Cekas ukaz i potpis na istiot pa pasos u rakaПромена на статус од преписката ви предстои да биде разгледена од Советот за гражданство, во Молбата ви е разгледена со пиложително срановиште, ви предстои указ од Вицепрезидента.
Што значи истата и што понатаму?
Koga bese na intervju i kadeПромена на статус од преписката ви предстои да биде разгледена од Советот за гражданство, во Молбата ви е разгледена со пиложително срановиште, ви предстои указ од Вицепрезидента.
Временски знаете ли уштр колку ќр се чека? За промена од еден во друг статус чекавме 4 м.[DOUBLEPOST=1529845921][/DOUBLEPOST]Cekas ukaz i potpis na istiot pa pasos u raka
Интервју во Софија во април 2017.Koga bese na intervju i kade
Isto i jas so data do 12.02 nema uste nistoИма ли некој од 2015 шо бил со ваков статис, а моментално има промена??
wow sriozen si so prasnjevo? hahhKoj ke go prevedi i legalizira vo bg ne mi e jasno ima li preveduvaci ?
So kakvi dokumenti odese?Временски знаете ли уштр колку ќр се чека? За промена од еден во друг статус чекавме 4 м.[DOUBLEPOST=1529845921][/DOUBLEPOST]
Интервју во Софија во април 2017.
So kakvi dokumenti siПромена на статус од преписката ви предстои да биде разгледена од Советот за гражданство, во Молбата ви е разгледена со пиложително срановиште, ви предстои указ од Вицепрезидента.
Kako be na salter si prasal ja koga bev na salter da prasam toj uste da me natepase a ne pa nesto muabet da pravi.Imam informacija od bg ministerstvo na pravosudie na salter covekot objasni deka site prepiski sto se na dopolnitelna 2014 2015 i*2016 ke bidam razgledani do dekemvri ovaa godina i sekoj ke si znae dali ke dobie ukaz ili otkaz
ако жената има бг пасс.а мажот нема тогаш неможе,а ако е обратно тогаш може...Zdravo dali nekoj znae da mi odgovori.
Dali dokolku mazot ili zenata eden od niv ima bg dokumenti otkako ke se vencaat dali zenata dobiva avtomatski dokumenti na osnova na mazot ili mora da si vadi viza za spojuvanje semejstvo blagodaram
Fala ti mnogu!Се јавуваш во амбасада и ќе ти кажат кога да одиш, колку треба да уплатиш и две слики пасошки формат. Потоа има чекање од околу 3 месеци, зависи кога ќе ги потрефиш за да пратат документи до Софија до општина каде што ќе ја земеш адресата и матичниот број. Е тек после тоа одиш за сликање за пасош.
А да беше преку Софија ќе можеше за една недела да си го земеш пасошот, види распрашај се можеби некој може да ти заврши работа за да го земеш указот од таму.
Ista slucka i kako mene gi dadov i ne gi dostavil i me odbija odi pravo vo sofija i i prasaj na salter dali se dostaveni .. So takvi dokumenti ne mozat da te odbijatВе замолувам ако некој знае да ме посоветува. Од 27 јуни 2017 сум на проверка од вицепрезидента со документи од прв братучет. Околу 20 јануари 2018 на посредникот му дадов оригинал документ од дедо ми дека учел бугарско школо и тој ми рече дека ќе ги достави. Еве после речиси 5 месеци му се јавувам и ми вели јас гибдоставив документите но тие се во правосудие не се кај вицепрезидента и истиот може да те одбие, односно џабе сум ги поднесувал дополнителните документи ? Што да правам и дали има начин да проверам и дали воопшто ми се доставени документите или ги фрлил некаде ... ?