Vo Sofija toa cini 20Leva ako ti si go odneses dokumentot.Posrednik koj jas go znam zema 15Eu po dokument.Znaci uslugata cini neto 10Eu vo Sofija a se drugo e pazarna ekonomija,business,marza ili ekstra profit...Posrednikot ako nosi so sebe u Sofija 20 dokumenti za prevod + legalizacija i uste klienti za predavanje dokumenti ili pak na intervju ili za zemanje ukaz i dr. si zema ubava suma...Toa e zivot...Ama volna ima kaj sto ima ovci neli
Поздрав до сите кои се активни на темава
Тука можат да се најдат многу корисни инфо, нов сум на форумов и решив да се обидам да ја терам целата процедура без посредник ,станува збор за студент во Софија , само што поднесов во Дабч за происход (веќе имам стар но без назначено потекло од 2014 ,и сега побарав дупликат со корени кои баш и не се мн убедливи - старо удостоверение од дедо ми по татко од блгарско основно училиште каде е назначено народност - блгаринчо)
сакам да прашам дали има некој што поминал со ваков документ и дали ќе ми биде доволен не сум вадел декларација мислев за после за во правосудие да вадам
како и ако некој знае точно да ми каже како и каде да правам преводи и легализација во Софија бидејки се изнамачија моите да ми ги легализ.во амбасада во Скопје док за происход ,требало термин,требало лично итн.