- Член од
- 25 март 2014
- Мислења
- 202
- Поени од реакции
- 198
Многу е битно дали во делот од книгата што си го доставил, пишува баш така, дека бугарите го мачеле дедо ти, а тие биле окупатори, крвници, итн. Ако е така, не ти било многу паметно. Доволно бил дедото од Софија.zdravo i od mene
intersirame ako bi znael nekoj vo vrska za bugarsko do zdrzaljastvo vaka:
jas tocno pred dve godni od intervjuto ima pominato do sega od kako bev mi izleze brojceto da dostavam dodatni,dukomenti toest poteklo bugarsko ,jas nesto uspejav da dostavam vaka znaci i dostaviv od moj prv bratuced licna karta kopija bugarska,uspejav da pronajdam na moj dedo negov bratuced koj den denses ziveje vo sofija koje e roden vo makedonija no od 10 godini pojdel vo sofija da zive se den do denes zive vo sofija koj ima sega 90 god od nego zemav podatoci licna karta i drzaljastvo zavereno na notar vo sofija koje dava izjava deka on mene mi para dedo imam isto dedo para koje goje bil ucitel koje go ima vo kniga za bugarija koje na vremeto pisuva kako bugarive go maletirale go macele vo taa gniga go ima jas dostaviv del od taa kniga koje go pisuva dedomi ,dali setoa ova mose da mi pomogne ,..mene mi izleze brojceto pred nepuni 5 meseci da dostavam bugrsko poteklo jas tocno pred dva meseci ovije dukometi gi dostaviv se uste mi pisuva deka ,,precduranta e vratena za dopolnitelna proverka toa skoro stoi neprometo dva meseci od kako gi dostaviv dodatnite dukomenti somolba i sostav vo molbata koj mi je dedo bratuced srostvo se cisto i jasno e objasneto i dostveno i povrzenost so ovije na navedeni ,dali ima zanski so ova da se dobije bug-drzaljastvo fala puno od napred
Тие на интервју знаат и да бутнат ако кажеш дека си македонец, по инерција, а сега со инквизицијава, ако си ја ставил, кој знае.