Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 февруари 2018
Мислења
73
Поени од реакции
65
Decki jas ne se uklucuvam tuka cesto.
Go dobiv ukazot so bkks samo. Prijaviv adresa i EGN vo ambasada vo Skopje.
3 sliki, kopija od pasos 2, uplateno vo uni banka 25 evra plus 10 evra na salter za adresa i egn.
Adresata i egn treba da gi zemam vo Sofija nakaj avgust mi rekoa. E sea kako se podigaat za koga mi e potreben izvod preveden i legaliziran?

Член од
10 јуни 2018
Мислења
4
Поени од реакции
2
na pocetokot na april mi se smeni statusot vo polozitelno,pred edna nedela vo proverka od vicepremijerot na r.bugarija/kolku se ceka na proverka od vice premijerot?

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Decki jas ne se uklucuvam tuka cesto.
Go dobiv ukazot so bkks samo. Prijaviv adresa i EGN vo ambasada vo Skopje.
3 sliki, kopija od pasos 2, uplateno vo uni banka 25 evra plus 10 evra na salter za adresa i egn.
Adresata i egn treba da gi zemam vo Sofija nakaj avgust mi rekoa. E sea kako se podigaat za koga mi e potreben izvod preveden i legaliziran?
Koga bese na intervju

Член од
31 мај 2018
Мислења
4
Поени од реакции
2
Zdravo. Konecno denes mi e potpisan ukazot so intervju vo Noemvri 2016 vo ambasada vo Skopje :). Moze li nekoj da me posovetuva dali ima sansa da go zeam ukazot da receme za 15 dena, i sto se mozam da napravam so edno odenje vo Sofija. Imam problem bidejki za dvaesetina dena odam na rabota vo stranstvo pa ke bidam otsusten se do Januari.

Fala odnapred.

Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
Zdravo. Konecno denes mi e potpisan ukazot so intervju vo Noemvri 2016 vo ambasada vo Skopje :). Moze li nekoj da me posovetuva dali ima sansa da go zeam ukazot da receme za 15 dena, i sto se mozam da napravam so edno odenje vo Sofija. Imam problem bidejki za dvaesetina dena odam na rabota vo stranstvo pa ke bidam otsusten se do Januari.

Fala odnapred.
So kakvi dokumenti si cestito

Член од
30 ноември 2017
Мислења
48
Поени од реакции
25

Fala odnapred.
Dali bese na proverka od viceto?pozdrav

Член од
21 мај 2017
Мислења
101
Поени од реакции
49

Fala odnapred.
Koj broj Ukaz e potpisan?

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Знае ли некој каква е процедурата на вадење документ од клубот/здружението во Струмица? Какви документи треба да доставам таму и колку чини процедурата?

Член од
23 јуни 2017
Мислења
37
Поени од реакции
55
2016 god , ednata obrazuvana prepiska vklucena vo Ukaz , a drugata so Otkaz od viceprezidenta. Prvata preku brat a vtorata preku prv bratuced. Vo isti den podneseni.[DOUBLEPOST=1529959497][/DOUBLEPOST]
Знае ли некој каква е процедурата на вадење документ од клубот/здружението во Струмица? Какви документи треба да доставам таму и колку чини процедурата?
Mislam deka treba podatoci samo na liceto preku koj podnesuvas za bg pasos , jas bev preku dedo sto znaci samo negovi podatoci, ma da ne se sekavam tocno kako bese , ako imas tel kontakt prasaj za sigurno.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
kolku kosta od dokument
Обикновена пор'чка мислам 10тина лв. по документ за превод, а легализација обикновена пор'чка мислам 15 евра од документ беше, најдобро да си се јавиш и да си прашаш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom