Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
I koga ti kaza deka ce ima nekoj rezultat za nie sto sme preku ambasada ???
Koga podnese?Prvo mi rekoa deka na red se onie od 2014 so dopolnitelni dokumenti.Inaku mozes da prasas do kade e tvoeto zajavlenie preku telefon,ne moras da prasuvas vo ambasada.Tebe ti e bitno dali ke ti odobrat,a koga ke go pratat e tehnicko prasanje.Ako prasuvas po telefon ti baraat ona brojce sto e na kvitancija od ambasada,ime i prezime ,mesto na ragjanje i datum na podnesuvanje

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
А до кога најкасно се поднесуваат дополнителни документи? Доколку имаш точна информација или од каде можам да најдам информација те молам кажи ми бидејки со посредникот баш и не можам да исконтактирам? Благодарам
Мене рокот ми беше 2 недели, така ми кажаа на шалтер, а тебе што ти рекле не знам како е во правосудие, иначе што е можно побрзо однеси, ако најдеш документ зашто ако не ќе те прекратат.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Tocno e toa sto go velis. Ima edna druga logika, ako tolku gi plasat arapite, puna e Evropa od niv. Koj prosetal onaka denski po germanski i uopste gradovi gore na zapad, samo niv mozes da gi vidis na ulica. Pa im davaat azil, dobivaat drzavjanstva t.e. si gi pribiraat bez problem. Go kazuvam ova od aspekt ako vece treba da se ima obzir BG odgovornost pred Evropa po toa prasanje. Tamo deka ce im sedat vo BG koga ce dobijat pasos, vakvi slucaevi 1:1.000.000 ... ?!. Kolku deca imaat majki koi imaat BG drzavjanstvo, a tatkoto im e arap?

Tatkoto, neli po 5 godini pominati vo brak so majkata, ima pravo na drzavjanstvo kako nejzin soprug?
во германија го имам видено и плус многу мој другари ми го кажаја (сурова реалност) ова е точно.....[DOUBLEPOST=1433390048][/DOUBLEPOST]ЛЕЛЕ СЕ НАДЕВАМ ОВА НЕ Е ТОЧНО!!??““''%%‘‘**??

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1447507

Последно уредено:

Keljav

baram zena - test kujna
Член од
8 март 2009
Мислења
1.372
Поени од реакции
310
Има држави (пример Малта и Грција) и ако си во брак со нивни државјанин и имате деца нема шанси да добиеш државјанство. Пример во Малта владата плаќа големи казни на европска унија ама Законот не го менуваат.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
И нашите сега се против нас кои чекаме државјанство и они најдоа да коментираат, значи дека законот ќе биде добар за нас. Читајте на lokalno.mk

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Уште едно инфо да додадам....денеска и дечко ми си се јави во ДАБЧ и он е прекратен : документи чичко + БКК. Не знам што да кажам, мн се сменија работите за само некоја година.....останува да се надеваме на промени на законот, инаку лоша ќе е работава.

@paparak Сигурно на ова мислиш : http://lokalno.mk/vlasta-zagovara-opasna-mozhnost-za-trguvanje-so-bugarski-pasoshi/

Последно уредено:
S

Sukhoi-27

Гостин
Здраво на сите.Дали некој има промена на статус годинава после доставување на дополнителни документи во оваа година?

Член од
7 мај 2015
Мислења
92
Поени од реакции
147
Здраво на сите.Дали некој има промена на статус годинава после доставување на дополнителни документи во оваа година?
Не сум сретнал јас,со промена на статуси гледам има од летото 2014 што поднеле, па тек сега се менува статус и има исто од крајот на 2014 што поднеле и уште ништо,а има од истиот период што им се излезени државјанствата,али уште еднаш ќе повторам од оваа година немам сретнато,еве и јас веќе неколку месеци чекам.Да се надеваме дека ќе се поолабави работава.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Ako mozela vaka ili onaka, cicko, vujna, strina, na komsijata devojka pa badzanak itd rodninini... sto uopste site ovde diskutirame i cekame da dojde do promena i izmena clen vo zakonot?

Sto im e drugo rabota na novinarite? Da pisuvaat? Pa neka pisuvaat. Od niv zavisi dali nesto ce bidne ili nema da bide vo druga drzava, za koja sto mozat samo da sanjaat MK da go dostigne rejtingot na BG vo svetot, vo sekoj pogled.

I, sto uopste zamarate ovde so glupi prasanja i konstatacii na vasata niska, mentalna, intelektualna, analiticna i sekakva t.e. nikakva mozocna inteligencija?

S

Sukhoi-27

Гостин
Не сум сретнал јас,со промена на статуси гледам има од летото 2014 што поднеле, па тек сега се менува статус и има исто од крајот на 2014 што поднеле и уште ништо,а има од истиот период што им се излезени државјанствата,али уште еднаш ќе повторам од оваа година немам сретнато,еве и јас веќе неколку месеци чекам.Да се надеваме дека ќе се поолабави работава.
Јас барав по бројчиња и последно што најдов за променет статус после достава на дополнителни док. е од соопштението на 30.12.2014. 11***/2013 има таму два броеви.

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
Денеска би требало да има промени од Министерството на бројчиња, утре од ДАБЧ промена на статуси.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom