Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јануари 2015
Мислења
27
Поени од реакции
17
А може некој кој подетално ја следи политиката во Бг, да објасни што поточно би значело изборот на Меглена Кунева за понатамошната процедура ?
Таа не е избрана за длажността, а просто ДАБЧ е в нивниот ресор. Сега ке има процедура и ке изберат председател на ДАБЧ. Меглена Кунева по принцип сборува много за реформи ама колко и какви ке направи е друг вапрос. Поважното е човекот коа ке биде избран. Дано да е некоа свестен и да знае комплицарността на работата.

Последно уредено:
Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
ne te izlazal vo arhivata baraat mnogu podatoci. Ime, prezime, godina na raganje i sl nema da zavrsat rabota. Baraat kade se borel, nekakov plok kade sto e borel od koja data do koja data itn

Ako ne svati zosto baraat ova eve jas ce ti kazam da go najdat dedo ti pobrgu eden moj drugar sakase kako tebe da vadi dokumenti i nego go isto prasuvaa... gi ima mnogu oni se cuvaat zamisli kolku vreme ce gi treba da go najdat dedo ti cel den da izgubat a ti nisto da ne znaes za nego da ne se malku rasprasas zatoa i trazat so povece informacii ....nikoj nema vreme za gubenje zapamti go ova

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
И јас имам прадедо што бил во бугарска војска. Им напишав маил и тие од Воениот архив за 1 ден, фино ми вратија дека треба да знаеш: Име, татково име и Презиме, дата на раѓање, место и општина во која живеел, во кој вод/девизија служел војска или од кога до кога. И на крај ми напишаа дека треба да поседуваш полномоштво или доказ дека тоа лице ти е дедо/прадедо. Да им го испратиш и потоа тие можат да ти достават уверение за лицето, дека служело бг. војска, на твоја домашна адреса.... во суштина многу работи бараат, не ве излажал посредникот. Особено е тешко ако знаеш само име и презиме, како јас. еве го маилот: dvia@archives.government.bg
fala ti mnogu za odgovorot me interesira uste dali ti zavrsi rabota....fala uste ednas[DOUBLEPOST=1421819060][/DOUBLEPOST]
Ako ne svati zosto baraat ova eve jas ce ti kazam da go najdat dedo ti pobrgu eden moj drugar sakase kako tebe da vadi dokumenti i nego go isto prasuvaa... gi ima mnogu oni se cuvaat zamisli kolku vreme ce gi treba da go najdat dedo ti cel den da izgubat a ti nisto da ne znaes za nego da ne se malku rasprasas zatoa i trazat so povece informacii ....nikoj nema vreme za gubenje zapamti go ova
dosta informativno fala za postot samo ako moze da mi kazes dali tvojot prijate uspea da dobie nekakov dokument,dali zavrsi rabota..fala mnogu

Последно уредено:
Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
реално има многу од 2013 година. мислам пак ќе речам ако по 1500-2000 бројчиња месечно гледаат ќе биде супер мислам кај април ќе почнат од 2014 да ги гледаат но знаете секогаш не е така како што планираме..

иначе за тие кои прашуваа за архивот Велико Трново ќе го пренесам моето искуство
Значи јас пробав да го барам дедо ми таму. Имав среќа признавам што ги знаев сите информации кои ми бараја..мислам и покрај тоа што ги знаев првото пребарување беше грешно односно се случи во мој случај да го бараат на друго место мислам во сосем трети места. но бев поупорна и пак му пишав..чекав добри три недели без да знам што ќе биде..најпосле никој не ме извести дека го нашле дедо ми и јас се јавив во бројо на читална и прашав..ми одговорија дека треба да платам за да знам но ја замолив жената само да ми поткажи и ај бидна тоа дознав преку телефон дека е најден конечно... писмото го чекав добри три недели и одвај го најдов пошта пошто негде било заглавено и заборавено..сума сумарум од октомври средината до почеток на декември траеше цела патешествија. е сега за сите оние кои сакаат да пробаат пробајте ама читајте за нивната историја за да знаете да ги склопувате работите тоа е битно..никој не бара според име и презиме затоа што нивниот архив е преголем ептен има податоци...

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
реално има многу од 2013 година. мислам пак ќе речам ако по 1500-2000 бројчиња месечно гледаат ќе биде супер мислам кај април ќе почнат од 2014 да ги гледаат но знаете секогаш не е така како што планираме..

иначе за тие кои прашуваа за архивот Велико Трново ќе го пренесам моето искуство
Значи јас пробав да го барам дедо ми таму. Имав среќа признавам што ги знаев сите информации кои ми бараја..мислам и покрај тоа што ги знаев првото пребарување беше грешно односно се случи во мој случај да го бараат на друго место мислам во сосем трети места. но бев поупорна и пак му пишав..чекав добри три недели без да знам што ќе биде..најпосле никој не ме извести дека го нашле дедо ми и јас се јавив во бројо на читална и прашав..ми одговорија дека треба да платам за да знам но ја замолив жената само да ми поткажи и ај бидна тоа дознав преку телефон дека е најден конечно... писмото го чекав добри три недели и одвај го најдов пошта пошто негде било заглавено и заборавено..сума сумарум од октомври средината до почеток на декември траеше цела патешествија. е сега за сите оние кои сакаат да пробаат пробајте ама читајте за нивната историја за да знаете да ги склопувате работите тоа е битно..никој не бара според име и презиме затоа што нивниот архив е преголем ептен има податоци...
ZDRAVO me interesira dali zavrsi rabota ti dadoa li dokument go predade li vo bugarija ti se smeni li statusot???blagodaram za odgovorot

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
ajde ajde ... da se nadevame deka ke trgni rabotata i deka ke pocnat se poveke i poveke brojcina da pregledvat sekoj mesec

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Со среќа. Ај потсети како беше твојот случај ако не ти е тешко.[DOUBLEPOST=1421840520][/DOUBLEPOST]
Уште 4000.
Имам документи на брат на дедо ми, венчаница до бугарија и се запопил во Бугарија.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
ZDRAVO me interesira dali zavrsi rabota ti dadoa li dokument go predade li vo bugarija ti se smeni li statusot???blagodaram za odgovorot
Да добиав потврда Али сеуште не ми е однесено Бугарија затоа неможев моментално да одам. Иначе ќе известам кога ќе се смени статусот Али рано е оти јас сум од 2014. Иначе знам пример кој доби со помош на оваа потврда така да ќе видиме

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom