Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
fevruari - finalen status
izvini a na internet kaj tebe i kaj deckoti koj status stoi momentalno uste e finalen status ili vi pisuva prekraten???me plasis i jas sum na finalen status[DOUBLEPOST=1433429393][/DOUBLEPOST]
Во начинот на докажување на потеклото. Олеснувањата се големи.
heheh edus vikas golemi se edus vikas sve ke baraat i rodninska vrska i bugarsko samoznanie i vladeenje jazik,a tie bez rodninska vrska?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
izvini a na internet kaj tebe i kaj deckoti koj status stoi momentalno uste e finalen status ili vi pisuva prekraten???me plasis i jas sum na finalen status[DOUBLEPOST=1433429393][/DOUBLEPOST]
heheh edus vikas golemi se edus vikas sve ke baraat i rodninska vrska i bugarsko samoznanie i vladeenje jazik,a tie bez rodninska vrska?
Ако не знаеш логички да го сврзуваш тоа што го читаш, јас не можам да ти помогнам. Потекло/роднинска врска и понатаму ќе се бара, само полесно ќе се докажува. Многу поназад во темата имам и кажано како (внимателно го имам прочитано предлог-законот, имам одредени познавања по правото на Бугарија, иако тие не се неопходни за логичко читање на закони), ама смачено ми е да повторувам, после мене пишуваат еден куп гатачи и недоинформирани личности, па испаѓа како ништо да не сум кажал.

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Дојдов да се информирам и да информирам. Ладнокрвно, објективно и аналитички, без гледање на гравчиња. А ти дали воопшто го знаеш значењето на фразата "небулозни тези" што си ја употребил и логичката грешка во "ne veruvam deka nekogo ne nervira glupoca"?
Poimot nebuloza poteknuva od latinskiot zbor nebula, koja znači magla, za drugoto skopski dijalekt decki.

Член од
27 јуни 2014
Мислења
198
Поени од реакции
119
Ако не знаеш логички да го сврзуваш тоа што го читаш, јас не можам да ти помогнам. Потекло/роднинска врска и понатаму ќе се бара, само полесно ќе се докажува. Многу поназад во темата имам и кажано како (внимателно го имам прочитано предлог-законот, имам одредени познавања по правото на Бугарија, иако тие не се неопходни за логичко читање на закони), ама смачено ми е да повторувам, после мене пишуваат еден куп гатачи и недоинформирани личности, па испаѓа како ништо да не сум кажал.
I jas gi imam citano predlog izmenite sto pati i jasno mi e sto pisuva i licno imam razgovarano so kolev so karakacanov olesnuvanja ke ima i za tie sto nemaat rodninska vrska nema da bide obavezna za da se dokaze proizhod,ti pisuva deka ima pojke nacini so notarielno zaverwna deklaracija za bugarsko samoznanie,uverenie od organizacija na bugari izvan granicata priznata od kompetenten bugarski organ,od bugarska pravoslavna crkva.
eve da ti pojasnam sto pisuvat vo zakonot

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
/quote]
Кажав дека бројче немам, ми остана бројчето кај посредникот.......последно кога се слушнав со него, ни кажа дека и двајцата сме на финален статус. Јас кога се јавив, службеничката во ДАБЧ ми кажа во финален статус сум, но ќе биде прекратена постапката, а дечко ми кога се јави, му кажа само дека е прекратен...... и искрено веќе не знам дали нешто ми утнал посредникот, дали до ДАБЧ е проблемот.....мислам дека најпаметно е човек сам да си ја брка постапката

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Zosto da gi komplicirame rabotite koga veke odat vo pozitivna nasoka?Izmeni ke ima samo kakvi nikoj ne znae i sto nas ni se brza toa e druga rabota..Mozeme samo da se nadevame deka ke pomine predlog zakonot vo ovoj tekst i ke bide mnogu polesno za dobivanje grazdanstvo.No, politikata e pazar sekade,ke ima debata vo sobranie moze sekoja pratenicka grupa da postavi svoi amandmani,ili ne prifati.Glaven zbor ke ima Bojko Borisov i GERB.E sega kako ke se dogovorat ......daj boze vo nasa korist i vo ovoj tekst.Oni treba da gi usoglasat i instituciite megju sebe gledate daka ja prefrlaat topkata DABC do Pravosadie,Pravosadie do DABC,Pa do sovet za grazdanstvo itn. Toa vi e kako da vi baraat izvod od rodeni i nekoja nasa agencija ti vika ne go priznavame??Tuka lezi najgolemiot problem sto se kontriraat instituciite.Vo stenogramot na ministerot za pravosadie do komisijata izjavuva deka oni prifakaat bilo kakov dokument da dadat pozitivno mislenje.E dali e taka? Toa go znaete vie sto cekate so godini i ve vrakaat na dopolnitelna ili prekratuvaat.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
@neonka21 како мислиш немаш бројче. ако си во дабч статусот можеш да го провериш со бројчето што ти стасало на првиот маил примен од дабч со наслов. Успешно подадена зајавка за зајавление, нели таков маил праќаат со оваков наслов, и имаш номер xxxxxxxxxxxx.

S

Sukhoi-27

Гостин
Poimot nebuloza poteknuva od latinskiot zbor nebula, koja znači magla, za drugoto skopski dijalekt decki.
Немојте да се карате и да ширите негативна енергија.Трпение-Спасение.Бог знае каква е високата политика на Бугарија а вие се замарате со тоа како сте поминале со тетката на шалтерот :/

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Немојте да се карате и да ширите негативна енергија.Трпение-Спасение.Бог знае каква е високата политика на Бугарија а вие се замарате со тоа како сте поминале со тетката на шалтерот :/
Kazi mu go toa nemu

S

Sukhoi-27

Гостин
Брат олади не се нервирај.Не зависи тоа со законот од нас на форумов.Што ја интересира мачката што мислат глувците за неа...

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
дечки поминал некој со документот од архивот, дека дедо то му бил бугарски војник? мене почнува страв да ме фаќа и иначе не сум на ред
и мене ме интересира ова,,некој кажа дека со воени книшки веке не се поминувало???

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Преписката се намира в зад'лжителна процедура за с'гласуване с'с заинтересуваните институции. Конечно по една и пол година чекање денеска ова го прочитав,Повеќе не сум на дополнителна.Инаку сум од 2012 година,точно три години и еден месец.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.461
Поени од реакции
39.137
Знае некој што е вратен на дополнителна , дали му барале легализирање на изводите од фамилијата што се доставуват , и дали стварно легализација на еден ваков документ кошта 30 евра , или не? .. За 4 изводи ми бараат 120 евра за легализација и заверување на нотар.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Знае некој што е вратен на дополнителна , дали му барале легализирање на изводите од фамилијата што се доставуват , и дали стварно легализација на еден ваков документ кошта 30 евра , или не? .. За 4 изводи ми бараат 120 евра за легализација и заверување на нотар.
Да точно толку платив за 2 изводи и 1 умреница

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom