Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874
Vaka po padot na GERB maj 2013 dojde BSP-bifsi socijalisti I ja zaglavija cela procedura.Prethodno pasosot se dobivase za 18 meseci.Okolu 30 do 40000 baranja se vrateni na dopolnitelna proverka baraat stari dokumenti no I so niv tesko se dobiva.Napravija totalen haos ja menaja cela procedura I postapka t.e. celosno se e zaglaveno svesno so cel da ne izdavaat I ne samo toa tuku go zaglavia cel bankarski sistem vo Bugarija po sto pred 2 nedeli podadoa otstavka.Na 5 oktomvri se zakazani izbori po sto so nades deka povtorno ke dojde GERB I Bojko I bi trebalo nesto da se smeni I da gi resi rabotite.
Gerb 25%,bsp 16% spored anketite[DOUBLEPOST=1410066432][/DOUBLEPOST]
Gerb 25%,bsp 16% spored anketite
Znaci do kaj nova godina ke treba da se opravi rabotava,da se nadevame:)

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Da dodeka novite ministri ja prevzemt funkcijata megutoa sakam da prasam dokolku nekoj znae vo vrska so bugarskiot klub.Na dopolnitelna sum negde skoro 7 meseci najdov stari dokumenti od bugarska egzarhija I gi dostaviv plativ 60 evra no nisto uste sum na dopolnitelna.Posreduvacot mi bara 45 evra za clenstvo vo klubot.Prasuvam dali clenstvoto bi trebalo da ima nekakva vrska so novata vlast vo odnos na nekakva selekcija ili mozebi za nisto ne bi sluzelo zatoa sto premnogu pari dadov do sega.Dali da se zaclenam imam stari dokumenti ili toa se popusto frleni pari poradi toa sto mozebi po izborite novata vlast bi gi pustila site baranja.

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Da dodeka novite ministri ja prevzemt funkcijata megutoa sakam da prasam dokolku nekoj znae vo vrska so bugarskiot klub.Na dopolnitelna sum negde skoro 7 meseci najdov stari dokumenti od bugarska egzarhija I gi dostaviv plativ 60 evra no nisto uste sum na dopolnitelna.Posreduvacot mi bara 45 evra za clenstvo vo klubot.Prasuvam dali clenstvoto bi trebalo da ima nekakva vrska so novata vlast vo odnos na nekakva selekcija ili mozebi za nisto ne bi sluzelo zatoa sto premnogu pari dadov do sega.Dali da se zaclenam imam stari dokumenti ili toa se popusto frleni pari poradi toa sto mozebi po izborite novata vlast bi gi pustila site baranja.
Ako dobie GERB Bojko Borisov ke ja vrati pak starata postapka pa ke dobieme site (i jas sum na dopolnitelna 4 meseci) a za so stari dokumenti ne ti treba nisto od klubot.....Da cekame 5 Oktomvri i da navivame site za GERB to e to

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Kolku pari dade do Sega ako ne e tajna?60+45 evra za stranski Pasos ne e mnogu

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Gerb 25%,bsp 16% spored anketite[DOUBLEPOST=1410066432][/DOUBLEPOST]
Znaci do kaj nova godina ke treba da se opravi rabotava,da se nadevame:)
Gerb stvarno e u vodstvo samo sho problemot e deka Bojko najavi deka nema da napravi so nikoj koalicija on i na proshlite izbori mozheshe da napravi vlada ali odluchi so nikoj da ne pravi koalicija,problemot e i sega ako nema mnozinstvo za sam da formira vlada i ako reshi pak da ne koalicira so nikoj e toagash e gjabe sve !!

Член од
22 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
10
Dali nekoj znae dali so clenstvoto vo klubot 100 posto se dobiva pasosot I za kolku vreme.Prasuvam zatoa sto 7 meseci sum na dopolnitelna a imam dostaveno dokumenti
ot klubot vikaat deka toa e toa sto ni fali pa sega ostanuva da vidime. cenata e 1800 denari i nemojte da davata pari na posreduvaci jas vadev pred 3 dena.

dokumenti:
kopija od pasos i l.k. na prv bratuced(bugarski)
izvod od nego
izvod od tatko mu (majka mu) zavisi po koja linija ste rodnini
izvod od tatko ti (majka ti) isto zavisi po koja linija
izvod od tebe
kopija od tvojot mak. pasos.

071 239 202 Lazar Mladenov, pretsedatelot na klubot.

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
ot klubot vikaat deka toa e toa sto ni fali pa sega ostanuva da vidime. cenata e 1800 denari i nemojte da davata pari na posreduvaci jas vadev pred 3 dena.

dokumenti:
izvod od nego
izvod od tebe

како ќе биди за тие што немаат роднина со бг пасош?

Член од
6 февруари 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
874

dokumenti:
izvod od nego
izvod od tebe

Vtori bratucedi so bg pasos vleguvaat vo predvid?

Член од
22 септември 2011
Мислења
41
Поени од реакции
10
Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
Vtori bratucedi so bg pasos vleguvaat vo predvid?
ако имате еден пра дедо или е неговиот брат може со документите со кои братовчет ти е докажал потекло да ги користиш и ти да докажеш потекло. По добро е од ништо!

Член од
2 декември 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Еден има пуштен од 2004 година..... Се надевам дека е жив човекот... :pos:
Всушност имам читано дека прават муванции. Секоја година овие од министерството, оставаат по неколку празни броја, и после 3-4 години ги продаваат по цени од неколку илјади евра, за да испадне како да си аплицирал пред неколку години и така да добиеш државјанство во рок од неколку месеци. Така да овој од 2004та, можеби има аплицирано оваа година.

Член од
2 декември 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Многу брзо бе ова.. јас подадов документи ВО МАЈ само на посредникот, а тој ми рече дека ги поднел во БГ и посредникот ми рече дека ми е закажано во Бугарска агенција некоја си ТЕК ВО ФЕВРУАРИ значи по 10 месеци одкако му ги дадов документите, дали е ова нормално или ме зезнал?

Можеби ги поднел во Бг амбасада во МКД а не во бугарија ? и сега ќе чекам ли чекам...... плс ако има некој да ми каже за ова:(
Сега се чека 10 месеци за поднесување во Агенцијата во Софија. Не ти пратил човекот во амбасада. Мислам дека дечкото што погоре рече дека почнал процедура во Април а интервју во Јули, всушност мисли дека бил во април во агенцијата, не дека тогаш аплицирал за одење во агенција. Или пак има некои конекции со кои успеал да убрза се, пошто ако платиш доволно на вистинските луѓе, чуда се случуваат.

Член од
2 декември 2013
Мислења
25
Поени од реакции
7
Daj Kontakt za ova preku red?
немам контакт, само го имам слушнато ова. Иако имам слушнато и дека луѓе што фаќале кратенки во последниве година дена, од кога се смени владата, го поминале целиот процес и на крај министерот не сакал да стави потпис, пошто очигледно тој немал никаква корист од финтиве што ги прават.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom