Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Не се сите разгледани. Ќе има уште :(
Јас не верувам дека че ги разгледуваат уште бројчињата од 12000 до 12999, затоа што веќе се разгледувани во две соопштенија, Ако ги погледнете соопштенијата од 13.12 и од 30.12 разгледани се оние од 11000+ и дел од 12000. Што значи дека само во рамките на две соопштенија се разгледуваат.

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
А се знае точно кога ќе се избере ? Битно ми е зошто досзнав дека преписката ми е прекратена. Прв пат поднесов септември за происход, но тек декември повторно бев да однесам дополнителни и као имало рок. И сега во скоро ќе треба повторно да одам во ДАБЧ да ги подадам, али не знам дали да почекам прво да се избере претседател
Aко немаш стари документи од баба/дедо/прабаба/прадедо шансите да ти издадат произход се многу мали.....барем така ми вели посредникот.Сестра ми има бугарски пасош,но за сега тоа не помага исто како и потврдата од БКК.Па затоа чекам и се надевам да дојдат подобри времиња.:kafence:

Член од
2 септември 2012
Мислења
322
Поени од реакции
93
Drustvo jas sum od 2012...60**.nemam dostaveno nikakov dokument za poteklo...i seuste sum na dopolnitelna proverka.ima nadez za takvite kako mene so sme od poodamna ili nema da ja bidi rabotata?pozz do site :)

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Aко немаш стари документи од баба/дедо/прабаба/прадедо шансите да ти издадат произход се многу мали.....барем така ми вели посредникот.Сестра ми има бугарски пасош,но за сега тоа не помага исто како и потврдата од БКК.Па затоа чекам и се надевам да дојдат подобри времиња.:kafence:
Зошто не доставиш копија од пасошот на сестра ти и нејзин извод?
Така сигурно ќе добиеш.

Член од
12 мај 2014
Мислења
89
Поени од реакции
81
Јас не верувам дека че ги разгледуваат уште бројчињата од 12000 до 12999, затоа што веќе се разгледувани во две соопштенија, Ако ги погледнете соопштенијата од 13.12 и од 30.12 разгледани се оние од 11000+ и дел од 12000. Што значи дека само во рамките на две соопштенија се разгледуваат.
Од 12600+ се мал број разгледани. Ќе мора да има уште важни соопштенија а се надевам и нови протоколи со одобрени преписки.

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Значи ако се разгледани бројчињата до 12600, тие што се со статус за разгледување а се под 12600 имаат голема шанса да добијат указ.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Значи ако се разгледани бројчињата до 12600, тие што се со статус за разгледување а се под 12600 имаат голема шанса да добијат указ.
Ne ve razbiram kako toa ne se razgledani ako za niv ima izlezeno protokol?

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
EVE GO I MOJOT SLUCAJ I DA DADAM NEKOJ IFORMACII TOCNI
BEV VRATEN NA DOPOLNITELNA PROVERKA VO 2013 PROCEDURATA JA POCNAV VO 2012 VO 2014 ODNESOV DOPOLNITELNI DOKUM OD BRATUCET LEGALIZIRANI PREVEDENI SO SITE PRAVNI PROCEDURI KAKO STO TREBA KOJ PRVO ME PREKRATIJA PA ME VRATIJA VO ZADOLZITELNA OD KOJ SEGA SUM PREKRATEN POFTORNO PRASA NEKOJ DALI MOZELO DA TI NAPRAVAT DA NE ZEMES MOZE ZNAM DEKA MOZE A POSREDUVACITE VRSKA NEMAAT TIE OD NAS UCAT.[DOUBLEPOST=1421968694][/DOUBLEPOST]
Drustvo jas sum od 2012...60**.nemam dostaveno nikakov dokument za poteklo...i seuste sum na dopolnitelna proverka.ima nadez za takvite kako mene so sme od poodamna ili nema da ja bidi rabotata?pozz do site :)
STO ZBORUVAS USTE SI NA DOPOLNITELNA

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Ne ve razbiram kako toa ne se razgledani ako za niv ima izlezeno protokol?
Нема протокол, има две соопштенија во кои се разгледани бројчињата од 12000 до 12999. Според мене мислам дека повеќето од 12 000 се разгледани и нема да има многу бројчиња за дополнителна проверка во следните соопштенија од овие бројки..можеби некој поеднинечен случај. Така да тие што се во тие бројки и имаат ист статус како задолжителен веројатно се решени позитивно.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Нема протокол, има две соопштенија во кои се разгледани бројчињата од 12000 до 12999. Според мене мислам дека повеќето од 12 000 се разгледани и нема да има многу бројчиња за дополнителна проверка во следните соопштенија од овие бројки..можеби некој поеднинечен случај. Така да тие што се во тие бројки и имаат ист статус како задолжителен веројатно се решени позитивно.
jAS BEV VO ZADOLZITELNA I SUM PREKRATEN NO VO RED SAKAM OPTIMISTCKI NASTROENI LUGE.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Добра логика скоро секогаш е така.[DOUBLEPOST=1421970660][/DOUBLEPOST]Најмногу ми р криво во целата процедура за добивање бугарско државјанство што реално до последно незнаеш дали си одбиен или одобрен. Не дека барам некој да ме утеши ама реално олку да чекам и да се трудам колку ќе вроди незнам.
И најмногу ми е криво што не бев во тие кои прелесно земаја пасоши односно оние кои во 2010 поднесоа. Многу луѓе во тој период што добија немаја никакви документи и што е најинтересно знам случај кој беше дури и со криминал па доби. Ама то а е да не читам песимизам ќе се надеваме дека ќе биде и еднаш нашиот ден. Доколку е спротивно тогаш секогаш постои друг начин тоа е тоа

Последно уредено:
Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
VO MOMENTOV NISTO NE POMINUVA CABE TRACARENE NA FORUMOV NE SUM OVDE DA PLACAM I DA SE ZALAM NO NEMA POMINUVANE TOA DA VI E JASNO MNOGU TESKO STO SE NE NAPRAVIV TOA E EDNO I PLUS AKO NEKOJ VI GO IMA PIKOT MOZE I TE KAKO DA VE BUDNE ZBORAM DOSTA VLIJATELEN VTORO NI STARI DOKUMENTI NE POMINUVAAT E SEGA AKO IMAS SREKA SAMO I PRAVI LUGE KOJ STO SE TAMU MOZEBIOVA E BALKAN

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Имаш право @filozofot
Не шириш песимизам туку кажуваш што е реалноста. Убаво е да си се тешиме и да си кажуваме ќе биде кога знаеме дека некако тешко оди работава. Искрено зборувам во мое име доста и јас напорни направив за на крајот да се тресам. Знам дека се е ризик Али сметам дека многу се сменија некои работи.
За некои луѓе кои имаат добар кеш и луѓе сигурно дека е полесно а за нас по обичните процедурата си е нормална.
Затоа во меѓувреме си барам и друга прилика за надвор. Мораш да имаш и план Б.

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
Имаш право @filozofot
Не шириш песимизам туку кажуваш што е реалноста. Убаво е да си се тешиме и да си кажуваме ќе биде кога знаеме дека некако тешко оди работава. Искрено зборувам во мое име доста и јас напорни направив за на крајот да се тресам. Знам дека се е ризик Али сметам дека многу се сменија некои работи.
За некои луѓе кои имаат добар кеш и луѓе сигурно дека е полесно а за нас по обичните процедурата си е нормална.
Затоа во меѓувреме си барам и друга прилика за надвор. Мораш да имаш и план Б.
VIDI TIE STO SE STARITE OD 2012 PA I 2013 GI PREKRATUVAAT 90% A TIE STO SE DEL 2013 I 2014 STO SE MOZEBI ZNACI MOZEBI KE POMINAT POLESNO NIKOJ NISTO NE ZNAE NO OVA BI SAKAL DA GO KAZAM NE DAJ BOZE NEKOJ DA TI GO UDRI PIKOT A TI DA NE ZNAES KE TE RESI ZOSTO NE ZNAE KOJ E.nO PORANO ILI PODOCNA KE DOZNAES NEKA MU JA MISLI TOGAS TOJ ILI TAA SEGA MOLK SAMO KE SI CITKAM OVDE
a DEKA IMA IZLEZ IMA SEKOGAS NA KRAJ NE E KRAJ NA SVETOV SITE SE BORIME ZA PODOBRO I POUBAV ZIVOT.
DA SE NAVRATI ME NA TEMAVA NA DABC VEKE E IZBRAN PREDCEDATEL SE ZNAE KOJ E MI GO KAZA AMA GO ZABORAVIV NO NI TOA NE PROAGA OD DABC CABE E I TOA SO NOV PREDCEDATEL E SEGA SE ZBORI ZA NEKAKOV SI ZAKON KOJ STO MOZEBI BI SMENIL NESTO I DALI BI BIL USVOEN TOA KE E NEKADE FEBRUARI TAKA ZNAM AKO VE INTERESIRA NESTO SLOBODNO MOZETE DA PRASATE ZOSTO VEKE MALTE NE SE POMINAV.
A I DA NE ZABORAVAM NEMOJ DA STE POMISLUVALE SO FALS STARI DOKUMENTI NA KRAJ VIE I SAMO VIE KE GO PAPATE NIKOJ DRUG VNIMATELNO OKOLU TIE RABOTI.
KE DOJDE DENOT KOGA KE IM TREBA DA ZGORAT NEKOGO ZA DA SE OPRAVDAAT PAZI DA NE BIDETE NEKOJ OD TIE TI

Последно уредено:
Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
Да искрено некој ако сака да ти наштети ќе проба секако од пуста љубомора и злоба. Реално јас и не верувам на блиски и слично. Најчесто тие може од пусти џаол да подметнат нешто. Секако дека се се дознав на крајот но зошто некој да ти уништи тоа што сакаш да го создадеш. Зошто не разбирам.
Во врска со фалш знам дете кое плати 300 евра и демек прадедо то е пишан Бугарин но пак еве на дополнителнае. Значи џабе лупање пари. Стварно ќе се потрудиш надеж сите си даваме. Сите што сме тука на форумов и кои сакаме пасош сакаме да одиме негде со легален документ ако беше само да смениме ене Америка
А во однос на Законот чисто верувам дека нема да биде нешто подобро се плашам дур да дојдам дека би се сменило воопшто скорз па сето ова време да биде пропаднато. Затоа не ми се бендисува сето ова што нема јака подлога. Да знам од почеток друго е и пет години би чекала ама вака со прашалници стварно незнам.
И за крај да заокружам ќе видиме што ќе биде

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom