- Член од
- 13 декември 2017
- Мислења
- 103
- Поени од реакции
- 338
Направија застој во советот, не се работеше ништо неколку месеци, луѓе заглавени на финална по 8 месеци, за да на крај од сето тоа излезе дека ќе се менуваат правилата на игра и дека тие што чекаа толку време заглавени фактички има шанси да го јадат... Не знам кој збор да го употребам за нашите "браќа". Јас го чекам овој пасош досега еве 4 години. Се наближија до кај мене и еве пак нешто се закочи. Со години го пратам форумот и цело време е нешто закочено, цело време нови закони, нови постапки. Што ако им текне и тие на положително да ги расчачкаат кој со каков документ е... Ужас, ужаасс... Новите закони не важат ретроактивно освен кога тоа е поповолно за граѓаните, тоа е универзален принцип во правото, ама со браќава наши бугарски ништо не се знае... Ова што го прават веќе е малтретирање! Лично јас сум исфрустрирана максимално. Имам и каде да отидам, и работа ме чека и се' останато ко што треба, ама еве ме уште чекам, и чекам и чекам, и може и нема да дочекам како што им текнало овака "нови закони" да прават за стари апликанти