Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 април 2018
Мислења
24
Поени од реакции
21
Образувана преписка N:556/2017/23.01.2017 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 75 от 2018 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
So znaci ova?

Член од
8 јуни 2018
Мислења
69
Поени од реакции
59
Образувана преписка N:556/2017/23.01.2017 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 75 от 2018 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
So znaci ova?
[DOUBLEPOST=1529961689][/DOUBLEPOST]Toa znaci deka ti e potpisan ukaz mozes da si rezerviras da si go podignes cestito so kakvi dokumenti si koga bese na intervju?

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Знае ли некој каква е процедурата на вадење документ од клубот/здружението во Струмица? Какви документи треба да доставам таму и колку чини процедурата?
Пиши му на Вибер на Лазар Младенов и ќе ти објасни, па најверојатно ќе ти даде број од некој Ване или како и да се викаше пошо он работи за него нели Лазар е газда, и ќе се договориш да му ги пратиш изводите/умрениците по карго со се парите 2000 денари и за 2-3 дена ќе ти ја прати потврдата пак по карго.

Член од
30 ноември 2017
Мислења
48
Поени од реакции
25
So znaci ova?
Dali bese na proverka od viceto?

Член од
25 јуни 2018
Мислења
1
Поени од реакции
0
Zdravo, znae li nekoj dali moze da se prati dopolnitelni dokumenti koga procedurata e vo '' proverka od viceprezidenta'' i sto posle eventualen otkaz od viceprezidenta, mozam li da apliciram povtorno?

Член од
10 јануари 2018
Мислења
26
Поени од реакции
9
Zdravo do site. Ova so nema da mrdne od mrtva tocka taka i si mislev taka i si ostanuva tie so sme na dopolnitelna a veke sme odnele dokumenti (ako ima nekoj promena neka se javi). Prasanjeto mi e sledno: slusnav deka se vadelo prevedena bugarska vozacka samo so proishod. Ja imam proishod pa sakam da prasam kako odi postapkata dali e brzo i se toa. fala pozz

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
So znaci ova?
Se zaebavas ili ozbilno mislis so prasanjevo_Ova sto ti go pisuva znaci deka si dobil bugarsko drzavjanstvo.Cestito.Eve slucaj za edna ipol godina ukaz dobivanje.so sto dokumenti bese?

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
katastrofa e ova so dopolnitelnive proverki,samo cekanje i cekanje.Ne mrda rabotava.najmnogu ima 2015 g.jas sum 2016 g.nas ne ima 250 vo protokolot!!!

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Decki jas ne se uklucuvam tuka cesto.
Go dobiv ukazot so bkks samo. Prijaviv adresa i EGN vo ambasada vo Skopje.
3 sliki, kopija od pasos 2, uplateno vo uni banka 25 evra plus 10 evra na salter za adresa i egn.
Adresata i egn treba da gi zemam vo Sofija nakaj avgust mi rekoa. E sea kako se podigaat za koga mi e potreben izvod preveden i legaliziran?
НЕМОЈ БЕ НЕ ПИШУВАЈ ВАКВИ ГЛУПОСТИ,,ке ти речат,,,,ПОСРЕДНИК си како оди,има ли жртви подаваат!?честито и со среќа

Член од
27 април 2018
Мислења
24
Поени од реакции
21
Se zaebavas ili ozbilno mislis so prasanjevo_Ova sto ti go pisuva znaci deka si dobil bugarsko drzavjanstvo.Cestito.Eve slucaj za edna ipol godina ukaz dobivanje.so sto dokumenti bese?
Znaci vaka,jas i mojot soprug dobivme udostoverenie no razlicno pisuva.Kaj edniot pisuva da odi da si go podigni i da nosi sliki a kaj drugiot da zakazi termin.ZAtoa bev zbuneta.Koj mozi da mi kazi kako odi sega toa so zakazuvanjeto.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom