- Член од
- 31 август 2012
- Мислења
- 286
- Поени од реакции
- 75
Konecno da se pofalam i jas, od denes na finalna. Bibo menjaj odma tamu vo spisokot 

Утре ќе те внесам при следниот апдејт (оти не можам веќе да го коригирам списокот, а да не постирам нов само за една промена).Konecno da se pofalam i jas, od denes na finalna. Bibo menjaj odma tamu vo spisokot![]()
Dali znaete, dali apliciraat roditelite vo opstinata kaj sto se prijaveni ili vo policija? Ili pak vo ambasada?Кога двајцата родители имаат и детето е малолетно ќе земе пасош за 3-6 месеци
Vo opshtinata kaj shto se prijaveni.Dali znaete, dali apliciraat roditelite vo opstinata kaj sto se prijaveni ili vo policija? Ili pak vo ambasada?
Нема ништо страшно со интерјуто. Само прочитај ги прашањата по неколко пати, ќе ги знаеш. Не трае повеќе од 5 минути.Дечки, совет за интервјуто? Фала ви!
Vistinskata pricina za zal nikogas nema da ja znaeme, znaci moite dokumenti nebea nisto porazlicni od onie na ostanatite decki, no toa e sto e...@stefisto sleden pat otidi licno i dostavi dokumentite, nesto ne ti e bilo kompletno, jas ne veruvam oti si odbien bez pricina. Vikas posle intervjuto pak nosivme izvodi, kakvi izvodi? Znaci trebalo e da dostaves proizhod+molba+izvodi/umrenici na osnova koji vades potvrda od bk strumica+potvrda. Ako imas razlika vo iminja/preziminja mora dodatni dokumenti
Moje mislenje nekoj dokument ne ti dostaven, greska od posredniko mozebi slucajna
Ne moze da se sporeduvaat dokumentite megjusebno, zatoa sto sekoj e slucaj za sebe, mislam deka e korisno uste ednas da gi proanaliziras site dokumenti ( ako imas napraveno kopija od niv ) pred da bides siguren deka e samo losa sreka pricinata ( Iskreno jas ne veruvam deka e ). Uste poveke akk otkries vo sto e greskata ke ti go podibne moralot i ke te motivira povtorno da se obides. Dali imas kopija od site dokumenti sto sj gi podnesol?Vistinskata pricina za zal nikogas nema da ja znaeme, znaci moite dokumenti nebea nisto porazlicni od onie na ostanatite decki, no toa e sto e...
Здраво,@palekrstic @Bibo izvinete sto ve tagiram ama ako imate vreme bi sakal da slusnam vase mislenje bidejkji gledam deka ste edni od po informiranite na temava.
Utrovo go postirav mojot problem tuka na temata no da sumiram deka sum odbien po osnova deka mi falel dokument, no jas isto kako i site ostanati koi podnesuvavme, podnesuvavme so potpolno isti dokumenit. Site pominaa na sleden cekor samo jas sum odbien, nikogas ne mi pobaraa ni mene nitu na ostanatite da dostavime dopolnitelni dokumenti no site dostavivme za sekoj slucaj, nemam prekrsoci i takvi stvari... inaku sme preku zdruzenieto od strumica i neznam sega baram resenie sto da pravam.
Vi Blagodaram
Smetam deka si vo pravo poso clenov celo vreme zboruva za grupata, zboruva vo mnozina. Nikako da se osvrne konkretno na sebesi i da se napravi analiza, dali negovite dopolnitelni dokumenti nesto nestignale ili nebile kompletni ili ne znam shto ili kako mora da postoi pricina, od losh den na sluzbenik ili od bez pricina ne odbivaat nikogo.Ne moze da se sporeduvaat dokumentite megjusebno, zatoa sto sekoj e slucaj za sebe, mislam deka e korisno uste ednas da gi proanaliziras site dokumenti ( ako imas napraveno kopija od niv ) pred da bides siguren deka e samo losa sreka pricinata ( Iskreno jas ne veruvam deka e ). Uste poveke akk otkries vo sto e greskata ke ti go podibne moralot i ke te motivira povtorno da se obides. Dali imas kopija od site dokumenti sto sj gi podnesol?