mominsko prezime na majka mi se isti potpolno, rodeni se vo selo blisku do bugarska granica. So posrednikot sme prijateli, se poznavame odamna, cesto me usluzuval sto i da e bilo potrebno od bg bez nikakov problem, taka da ne mi izgleda kako kaj nego da e problemot mada nikogas vo nisto nemozes da bides 100% siguren... Nema kako da otidam sega licno, baska i virusot sega epten e skoro nevozmozno. Mi kaza da podneseme vednas za duplikat proishot i da pocnam povtorno, da zakazam intervju itn i sega ke nemalo potreba da odam za bg.

Ne moze da se sporeduvaat dokumentite megjusebno, zatoa sto sekoj e slucaj za sebe, mislam deka e korisno uste ednas da gi proanaliziras site dokumenti ( ako imas napraveno kopija od niv ) pred da bides siguren deka e samo losa sreka pricinata ( Iskreno jas ne veruvam deka e ). Uste poveke akk otkries vo sto e greskata ke ti go podibne moralot i ke te motivira povtorno da se obides. Dali imas kopija od site dokumenti sto sj gi podnesol?
Sakam da kazam od petminata sto bevme preku istion posrednik dvajca imaa i voena kniska od dedo ostanatite dvajca sto prodolzija ponatamu imaat isti dokumenti kako mene vo smisol od strumica preku poredok, lekarski, neosuduvanost itn...

Smetam deka si vo pravo poso clenov celo vreme zboruva za grupata, zboruva vo mnozina. Nikako da se osvrne konkretno na sebesi i da se napravi analiza, dali negovite dopolnitelni dokumenti nesto nestignale ili nebile kompletni ili ne znam shto ili kako mora da postoi pricina, od losh den na sluzbenik ili od bez pricina ne odbivaat nikogo.
Zboram mnozina zatoa sto nebea na site dokumentite prakjani oddelno, da bile prakjani moite posebno da se posomnevam vo nesto demek ne se prateni, loso se prateni... da ne stignale moite nemale da stignat i na ostanatite.

Da ne si zakasnil so podavanjeto na dokumentite vo pravosudie,predmetot tvoj veke da e bil razgledan,a na drugite seuste da ne bile razgledani,taka da ti si odbien a tie pominati,pri kakov status gi nosese posrednikot doponitelnite dokumenti so potvrda?Mojot slicaj,gi nosev koga statusot cela godina mi bese zadolzitelna,koga gi dostaviv posle dve nedeli mi se smeni vo finalna,inace sto bi bilo drugo e tesko da se kaze.Zalno vo sekoj slucaj.
Jas bev so posledno brojce od site pettmina, veruvam deka toa mozebi ne ja otslikuva pravata slika i mozebi ne odat po redosled no isto taka mene sekogas prv mi se menuvase statusot koga se proveruvase na net. Jas gi dostaviv uste odma istata nedela koga bev na intervju, mislam pisuvase deka se predadeni dokumenti ili taka nesto, znaci uste nebese ni zadolzitelna proverka.

Se poteski I poteski slucaii na forumot svaka cast se za nesto drug e kje kriv eden ne prizna i pozitivno da se vrati vo procedura pa ti denes izgubi cel den dodeka se objasnuvase, a mozese da si gi izvadis pak dokumentite na novo I da si aplicirase vo ponedelnik I pak isto kjutenkata da si brkad rabota sam i da ne baras krivica vo nikoj i zaklucoci na forumov...
Izvini ako ti smetav ama sakav da prasam za mislenje, mislam za toa e forumov.
Kon nikogo so prst ne pokazuvam deka mi e kriv, na krajot od denot nie sme si vinovni za se vo zivotot, inaku ke pocnam uste deneska procedura za da izvadam duplikat proishod nema drugo sto ...
 
Член од
8 јануари 2020
Мислења
431
Поени од реакции
1.156
Po strana na majka mi odev, pra dedo, dedo i mominsko prezime na majka mi se isti potpolno, rodeni se vo selo blisku do bugarska granica. So posrednikot sme prijateli, se poznavame odamna, cesto me usluzuval sto i da e bilo potrebno od bg bez nikakov problem, taka da ne mi izgleda kako kaj nego da e problemot mada nikogas vo nisto nemozes da bides 100% siguren... Nema kako da otidam sega licno, baska i virusot sega epten e skoro nevozmozno. Mi kaza da podneseme vednas za duplikat proishot i da pocnam povtorno, da zakazam intervju itn i sega ke nemalo potreba da odam za bg.


Sakam da kazam od petminata sto bevme preku istion posrednik dvajca imaa i voena kniska od dedo ostanatite dvajca sto prodolzija ponatamu imaat isti dokumenti kako mene vo smisol od strumica preku poredok, lekarski, neosuduvanost itn...


Zboram mnozina zatoa sto nebea na site dokumentite prakjani oddelno, da bile prakjani moite posebno da se posomnevam vo nesto demek ne se prateni, loso se prateni... da ne stignale moite nemale da stignat i na ostanatite.


Jas bev so posledno brojce od site pettmina, veruvam deka toa mozebi ne ja otslikuva pravata slika i mozebi ne odat po redosled no isto taka mene sekogas prv mi se menuvase statusot koga se proveruvase na net. Jas gi dostaviv uste odma istata nedela koga bev na intervju, mislam pisuvase deka se predadeni dokumenti ili taka nesto, znaci uste nebese ni zadolzitelna proverka.


Izvini ako ti smetav ama sakav da prasam za mislenje, mislam za toa e forumov.
Kon nikogo so prst ne pokazuvam deka mi e kriv, na krajot od denot nie sme si vinovni za se vo zivotot, inaku ke pocnam uste deneska procedura za da izvadam duplikat proishod nema drugo sto ...
Јас те разбирам 200% , значи 200% поради тоа што јас бев истиот случај. Толку беше смешно и глупо, таткоми доби од внукаму указ а јас прво на положително преку братучетками, после 2 часа отказ. Исти документи, никакви грешки никакви глупости. Во иста соба бевме на интервју со таткоми. Значи се се се исто!
Кога добив отказ отидов да прашам на гише, овој ми рече ладнокрвен бе човече, ГРЕШКА В СИСТЕМА ИМА.
Е каков е овој одговор? Посакав да разгледаме во досие да ме вратат во процедура, ме испади ко куче надвор идиотот!
Така да, не си имал среќа! Верувај на моја кожа мислам зборуваш кога читам. Не се нервирај , ќе ти помине, поднеси си наново времето лета. Нека ти е со среќа новото поднесување. Консултирај се за било што овде на форумот, слободно прашувај што те интересире. ЗАТОА СМЕ ОВДЕ. Поздрав
 

miskolo

Direktor
Член од
15 мај 2010
Мислења
537
Поени од реакции
1.039
Јас те разбирам 200% , значи 200% поради тоа што јас бев истиот случај. Толку беше смешно и глупо, таткоми доби од внукаму указ а јас прво на положително преку братучетками, после 2 часа отказ. Исти документи, никакви грешки никакви глупости. Во иста соба бевме на интервју со таткоми. Значи се се се исто!
Кога добив отказ отидов да прашам на гише, овој ми рече ладнокрвен бе човече, ГРЕШКА В СИСТЕМА ИМА.
Е каков е овој одговор? Посакав да разгледаме во досие да ме вратат во процедура, ме испади ко куче надвор идиотот!
Така да, не си имал среќа! Верувај на моја кожа мислам зборуваш кога читам. Не се нервирај , ќе ти помине, поднеси си наново времето лета. Нека ти е со среќа новото поднесување. Консултирај се за било што овде на форумот, слободно прашувај што те интересире. ЗАТОА СМЕ ОВДЕ. Поздрав
Ne vi se mesam ama on dobil otkaz na finalna ti na polozitelno kaj nego sovetot odslucuva toa se sluzbenici koj zaedno odlucuvaat poveke luge :)
 
Член од
13 октомври 2020
Мислења
42
Поени од реакции
36
Ne vi se mesam ama on dobil otkaz na finalna ti na polozitelno kaj nego sovetot odslucuva toa se sluzbenici koj zaedno odlucuvaat poveke luge :)
I jas mislam deka sepak treba ubavo da se preispita dali vo nesto zgresil.
@stefisto, dokolku nesto otkries korisno ke bide za site ovde da spodelis, dokolku ne otkries so sreka neka e vtor obid :)
Sepak gledam deka ti se podignal moralot i drago mi e ako nesto pridonesovme vo toa so toa sto te podruzivme
 

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.533
@palekrstic A slikanjeto za decata bi idelo normalna procedura neli? Dali imas info od slikanje do pasos kolku vreme e potrebno ( zboruvam za vo konzulat BT) pozzz
Ako se odi preku ambasada moze samo po redovna postapka kako i za Vozrasnite shto e,nema razlika.
Znaci decata otkako ke se prijavat ,dobivaat maticen broj i im se izdava izvod na rodeni.So toj izvod (isto kako uverenie za drzavjanstvo kaj vozrasnite)odis vo mvr ili vo ambasada i se slika deteto .Voo MVR vo Bugarija moze i za 1 den ,za 3 dena ili za 30 dena da se zeme.
 

Bigo

#$#@®™¥¢£^<>[]}{¶§×¿~
Член од
13 декември 2019
Мислења
458
Поени од реакции
786
Ako se odi preku ambasada moze samo po redovna postapka kako i za Vozrasnite shto e,nema razlika.
Znaci decata otkako ke se prijavat ,dobivaat maticen broj i im se izdava izvod na rodeni.So toj izvod (isto kako uverenie za drzavjanstvo kaj vozrasnite)odis vo mvr ili vo ambasada i se slika deteto .Voo MVR vo Bugarija moze i za 1 den ,za 3 dena ili za 30 dena da se zeme.
Paleeeeeee :) a dali imas slucajno info momentalno preku konzulat kolku e vreme cekanjeto od slikanje pa do........ Fala na info paliccccc
Автоматски споено мислење:

Јас те разбирам 200% , значи 200% поради тоа што јас бев истиот случај. Толку беше смешно и глупо, таткоми доби од внукаму указ а јас прво на положително преку братучетками, после 2 часа отказ. Исти документи, никакви грешки никакви глупости. Во иста соба бевме на интервју со таткоми. Значи се се се исто!
Кога добив отказ отидов да прашам на гише, овој ми рече ладнокрвен бе човече, ГРЕШКА В СИСТЕМА ИМА.
Е каков е овој одговор? Посакав да разгледаме во досие да ме вратат во процедура, ме испади ко куче надвор идиотот!
Така да, не си имал среќа! Верувај на моја кожа мислам зборуваш кога читам. Не се нервирај , ќе ти помине, поднеси си наново времето лета. Нека ти е со среќа новото поднесување. Консултирај се за било што овде на форумот, слободно прашувај што те интересире. ЗАТОА СМЕ ОВДЕ. Поздрав
Vo pravo si.... Se potvrduva tezata deka sluzbenikot kaj sto bil @stefisto ne bil naspan :) decki ne e bitno koj sto kako, toa e @stefisto odnovo pak druze i pozitiva.... Eve jas isto posrednikot mi e prijatel.... Do potpis ne bev raaat.... Taka da so nivnata administracija se e mozno i kako sakaat :( taka da batali kukanje, zalenje, zasukaj rakavi i od pocetok ( bidi siguren deka posrednikot - prijatelot tvoj, si ja znae 100 % rabotata,,,, zalam za otkazot i srekjno ponatamu.....
Автоматски споено мислење:

Јас те разбирам 200% , значи 200% поради тоа што јас бев истиот случај. Толку беше смешно и глупо, таткоми доби од внукаму указ а јас прво на положително преку братучетками, после 2 часа отказ. Исти документи, никакви грешки никакви глупости. Во иста соба бевме на интервју со таткоми. Значи се се се исто!
Кога добив отказ отидов да прашам на гише, овој ми рече ладнокрвен бе човече, ГРЕШКА В СИСТЕМА ИМА.
Е каков е овој одговор? Посакав да разгледаме во досие да ме вратат во процедура, ме испади ко куче надвор идиотот!
Така да, не си имал среќа! Верувај на моја кожа мислам зборуваш кога читам. Не се нервирај , ќе ти помине, поднеси си наново времето лета. Нека ти е со среќа новото поднесување. Консултирај се за било што овде на форумот, слободно прашувај што те интересире. ЗАТОА СМЕ ОВДЕ. Поздрав
Vo pravo si.... Se potvrduva tezata deka sluzbenikot kaj sto bil @stefisto ne bil naspan :) decki ne e bitno koj sto kako, toa e @stefisto odnovo pak druze i pozitiva.... Eve jas isto posrednikot mi e prijatel.... Do potpis ne bev raaat.... Taka da so nivnata administracija se e mozno i kako sakaat :( taka da batali kukanje, zalenje, zasukaj rakavi i od pocetok ( bidi siguren deka posrednikot - prijatelot tvoj, si ja znae 100 % rabotata,,,, zalam za otkazot i srekjno ponatamu.....
 
Последно уредено:

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.533
Paleeeeeee :) a dali imas slucajno info momentalno preku konzulat kolku e vreme cekanjeto od slikanje pa do........ Fala na info paliccccc
Автоматски споено мислење:


Vo pravo si.... Se potvrduva tezata deka sluzbenikot kaj sto bil @stefisto ne bil naspan :) decki ne e bitno koj sto kako, toa e @stefisto odnovo pak druze i pozitiva.... Eve jas isto posrednikot mi e prijatel.... Do potpis ne bev raaat.... Taka da so nivnata administracija se e mozno i kako sakaat :( taka da batali kukanje, zalenje, zasukaj rakavi i od pocetok ( bidi siguren deka posrednikot - prijatelot tvoj, si ja znae 100 % rabotata,,,, zalam za otkazot i srekjno ponatamu.....
Автоматски споено мислење:


Vo pravo si.... Se potvrduva tezata deka sluzbenikot kaj sto bil @stefisto ne bil naspan :) decki ne e bitno koj sto kako, toa e @stefisto odnovo pak druze i pozitiva.... Eve jas isto posrednikot mi e prijatel.... Do potpis ne bev raaat.... Taka da so nivnata administracija se e mozno i kako sakaat :( taka da batali kukanje, zalenje, zasukaj rakavi i od pocetok ( bidi siguren deka posrednikot - prijatelot tvoj, si ja znae 100 % rabotata,,,, zalam za otkazot i srekjno ponatamu.....
1,5 mesec najrano ke ti go vtata nazad pasosot,a periodov i do 2 meseci.
 

OmarSpears

Stelar
Член од
11 декември 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
3.074
Ете и моето патешествие заврши.
Указ потпишан во јуни, веќе пишав за тоа во предходната тема.
Закажано за подигање на указ во вторникот, со посредник бев, една слика и платена такса.
Успеав пола саат пред закажаното да влезам, потполнив две ливчиња, едното за указ, другото за стариот документ дека ми го вратија.
Следниот ден посредникот ми извади егн и адреса, без мое присуство, јас само бев да се сликам, во некоја полициска станица, почекав надвор 10 мин додека посредникот ми ги пополни документите, само влегов, се сликав за 3 мин и заминав.
Денес во 14 имав закажано за подигање, посредникот веќе беше таму, додека стигнав веќе подигнал и пасош и лична карта.

Ех, една грешка има на личната карта, висината е 189 цм место 179 цм, после пандемијата ќе се обидам да се информирам дали трена да менувам лк или не.

сето ова ме кошташе 300 евра, а се на се со посредникот се видов 3 пати, 3 часа вкупно.

П.С. Изводот не ми го бараа нов, јас поминав со извод од 2007 година.
Оригиналот од изводот остана кај мене.
Во презимињата и имињата на старите докимњнти имаше разлики и не носев никаков доказ дека се работи за иста личност.


824D5125-7247-41AB-BF15-395B7371F905.jpeg
 
Последно уредено:
На врв Bottom