Znae li nekoj zasto ne raboti sajtot za Provera na status?
Фала многу!Дирекција „Б'лгарско гражданство” при Министерство на правос'дието
ул. „Аксаков“ 5, 1000 Софија цент'р, Софија, Бугарска
Столична обштина - рајон „Средец“
ул. „Леге“ 6, 1000 Софија цент'р, Софија, Бугарска
Ја не живим у Бугарској, али сам запослен у фирми из Софије за коју радим широм ЕУ.И јас моментално се занимавам со здравното на брат ми, тој нема од април 2022 па пробаме начин да не ги платиме со потврди од Македонија за тоа време дека таму има здравно, ти се пресели пак во бг ама има дупка во здравното кај шо нема осигурување... Им начин изгледа да не се платат, кој го интересира повеќе нека ми пише на лично, не знам уште се како иде но си во тек и шо знам можам да објаснам, знам дека од мк се вади документ со времето во кое немаш осигурување во бг, документите се носат во нап, преведено заверени и они у систем би требало да заверат дека имаш во тој период во странство, целта е да немаш прек'сване за министерството, ем на тој начин не плаќаш, сето тоа не мора да го правиш ако си платиш по 25 лева на месец и мирна ти глава исто така
Да, на тој шо е заверен на нотар пишуваш во молбата во која преписка се наоѓа оригиналотЗдраво, дали некој до сега имал проблем со еден стар документ да има две постапки кои течат истовремено, то ест во едната апликација да биди стариот документ а во другата да биди заверено дека тој документ е во другата апликација? Другата документација е во ред (изводи, здраствено, преводи...)
Da...I jas I brat mi vo isto vreme apliciravme na toj princip...problemi nemaseЗдраво, дали некој до сега имал проблем со еден стар документ да има две постапки кои течат истовремено, то ест во едната апликација да биди стариот документ а во другата да биди заверено дека тој документ е во другата апликација? Другата документација е во ред (изводи, здраствено, преводи...)