- Член од
- 17 август 2016
- Мислења
- 506
- Поени од реакции
- 580
novi trebit... format za pasosA so ako se isti slikickite so predhodno dadenite??
novi trebit... format za pasosA so ako se isti slikickite so predhodno dadenite??
Fala ti mnogu! Intervjuto go pravev vo skopje toa znaci deka od skopje go podigam pa odam vo sofija da vadam licna karta i pasos?Директно во Софија си?
Зошто само ако си дирекно во Софија, се закажува во полето под статусот дека ти е одобрена преписката и вкличена во указ број..... кај што ти пишува во едно правоаголниче записиване , стискаш таму и ти бара податоци твои да внесеш и кој датум и време да одиш да си го земеш указот.
Izlavat, samo izgleda nema nekoj redDali znae nekoj nesto za 2016 do kade e rabotata?
Се јавуваш во амбасада и ќе ти кажат кога да одиш, колку треба да уплатиш и две слики пасошки формат. Потоа има чекање од околу 3 месеци, зависи кога ќе ги потрефиш за да пратат документи до Софија до општина каде што ќе ја земеш адресата и матичниот број. Е тек после тоа одиш за сликање за пасош.Fala ti mnogu! Intervjuto go pravev vo skopje toa znaci deka od skopje go podigam pa odam vo sofija da vadam licna karta i pasos?
Велиш може да се слика и преку конзулат или амбасада?Се јавуваш во амбасада и ќе ти кажат кога да одиш, колку треба да уплатиш и две слики пасошки формат. Потоа има чекање од околу 3 месеци, зависи кога ќе ги потрефиш за да пратат документи до Софија до општина каде што ќе ја земеш адресата и матичниот број. Е тек после тоа одиш за сликање за пасош.
А да беше преку Софија ќе можеше за една недела да си го земеш пасошот, види распрашај се можеби некој може да ти заврши работа за да го земеш указот од таму.
Postaro lice od makedonija koe ima bugarsko drzavjanstvo se interesira dali mu sleduva nekakva penzija od Bugarija?Starosna?Ne najdov nisto za ovaa problematika fala vi ako znaete pozdrav
даPepibe uste li si na finalna
хахаххаха не знам ваљда мутавиот мислел староснаHAHAHA a kaj plakal osiguruvanje ?
Сликањето оди преку Софија, неможе преку амбасада, указ само се подигнува, а за адреса и ЕГН само се поднесува, а се подигнува Софија и истиот ден се сликаш за лк и пасош.[DOUBLEPOST=1529836436][/DOUBLEPOST]Велиш може да се слика и преку конзулат или амбасада?
Жената не дибива по автоматизам врз основа на мажот, и да мора со фамили виза.Zdravo dali nekoj znae da mi odgovori.
Dali dokolku mazot ili zenata eden od niv ima bg dokumenti otkako ke se vencaat dali zenata dobiva avtomatski dokumenti na osnova na mazot ili mora da si vadi viza za spojuvanje semejstvo blagodaram
izvod ako prevedes vo skopje moras da go legaliziras vo ambasadaМомци за подавње на документи за ЕГН и адреса што документи ми требаат ? Извод кој треба да го преведам кај нас и после таму се легализира, фотокопија од пасош и што друго?
Koj ke go prevedi i legalizira vo bg ne mi e jasno ima li preveduvaci ?izvod ako prevedes vo skopje moras da go legaliziras vo ambasada
ako preveduvas vo bg togas legaliziras vo bg