Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Bibo

Модератор
Член од
9 април 2006
Мислења
4.129
Поени од реакции
3.996
Нема како да не се сите документи, ако не се сите документи нема да ти ги примат во Конзулатот.
Не баш, они ги променија правилата за документација (построги критериуми се сега) па иако тебе во конзулат ти ја прифатиле документацијата и ти рекле дека е во ред, додека таа да стигне во Софија стапија новите правила па веќе не ти ја прифаќаат. Доста луѓе останаа така заглавени но од амбасада веќе им кажаа дека од Софија им ги вратиле документите назад и дека без оригинал стар документ нема воопшто ни да почне процедурата. Бугарска работа, со години вака менуваат правила и преку ноќ менуваат критериуми и што е најбезобразно тие нови критериуми ги опфаќаат и тие кои веќе аплицирале и се во процес (што е крајно некоректно).

Ти какви документи имаш од прабаба/дедо, имаш оригинал бугарска крштеница или нешто слично?

Последно уредено:
Член од
8 септември 2018
Мислења
154
Поени од реакции
291
Моментално се докај 6400 од 2021 со промена од финална во положително

Член од
10 јули 2023
Мислења
33
Поени од реакции
52
Моментално се докај 6400 од 2021 со промена од финална во положително
Поназад се, мој бр. 54.. преписка од 04/ 21 на 10 овај месец вратен повторно на финална, преку родител

Член од
7 февруари 2023
Мислења
3
Поени од реакции
2
Јас сум 38../21 и уште сум на финална т.е. од 28.09

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Zdravo,
Dali ima nekoj informacija do kade se stignati so promena od zadolzitelna na finalna.
20xxx/2021, preku roditel
Znam deka imam uste dosta za cekanje minimum 5, 6 meseca samo me interesira do kade se stignati.
Pozdrav I ubava vecer.

Член од
10 јули 2023
Мислења
33
Поени од реакции
52
Zdravo,
Dali ima nekoj informacija do kade se stignati so promena od zadolzitelna na finalna.
Znam deka imam uste dosta za cekanje minimum 5, 6 meseca samo me interesira do kade se stignati.
Pozdrav I ubava vecer.
Според форумов, Милица 89 со бр.32../21 е на положително, Маква со бр. 38../21 е на финална од 28.09 и јас бр. 54../21 повторно на финална од 10.10 е сега спореди, по мое се некаде кајмногу до 7000 и по предходни кажувања пасош најрано за 3 год од образованата преписка што незначи дека е така

Член од
6 април 2015
Мислења
17
Поени од реакции
6
Не баш, они ги променија правилата за документација (построги критериуми се сега) па иако тебе во конзулат ти ја прифатиле документацијата и ти рекле дека е во ред, додека таа да стигне во Софија стапија новите правила па веќе не ти ја прифаќаат. Доста луѓе останаа така заглавени но од амбасада веќе им кажаа дека од Софија им ги вратиле документите назад и дека без оригинал стар документ нема воопшто ни да почне процедурата. Бугарска работа, со години вака менуваат правила и преку ноќ менуваат критериуми и што е најбезобразно тие нови критериуми ги опфаќаат и тие кои веќе аплицирале и се во процес (што е крајно некоректно).

Ти какви документи имаш од прабаба/дедо, имаш оригинал бугарска крштеница или нешто слично?
Дај кажете некое чаре(ако има:)), бидејќи истиот случај сум и јас моментално вратен за достава на дополнителни документи(стар оригинален док.), во бугарски архив проверив немаат ништо моите предци, има ли некој начин, до крај на ноември треба да доставам...штета а чекав 4ипол години...

Последно уредено:
Член од
27 септември 2016
Мислења
196
Поени од реакции
122
Zdravo,
Pozdrav I ubava vecer.
jas sum 21 ××× /2021 intervju sofija preku roditel i uste sum na zadolzitelna

Член од
19 март 2023
Мислења
44
Поени од реакции
31
Од задолжителна до финална се од прлика 7ххх/2021.

За 20-25 недели ке прегледаат 10К. Сметајте си до каде сте стасани.
Автоматски споено мислење:

Од задолжителна до финална се од прлика 7ххх/2021.

За 20-25 недели ке прегледаат 10К. Сметајте си до каде сте стасани.

Kajgana Shop

На врв Bottom