Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Леле бееее што е ова бе, нормални ли се тие во дабч и јас сум во дабч, на финален статус, а со какви документи беше ти @neonka21 ?
НЕ се нормални значи, па нели требаше да има олеснување, ова се потешко и потешко станува, Бог напомош
Со бугарска ученичка книшка од баба.....али не се откажувам, повторно ќе си поднесам во ДАБЧ.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Зашто бе ова ни го прават, не ми е јасно, Бојко дојде, треба да има промени, еве изгласаа и закон за олеснување да има и они пак по старо, дури и со засилено темпо прекинуваат, нешто смрди тука гадно, што сите зборите ќе имало олеснувања, нели гледате секојдневно прекинуваат, ко нездрави, све оптимисти на форумов, а праксата покажува сосема други резултати.[DOUBLEPOST=1433423312][/DOUBLEPOST]
Ги следам прекратувањата и забрзано прекрауваат,сеокој четврток на седница на совет,моментално се стигнати до Важно с'обштение 24.01.2014 г. / 2014,а тоа што гледам како работат е каша попара,со пасоши од браќа,сестри поминуваат.а со документи од предци,со месеци на дополнителна.:toe:
Па еве со роднина го прекинале, со чичко. значи и тие не проаѓаат

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Зашто бе ова ни го прават, не ми е јасно, Бојко дојде, треба да има промени, еве изгласаа и закон за олеснување да има и они пак по старо, дури и со засилено темпо прекинуваат, нешто смрди тука гадно, што сите зборите ќе имало олеснувања, нели гледате секојдневно прекинуваат, ко нездрави, све оптимисти на форумов, а праксата покажува сосема други резултати.
Nema izglasano nikakov zakon! Vnimavaj ke zbunis mnogu luge

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Nema izglasano nikakov zakon! Vnimavaj ke zbunis mnogu luge
Па едни викаат изгласале, ти викаш не изгласале, нели го изгласаа, само не е стапен во сила сеуште.ама и да не го изгласале, па се смени власта бре, нели Бојко е со Македонците, самото сменување на власта требаше да донесе олеснувања, знаеш ли од кога е Бојко на власт? Скоро пола година веќе, до сега требаше да има промени на позитивно а не да не прекинуваат ко нездрави, божем авганистанци сме тука ние.

Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Па едни викаат изгласале, ти викаш не изгласале, нели го изгласаа, само не е стапен во сила сеуште.ама и да не го изгласале, па се смени власта бре, нели Бојко е со Македонците, самото сменување на власта требаше да донесе олеснувања, знаеш ли од кога е Бојко на власт? Скоро пола година веќе, до сега требаше да има промени на позитивно а не да не прекинуваат ко нездрави, божем авганистанци сме тука ние.
Nitu kaj nas ni ostanatite drzavi kako srbija, bosna itn sto se drzavi primer za zaostanatost ne se nosat zakoni tolku brzo. Bugarija e evropska drzava i raboti po pravilata kako ostanatite evropski zemji. Komisijata gi prifatila promenite pa sega ke cekame da odi predmetot vo sobranie. Toa ne znaci deka tuka ke se sredi.Moze da ima poveke citanja dodeka se dobie mnozinstvoto glasovi.

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
ја този е предлог на закона
што помина в комисијата

Attachments

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
дечки поминал некој со документот од архивот, дека дедо то му бил бугарски војник? мене почнува страв да ме фаќа и иначе не сум на ред

Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Ima Nov protokol vo koj site se vrateni na dopolnitelna proverka

Последниот Мохиканец

Командат -ај лав ју
Член од
3 февруари 2007
Мислења
294
Поени од реакции
61
Здраво дечки во врска со пасошите, јас сум сериозно разочаран од временскиот период .
Јас почнав постапка преку амбасада, мислев дека брзината на вадење документи е скоро иста како и директно -со еден збор тешки глупости (мој совет директно од сега натаму).А во врска со бројчињата гледам некои членови се загрижени 5150 /2013 имат стигнато министерството .Поз и успех

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
дечки поминал некој со документот од архивот, дека дедо то му бил бугарски војник? мене почнува страв да ме фаќа и иначе не сум на ред
Јас сега чекам со тој документ, во дабч, ќе пишам за резултати, ама не знам колку време ќе чекам, посредникот ми вика за 2 недели ќе се знае, а поминаа веќе 2 значи 1 месец, дали за 1 месец (толку краток временски период) би требало од финален статус да ми се реши во ... издадено удостоверение, дај Боже, или во прекинат ќе видиме... може и да чекам подолго, не знам колку долго се чека за происход.

Член од
29 декември 2014
Мислења
101
Поени од реакции
67
Luge da se razbereme so vrska za zakonot...uste ne e izglasan odi na pozitivno a koga ke se izglasa i da li voopsto ima nekoj rok do koga treba da bide izglasan nikoj ne znae...ostanuva da se nadevame deka za brzo ke go izglasat

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Ako si dojden ovde nekogo da zivciras so svoi nebulozni tezi, si ja utnal temata na forumov i ne veruvam deka nekogo ne nervira glupoca.
Дојдов да се информирам и да информирам. Ладнокрвно, објективно и аналитички, без гледање на гравчиња. А ти дали воопшто го знаеш значењето на фразата "небулозни тези" што си ја употребил и логичката грешка во "ne veruvam deka nekogo ne nervira glupoca"?

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
По милионити пат истата манипулација со "за б'лгарски гражданин, ште се счита всјако лице, живеешто в чужбина, което владее говоримо б'лгарски език или диалектните му форми". Значи, нема да биде доволно САМО да зборуваш бугарски или некој негов дијалект. Тоа е само нов услов кој се додава на досегашните услови.

Во моментов е:
1. да имаш бугарско самосознание
2. да имаш бугарско потекло (предок)
Сите овде добро знаете дека ви ги бараат и двата услови.

После изгласување на предложените измени:
1. да имаш бугарско самосознание
2. да имаш бугарско потекло (предок, потомок, роднина по вкрстена линија)
3. да владееш бугарски или некој од неговите дијалекти
Нема логика да се сфаќа дека новиот трет услов ќе биде доволен без задоволување на другите два. Ова го имам неколку пати кажано на темава, а на некои луѓе и во приватни пораки, но си го повторуваат истото како да сакаат да си се лажат себе си "јас се надевам да поминам со зборување на јазикот". Запамтете: Владеењето бугарски и македонски нема да ве ослободи од обврската да ги задоволите другите услови. Условот за зборувањето на јазикот се става пред сѐ за да се спречи напливот на лажни кандидати од Албанија, Косово и такви држави.

Значи може да си Арап, да имаш дете со Бугарка, да тврдиш дека се чувствуваш како Бугарин, и преку крвна врска со тоа дете да претендираш на бугарско државјанство, но ако не владееш бугарски јазик, не си ги задоволил условите.
pa togas kakvi se olesnuvanjata vo izmenive site sto gi cekaat?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom