Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 јуни 2018
Мислења
2
Поени од реакции
4
Промена на статус од преписката ви предстои да биде разгледена од Советот за гражданство, во Молбата ви е разгледена со пиложително срановиште, ви предстои указ од Вицепрезидента.
Што значи истата и што понатаму?

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Промена на статус од преписката ви предстои да биде разгледена од Советот за гражданство, во Молбата ви е разгледена со пиложително срановиште, ви предстои указ од Вицепрезидента.
Cekas ukaz i potpis na istiot pa pasos u raka

Член од
13 март 2018
Мислења
48
Поени од реакции
24
Koga bese na intervju i kade

Член од
24 јуни 2018
Мислења
2
Поени од реакции
4
Член од
30 мај 2010
Мислења
27
Поени од реакции
23
Има ли некој од 2015 шо бил со ваков статис, а моментално има промена??

palekrstic

Модератор
Член од
14 ноември 2016
Мислења
2.041
Поени од реакции
5.540
Временски знаете ли уштр колку ќр се чека? За промена од еден во друг статус чекавме 4 м.[DOUBLEPOST=1529845921][/DOUBLEPOST]

Интервју во Софија во април 2017.
So kakvi dokumenti odese?

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
So kakvi dokumenti si

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Imam informacija od bg ministerstvo na pravosudie na salter covekot objasni deka site prepiski sto se na dopolnitelna 2014 2015 i*2016 ke bidam razgledani do dekemvri ovaa godina i sekoj ke si znae dali ke dobie ukaz ili otkaz
Kako be na salter si prasal ja koga bev na salter da prasam toj uste da me natepase a ne pa nesto muabet da pravi.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Zdravo dali nekoj znae da mi odgovori.
Dali dokolku mazot ili zenata eden od niv ima bg dokumenti otkako ke se vencaat dali zenata dobiva avtomatski dokumenti na osnova na mazot ili mora da si vadi viza za spojuvanje semejstvo blagodaram
ако жената има бг пасс.а мажот нема тогаш неможе,а ако е обратно тогаш може...

Член од
17 мај 2018
Мислења
7
Поени од реакции
1
Се јавуваш во амбасада и ќе ти кажат кога да одиш, колку треба да уплатиш и две слики пасошки формат. Потоа има чекање од околу 3 месеци, зависи кога ќе ги потрефиш за да пратат документи до Софија до општина каде што ќе ја земеш адресата и матичниот број. Е тек после тоа одиш за сликање за пасош.
А да беше преку Софија ќе можеше за една недела да си го земеш пасошот, види распрашај се можеби некој може да ти заврши работа за да го земеш указот од таму.
Fala ti mnogu!

Член од
3 април 2017
Мислења
44
Поени од реакции
19
Ве замолувам ако некој знае да ме посоветува. Од 27 јуни 2017 сум на проверка од вицепрезидента со документи од прв братучет. Околу 20 јануари 2018 на посредникот му дадов оригинал документ од дедо ми дека учел бугарско школо и тој ми рече дека ќе ги достави. Еве после речиси 5 месеци му се јавувам и ми вели јас гибдоставив документите но тие се во правосудие не се кај вицепрезидента и истиот може да те одбие, односно џабе сум ги поднесувал дополнителните документи ? Што да правам и дали има начин да проверам и дали воопшто ми се доставени документите или ги фрлил некаде ... ?

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Ве замолувам ако некој знае да ме посоветува. Од 27 јуни 2017 сум на проверка од вицепрезидента со документи од прв братучет. Околу 20 јануари 2018 на посредникот му дадов оригинал документ од дедо ми дека учел бугарско школо и тој ми рече дека ќе ги достави. Еве после речиси 5 месеци му се јавувам и ми вели јас гибдоставив документите но тие се во правосудие не се кај вицепрезидента и истиот може да те одбие, односно џабе сум ги поднесувал дополнителните документи ? Што да правам и дали има начин да проверам и дали воопшто ми се доставени документите или ги фрлил некаде ... ?
Ista slucka i kako mene gi dadov i ne gi dostavil i me odbija odi pravo vo sofija i i prasaj na salter dali se dostaveni .. So takvi dokumenti ne mozat da te odbijat

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Koj ke go prevedi i legalizira vo bg ne mi e jasno ima li preveduvaci ?
Има македонец во Софија кој има агенција за превод и легализација на документи, јас кај него преведував и легализирав.
Screen Shot 2018-06-25 at 12.21.10 PM.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom