Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
zdravo i od mene :)
intersirame ako bi znael nekoj vo vrska za bugarsko do zdrzaljastvo vaka:
jas tocno pred dve godni od intervjuto ima pominato do sega od kako bev mi izleze brojceto da dostavam dodatni,dukomenti toest poteklo bugarsko ,jas nesto uspejav da dostavam vaka znaci i dostaviv od moj prv bratuced licna karta kopija bugarska,uspejav da pronajdam na moj dedo negov bratuced koj den denses ziveje vo sofija koje e roden vo makedonija no od 10 godini pojdel vo sofija da zive se den do denes zive vo sofija koj ima sega 90 god od nego zemav podatoci licna karta i drzaljastvo zavereno na notar vo sofija koje dava izjava deka on mene mi para dedo imam isto dedo para koje goje bil ucitel koje go ima vo kniga za bugarija koje na vremeto pisuva kako bugarive go maletirale go macele vo taa gniga go ima jas dostaviv del od taa kniga koje go pisuva dedomi ,dali setoa ova mose da mi pomogne ,..mene mi izleze brojceto pred nepuni 5 meseci da dostavam bugrsko poteklo jas tocno pred dva meseci ovije dukometi gi dostaviv se uste mi pisuva deka ,,precduranta e vratena za dopolnitelna proverka toa skoro stoi neprometo dva meseci od kako gi dostaviv dodatnite dukomenti somolba i sostav vo molbata koj mi je dedo bratuced srostvo se cisto i jasno e objasneto i dostveno i povrzenost so ovije na navedeni ,dali ima zanski so ova da se dobije bug-drzaljastvo fala puno od napred
Многу е битно дали во делот од книгата што си го доставил, пишува баш така, дека бугарите го мачеле дедо ти, а тие биле окупатори, крвници, итн. Ако е така, не ти било многу паметно. Доволно бил дедото од Софија.
Тие на интервју знаат и да бутнат ако кажеш дека си македонец, по инерција, а сега со инквизицијава, ако си ја ставил, кој знае.

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
da imam izvodi od rodbinska vrska dostveno e so site ostanati dukomenti toest dopolnitelnite :)

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
што е иронија? да се викаш македонка а да бараш бг државјанство :D имаше една таква јас кога идев за происход
Мислам дека нема да и биде тоа проблем они имаат избор за мис македонско девојче замисли?????

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
vaka pisuva sega vidov
turcite go gorele zasto bil bugarski ucitel .
knigata inace e bugarska od pistel bugarski ,,Dimitar Talev,,

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
vaka pisuva sega vidov
Ее, тоа менува се. Добиваш со гаранција. Како што се овие од партијата на Каракачанов анти-турски настроени, ќе ти го дадат за 3 месеци ;)

Член од
20 јануари 2015
Мислења
27
Поени од реакции
17
Ето кандидатите за шеф на ДАБЧ, за теа кои се интересуват:

Ангел Маринков, 39г., магист'р по Национална сигурност и отбрана, зав'ршил военната академија "Г.С.Раковски", работил 14 години в ДАБЧ, главен експерт, референт за ОНД и Балканите.

Борис Борисов, 42г., магист'р по право и по историја и географија к'м ВТУ "Св.Св.. Кирил и Методи", понастојаштем докторант к'м ВТУ по специалността "Конституционна историја на Балканските д'ржави", организатор на с'битија за историческите б'лгарски обштности, јурисконсулт на Фондација ВМРО.

Викторија Маркова, 40г., бакалав'р по икономика от Станфорд, магист'р по компјут'рни науки от университета в Сан Франциско, д'лгогодишен опит в IT сектора в САшт, от пет години има собствен бизнес в Б'лгарија.

Гентијан Хаджи Пируши, 36г., магист'р по международно право и международни отношенија к'м СУ, в момента прави докторантура там, професионален опит като јурисконсулт в частнија сектор, с'ветник по в'ншна политика к'м Б'лгарското дружество "Просперитет Голо Б'рдо", бил е с'председател на Асоциацијата на б'лгарите от чужбина, учашти в Б'лгарија.

Димит'р Владимиров, 32г., понастојаштем и.д. председател на ДАБЧ, прави докторантура в СУ по публична администрација, магист'р по публична мениджм'нт и политики от СУ, има журналистически опит, опит в Народното с'брание,както и в Д'ржавна агенција "Архиви".

Кирил Радев, 34г., магист'р по икономика от университета в Манхајм, зав'ршил и Б'лгарското училиште за политика, професионален опит в неправителственија сектор в Б'лгарија и Германија, стажант на Министерски с'вет, с'основател на асоциацијата на б'лгарските абсолвенти в Германија и Австрија.

Пет'р Пунчев, 58г, зав'ршил журналистика в Московскија университет, д'лгогодишен журналистически опит в различни изданија, с'основател на Радио FM+, основател и председател на АББРО, Носител на ордена на принц Чарлз за етика през 2003 г.

Рајна Манджукова, 44г., между 2009 и 2010г. е била председател на ДАБЧ, преди това е работила 14 години в агенцијата като главен експерт, журналист, в момента прави докторантура по Етнологија к'м СУ, магист'р по Славјански филологии.

Спас Ташев, 47г., докторант по демографија и статистика к'м БАН, магист'р по международно икономическо с'трудничество от УНСС, зав'ршен курс по дипломација от Дипломатическија университет к'м МВНР, била е директор на б'лгарскија Културно-информационен цент'р в Скопие, бил е зам.председател на ДАБЧ, автор на множество публикации.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/01/21/2457852_devetima_sa_kandidati_za_shef_na_agenciiata_za/

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
vaka pisuva sega vidov
Димитар Талев е роден во Прилеп, и ми е омилен автор роден во Македонија, нема човек кој подобро да ја објаснува борбата за слобода на Македонија неговите книги без разлика што се романи имаат многу голема историска вредност бидејќи се користат многу историски сведоштва од спомените на дејци на ВМРО.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ЗДРАВО ДРУШТВО ДАЛИ НЕКОЈ ЗНАЕ ДАЛИ КЕ СЕ СМЕНЕ ЗАКОНОТ И КОГА ИЛИ БИЛО ШТО,ДАЛИ НЕКОЈ ЈА СЛЕДИ ПОЛИТИКАТА ВО БУГАРИЈА??????

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Ето кандидатите за шеф на ДАБЧ, за теа кои се интересуват:

Ангел Маринков, 39г., магист'р по Национална сигурност и отбрана, зав'ршил военната академија "Г.С.Раковски", работил 14 години в ДАБЧ, главен експерт, референт за ОНД и Балканите.

Борис Борисов, 42г., магист'р по право и по историја и географија к'м ВТУ "Св.Св.. Кирил и Методи", понастојаштем докторант к'м ВТУ по специалността "Конституционна историја на Балканските д'ржави", организатор на с'битија за историческите б'лгарски обштности, јурисконсулт на Фондација ВМРО.

Викторија Маркова, 40г., бакалав'р по икономика от Станфорд, магист'р по компјут'рни науки от университета в Сан Франциско, д'лгогодишен опит в IT сектора в САшт, от пет години има собствен бизнес в Б'лгарија.

Гентијан Хаджи Пируши, 36г., магист'р по международно право и международни отношенија к'м СУ, в момента прави докторантура там, професионален опит като јурисконсулт в частнија сектор, с'ветник по в'ншна политика к'м Б'лгарското дружество "Просперитет Голо Б'рдо", бил е с'председател на Асоциацијата на б'лгарите от чужбина, учашти в Б'лгарија.

Димит'р Владимиров, 32г., понастојаштем и.д. председател на ДАБЧ, прави докторантура в СУ по публична администрација, магист'р по публична мениджм'нт и политики от СУ, има журналистически опит, опит в Народното с'брание,както и в Д'ржавна агенција "Архиви".

Кирил Радев, 34г., магист'р по икономика от университета в Манхајм, зав'ршил и Б'лгарското училиште за политика, професионален опит в неправителственија сектор в Б'лгарија и Германија, стажант на Министерски с'вет, с'основател на асоциацијата на б'лгарските абсолвенти в Германија и Австрија.

Пет'р Пунчев, 58г, зав'ршил журналистика в Московскија университет, д'лгогодишен журналистически опит в различни изданија, с'основател на Радио FM+, основател и председател на АББРО, Носител на ордена на принц Чарлз за етика през 2003 г.

Рајна Манджукова, 44г., между 2009 и 2010г. е била председател на ДАБЧ, преди това е работила 14 години в агенцијата като главен експерт, журналист, в момента прави докторантура по Етнологија к'м СУ, магист'р по Славјански филологии.

Спас Ташев, 47г., докторант по демографија и статистика к'м БАН, магист'р по международно икономическо с'трудничество от УНСС, зав'ршен курс по дипломација от Дипломатическија университет к'м МВНР, била е директор на б'лгарскија Културно-информационен цент'р в Скопие, бил е зам.председател на ДАБЧ, автор на множество публикации.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/01/21/2457852_devetima_sa_kandidati_za_shef_na_agenciiata_za/
Типувам на Борис Борисов, историчар, фондација ВМРО, Рајна Манджукова, родена во Украина, председател на ДАБЧ 2009-2010, ако е во времето на ГЕРБ, добар избор, и Ангел Маринков, пријател на Каракачанов и по таа причина со големи шанси.
Не типувам на Спас Ташев, тој имаше некои изјави во весници, за затегање на процедурата.

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Типувам на Борис Борисов, историчар, фондација ВМРО, Рајна Манджукова, родена во Украина, председател на ДАБЧ 2009-2010, ако е во времето на ГЕРБ, добар избор, и Ангел Маринков, пријател на Каракачанов и по таа причина со големи шанси.
Не типувам на Спас Ташев, тој имаше некои изјави во весници, за затегање на процедурата.

Da prasam nekoj sto se razbira, dali e naj bitno kogo ke stavat za pretsedatel na DAVC ili politikata za izdavanje na proishodi e vo domenot na sluzbenicite tamu ili ako ne se smeni zakonot koj i da e e seedno ili glavniot zbor go ima pravosudieto
Pozdrav

Член од
13 септември 2008
Мислења
194
Поени од реакции
259
Se zborase DABC da ima od VMRO rakovodstvo taka da Boris Borisov a i Angel Marinkov najgolemi se sansite....a inaku vcera pocna reformata vo SUDSTVOTO pa valjda i pravosudieto e vo ista granka

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320

А се знае точно кога ќе се избере ? Битно ми е зошто досзнав дека преписката ми е прекратена. Прв пат поднесов септември за происход, но тек декември повторно бев да однесам дополнителни и као имало рок. И сега во скоро ќе треба повторно да одам во ДАБЧ да ги подадам, али не знам дали да почекам прво да се избере претседател

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom