Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
јас почнав процедура на 29ти Април годинава,(прво одење во БГ,поднесување документи и сл) а веке во Јули бев на интервју... брзо иде работава сега, ако е точно она шо кажаа дека од 10 до 12месеци треба да изелзе и не е лошо споредено со оние шо чекаа/чекаат 2-3 години
сигурно си имал некои бг документи или не?

Член од
5 септември 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Од која година ти е произходот што ти го вратија.....и кога поднесе за дупликат?
И јас мислам да поднесам за дупликат ама ова што викаш дека и тебе ти барале документ од баба- дедо малку ме збуни....па нели имаме издаден документ од ДАБЧ дека сме со бугарски произход без разлика која година е :unsure:
[DOUBLEPOST=1410006324][/DOUBLEPOST]колку време трае процедурата за бг пасош

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
[DOUBLEPOST=1410006324][/DOUBLEPOST]колку време трае процедурата за бг пасош
Нa форумов има момци што се поинформиране од мене....можеби ќе прочиташ некаде 1,5 или 2 години,али за 2 години може многу работи да се случат(може и да се убрзаат работите а може и да се закочат,како што всушност е и во моментов),така да ништо не е гарантирано.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
јас почнав процедура на 29ти Април годинава,(прво одење во БГ,поднесување документи и сл) а веке во Јули бев на интервју... брзо иде работава сега, ако е точно она шо кажаа дека од 10 до 12месеци треба да изелзе и не е лошо споредено со оние шо чекаа/чекаат 2-3 години
Многу брзо бе ова.. јас подадов документи ВО МАЈ само на посредникот, а тој ми рече дека ги поднел во БГ и посредникот ми рече дека ми е закажано во Бугарска агенција некоја си ТЕК ВО ФЕВРУАРИ значи по 10 месеци одкако му ги дадов документите, дали е ова нормално или ме зезнал?

Можеби ги поднел во Бг амбасада во МКД а не во бугарија ? и сега ќе чекам ли чекам...... плс ако има некој да ми каже за ова:(

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Vaka po padot na GERB maj 2013 dojde BSP-bifsi socijalisti I ja zaglavija cela procedura.Prethodno pasosot se dobivase za 18 meseci.Okolu 30 do 40000 baranja se vrateni na dopolnitelna proverka baraat stari dokumenti no I so niv tesko se dobiva.Napravija totalen haos ja menaja cela procedura I postapka t.e. celosno se e zaglaveno svesno so cel da ne izdavaat I ne samo toa tuku go zaglavia cel bankarski sistem vo Bugarija po sto pred 2 nedeli podadoa otstavka.Na 5 oktomvri se zakazani izbori po sto so nades deka povtorno ke dojde GERB I Bojko I bi trebalo nesto da se smeni I da gi resi rabotite.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom