Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 декември 2014
Мислења
240
Поени од реакции
145
do 13389 se stignati[DOUBLEPOST=1421979329][/DOUBLEPOST]13389 dotuka se a ima i so 17518

Член од
4 март 2012
Мислења
14
Поени од реакции
1
zdravo gi procitav site vasi komentari do sega, no me ineresira dali ima nekoj probano da se krsti vo bg crkva, prasuvam bidejki jas ne sum krsten voopsto i na toj nacin da podnese dokumeti za proishod ako ima nekoj so takvo iskustvo bi go zamolil da pise bidejki nemam stari dokumenti osven prvi bratucedi so bg pasos koi zemaa pred dve god , a citajki od komentarite toa ne proaga isto mi kaza i posrednikot, a na 03.02 imam zakazano za intervju pa nz sto da pravam dali voopsto da odam ili ne

Член од
20 март 2010
Мислења
185
Поени од реакции
82
MENE NE MI E JASNO EDNA RABOTA ZOSTO VIE OD 2012 STE SEUSTE NA DOPOLNITELNA TOA NIKAKO DA GO SFATAM.[DOUBLEPOST=1421986790][/DOUBLEPOST]
zdravo gi procitav site vasi komentari do sega, no me ineresira dali ima nekoj probano da se krsti vo bg crkva, prasuvam bidejki jas ne sum krsten voopsto i na toj nacin da podnese dokumeti za proishod ako ima nekoj so takvo iskustvo bi go zamolil da pise bidejki nemam stari dokumenti osven prvi bratucedi so bg pasos koi zemaa pred dve god , a citajki od komentarite toa ne proaga isto mi kaza i posrednikot, a na 03.02 imam zakazano za intervju pa nz sto da pravam dali voopsto da odam ili ne
SO BG CRKVA DA SE KRSTIS NE MOZE TI GO KAZUVAM OVA BIDEJKI TI KE SE KRSTIS SEGA A ONI BARAAT OD POSTARITE NELI LOGICNOE SKONTAJ MALKU .
A AKO IMAS PRVI BRATUCEDI KOJ IMAAT DOKUMENT NE ZNAM STO DA TI KAZAM NE ZNAM ZA TAKVI DEKA POMINALE JAS LICNO OSVEN NA FORUMOV KOLKU SE VERODOSTOJNI NEMOZE NIKOJ DA TI KAZE TAMU E TURLITAVA NEKOJ PUSTAAT NEKOJ NE KOJ ZNAE STO PRAVAT NEMA OSNOVA TLO PRAVA LINIJA PO KOJA KE SE VODIS

Последно уредено:
Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
VIDI TIE STO SE STARITE OD 2012 PA I 2013 GI PREKRATUVAAT 90% A TIE STO SE DEL 2013 I 2014 STO SE MOZEBI ZNACI MOZEBI KE POMINAT POLESNO NIKOJ NISTO NE ZNAE NO OVA BI SAKAL DA GO KAZAM NE DAJ BOZE NEKOJ DA TI GO UDRI PIKOT A TI DA NE ZNAES KE TE RESI ZOSTO NE ZNAE KOJ E.nO PORANO ILI PODOCNA KE DOZNAES NEKA MU JA MISLI TOGAS TOJ ILI TAA SEGA MOLK SAMO KE SI CITKAM OVDE
a DEKA IMA IZLEZ IMA SEKOGAS NA KRAJ NE E KRAJ NA SVETOV SITE SE BORIME ZA PODOBRO I POUBAV ZIVOT.
DA SE NAVRATI ME NA TEMAVA NA DABC VEKE E IZBRAN PREDCEDATEL SE ZNAE KOJ E MI GO KAZA AMA GO ZABORAVIV NO NI TOA NE PROAGA OD DABC CABE E I TOA SO NOV PREDCEDATEL E SEGA SE ZBORI ZA NEKAKOV SI ZAKON KOJ STO MOZEBI BI SMENIL NESTO I DALI BI BIL USVOEN TOA KE E NEKADE FEBRUARI TAKA ZNAM AKO VE INTERESIRA NESTO SLOBODNO MOZETE DA PRASATE ZOSTO VEKE MALTE NE SE POMINAV.
A I DA NE ZABORAVAM NEMOJ DA STE POMISLUVALE SO FALS STARI DOKUMENTI NA KRAJ VIE I SAMO VIE KE GO PAPATE NIKOJ DRUG VNIMATELNO OKOLU TIE RABOTI.
KE DOJDE DENOT KOGA KE IM TREBA DA ZGORAT NEKOGO ZA DA SE OPRAVDAAT PAZI DA NE BIDETE NEKOJ OD TIE TI
aj ako ne ti e tesko prasaj koj e noviot covek vo dabc :)

Член од
11 јуни 2014
Мислења
47
Поени од реакции
20
Кој е директор во ДАБЧ не е важно. По контролата на јавниот обвинител во ДАБЧ во кои од 1100 преписки по случаен избор во 90% нашол нерегуларности при издавање на присход (немање на докази за потекло од близок роднина мајка татко дедо....) веке нема на никого да издаваат происход без документ. Пак ке повторам јас најдов посредник кој гарантира дека со бг пасош на брат или братучед со докажување на род.врска со изводи преведени во мин за правосудие дека ке добијам пасош без вракање на доп.проверка. И што е најважно не побара ниту денар, само ми рече дека кога ке го добијам државјанството тогаш да му платам, а ако ме вратат на дополнителна нема да платам ништо. Документите заедно ги однесовме на превод во минис. за правосудие и ако има нешто ке го споделам со вас

Последно уредено:
Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Дечки, сакам да споделам една информација со вас. Јас бев на интервју јуни 2012, во Август поднесов дополнителни документи од прв братучед по таткова линија дека има пасош. Се до вчера бев на дополнителна проверка, од вчера ми се смени статусот Преписката е прекината. Не знам дали тоа значи дека сум одбиен, ама не е на арно работата... Знае некој да ми каже што значи тоа Преписката е прекината ???
Поздрав

Член од
17 декември 2014
Мислења
87
Поени од реакции
87
Дечки, сакам да споделам една информација со вас. Јас бев на интервју јуни 2012, во Август поднесов дополнителни документи од прв братучед по таткова линија дека има пасош. Се до вчера бев на дополнителна проверка, од вчера ми се смени статусот Преписката е прекината. Не знам дали тоа значи дека сум одбиен, ама не е на арно работата... Знае некој да ми каже што значи тоа Преписката е прекината ???
Поздрав
Rasprasaj se do posredniok toa nee arno prekratena ti e procedurata vidi ako mozes dok ponovo gi dadi

Член од
20 октомври 2013
Мислења
241
Поени од реакции
122
Поздрав
кој број си одприлика

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Imam edno pitanje :
Vaka mi izleze brojceto uste vo juli mesec za doplnitelni dukomenti da dostavam do 15 septebar posto nebev vo Makedonija,So malko zakasnivanje gi odnesov na 8 novebar Jas licno mi gi premija dukomentite se uste mi stoji statusot deka sum na doplnitelna proverka,odnesov poreklo da imam bug .

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Ako si gi dostavil licno trebalo da zapises e-mail.Dokolku imas zapisano e-mail proveri dali ima posta od ministerstvoto mozebi nesto treba dopolnitelno da se dostavi.

Член од
25 март 2014
Мислења
202
Поени од реакции
198
Поздрав
Ова не е на добро. Прекратени беа до 7215, сега се до 7300. Лошо е што продолжуваат со прекратување, иако веќе има нов министер, од новата влада. Дали функционира по инерција, додека не се среди, не знам, ама ако продолжат вака...

Член од
25 февруари 2014
Мислења
242
Поени од реакции
244
Поздрав
Toa sto si go precekoril rokot nema nikakvo znacenje.Ili posrednikot te zeznal ili dokumentite ne ti gi prifatile.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom