Бугарско воено воздухопловство

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Sepak, nieden ruski bombarder ne moze da se ramni so B-52.B-52 e momentalno najsnazniot bombarder vo svetot.Za zhal, ruskata avijacija malku zaostanuva zad SAD no toa se dolzi na faktot deka rusija se soochi so onaa famozna tranzicija i ekonomijata privremeno i stagnirashe.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Kizo The Madman напиша:
Sepak, nieden ruski bombarder ne moze da se ramni so B-52.B-52 e momentalno najsnazniot bombarder vo svetot.Za zhal, ruskata avijacija malku zaostanuva zad SAD no toa se dolzi na faktot deka rusija se soochi so onaa famozna tranzicija i ekonomijata privremeno i stagnirashe.
Добро, али да не забегуваме од темава, Б-52 е за -тепих- бомбардирање и од голема височина ,доста е стар, инаку и русите имаат нешто слично, ту-95, инаку су-25 и а-10 се повеќе за тенкови тепање и други земни цели кои ги требат со ниско летање. Имаат и поголема заштита, титаниумска кабина итн.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
E za razlika od A-10, Su-25 e daleku poizdrzhliv,ustvari,bolna tochka na A-10 se rezervoarite.

N

n/a

Гостин
Sinkovci nacitani...:zver:
B-52 e razrabotka od Vtorata svetska vojna,masovno koristen vo Koreja i Vietnam...Vekje go zgazi vremeto....
Vo denesni uslovi go stiti cela eskadrila lovci i avaks od gore....:pos2:
B-2 e toj sto vas ve `glocka`...

J

JohnnyMass

Гостин
Никола напиша:
Па, колку имаме, а колку ни дозволуваат да надоградиме и летаме?
Е тоа стварно не знам.Мислам дека досега имаме направено 4.
BTW не го заборавајте Аурора. Стечуле ли за Аурора, воопшто?

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Zevsus напиша:
Sinkovci nacitani...:zver:
B-52 e razrabotka od Vtorata svetska vojna,masovno koristen vo Koreja i Vietnam...Vekje go zgazi vremeto....
Vo denesni uslovi go stiti cela eskadrila lovci i avaks od gore....:pos2:
B-2 e toj sto vas ve `glocka`...
Zevsuse, epten nachitan, znachi sepak amer. bombarderi se najjaki :helou:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Официјално имаме 6 апгрејдувани Ми 24 кои им даваат на пилотите прегледност, удобност и можност за дејствување слично ко тоа на апачито, а заштита и огнена мож поголема од апачито (АН-64). Ккао ид а е таа авијација што ја имам есега за геа опертивната се состои од хеликоптери кои се поддршка на земјени единици и за копнени воени дејства. Ако сакаме да си го заштитме небото, нема потреба да фрламе толку пари на ловци туку за тие пари да си јанабавиме најдобрата противвоздушна одбрана од сите три нивоа и да ја инсталираме во нашите планини каде е тешко да се детектира а уште помалку погоди со бомбардирање.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Kizo The Madman напиша:
Rusija proizveduva nov dalekumeten "nevidliv" G5 bombarder koj, spored kazhanoto, kje nema konkurencija:

http://www.kommersant.com/p-10591/r_500/G5_bomber/

A shto se odnesuva do Suhoi, Amerikanskoto voeno vozduhoplovstvo sakashe da prevzeme Su-27/35 na licenca zoshto e evtin i so priblizhni ili isti sposobnosti kako amerikanskite avioni. Ova beshe vo 1900tite i imashe napisi po spisanija, prakjaa piloti da letaat so Kvochur i so drugite ruski asovi, itn.

Duffy Duck

Pilot Lovac
Член од
12 мај 2006
Мислења
196
Поени од реакции
10
Проблемот со Сухоите е сосема друг. Не дека НАТО не ни дозволува да ги имаме, напротив, доколку ги модернизираме Сухоите ќе бидат меѓу подобрите авиони на Балканот. Плус измислени се за нашата земја. Летаат на мали брзини и многу ниско. Но во овој момент немаме потреба од Сухои. Проблемот со Сухоите е што нашата армија немаат напишано во планот за развој и модернизација дека ние воопшто треба да имаме авиони . . . :toe: Имаме хеликоптерска моќ на една високо ниво. Со тие Ми24 што ги имаме сега, и со опремата на нив, од земјите што имаат Ми24, ние сме на трето место по моќ . . . . Со Ми24 се покрива цела Македонија . . . Еве слика како можат да се распоредат Ми24 да ја покриваат цела Македонија

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
6 борбени хеликоптери се малку, треба да има најмалку две ескадрили од по 12

Duffy Duck

Pilot Lovac
Член од
12 мај 2006
Мислења
196
Поени од реакции
10
Bacillus gagous напиша:
6 борбени хеликоптери се малку, треба да има најмалку две ескадрили од по 12
Со оваа опрема на Ми24 после модернизирањето доволни се и 6 хеликоптери. А дали ги заборави и Ми17?

J

JohnnyMass

Гостин
Misirkov напиша:
Rusija proizveduva nov dalekumeten "nevidliv" G5 bombarder koj, spored kazhanoto, kje nema konkurencija:

http://www.kommersant.com/p-10591/r_500/G5_bomber/
Ма каков G5 :poss:
Со Аурората на Американците ништо не може да се рамни.
Рускиот G5 e реакција на Америчкиот B2 Spirit на кој што полека му одминува времето.

J

JohnnyMass

Гостин
Duffy Duck напиша:
Проблемот со Сухоите е сосема друг. Не дека НАТО не ни дозволува да ги имаме, напротив, доколку ги модернизираме Сухоите ќе бидат меѓу подобрите авиони на Балканот. Плус измислени се за нашата земја. Летаат на мали брзини и многу ниско. Но во овој момент немаме потреба од Сухои. Проблемот со Сухоите е што нашата армија немаат напишано во планот за развој и модернизација дека ние воопшто треба да имаме авиони . . . :toe: Имаме хеликоптерска моќ на една високо ниво. Со тие Ми24 што ги имаме сега, и со опремата на нив, од земјите што имаат Ми24, ние сме на трето место по моќ . . . . Со Ми24 се покрива цела Македонија . . . Еве слика како можат да се распоредат Ми24 да ја покриваат цела Македонија
НЕ, ние со нашите подобрени МИ-24 сме подеднакво добри со хеликоптерите на Англичаните, Германците, Италијанците и Белгијците.Оваа подобрена верзија на МИ-24 е за нијанса подобра и од Апачи хеликоптерите.

Член од
15 февруари 2007
Мислења
114
Поени од реакции
0
Duffy Duck напиша:

Ме извини, али не гледам врска на таа карта со реалноста. Ти си дал далечина на воен лет на Ми-24 од Кичево до Тетово, од Струга до Битола и така натаму, а ова се само 50 километри. Практичната далечина на воен лет на МиЛ Ми-24 е 450 километри. Од Охрид до Делчево се 200 километри. Што значи ова. Од една база независно дека е таа хеликоптерите Ми-24 покриваат целата териториjа на Република Македониjа.
Да се вратиме на темата. Во моментот се во тек преговори со Русиjа и френската компаниjа Sagem за целосен ремонт и модернизациjа на 18 бугарски Ми-24.

Duffy Duck

Pilot Lovac
Член од
12 мај 2006
Мислења
196
Поени од реакции
10
Со картата сакав да покажам како можат да се стационираат Ми24 за да го чуваат и македонското небо и границата . . . .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom