Бугарско воено воздухопловство

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 декември 2009
Мислења
147
Поени од реакции
10
Ne ti mene me iznasmea i toa jako !
Jas i ti definitivno ne se razbirame. Ili ti ne ja svakas mojata poenta.

Напишано од fmi

Eве например наjновиот авион коjто е и дел от ВВС на БГ - C-17„Глоубмаст'р” III. Базиран во Унгариja по програма на НАТО. Avionite sa veke 3. Momentno se usvoyuva sorabotka so aviotankeri
Ova tvoi zborovi li se, ili na baba Vangja?

Znaci nema vise bugarsko vazduhoplovstvo, ima NATO ! Bugarskoto e toa vo muzejot.
Capish ?

Член од
6 јануари 2010
Мислења
50
Поени од реакции
3
Па добро штом тако размислуваш. Значи нема и американско, германско, шпанско, турско и грчко воздухоплавство. Сите са НАТО воздухоплавство.:toe:

bulgarisher

Горд Б'лгарин
Член од
20 јануари 2009
Мислења
43
Поени од реакции
9

Преди полет, самолет ДАР-1, летиште Божуриште

Техници изпитват на стенд ремонтиран самолетен двигател, Божуриште, 1928 г

Офицер-летец, близо до сградата на БНБ в Софија

В хангарите на летиште Божуриште, 1932 г

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
интересен авион тој ДАР-1, колку такви има направено??? како се покажал во производството на вдовици???

и една љубопитност , ако вакви како тебе за никаде се Гордите Б'лгари, какви ли се тогаш обичните????

d r a g a n

Чаве
Член од
13 мај 2009
Мислења
352
Поени од реакции
82
RollsRoyce motor li e ona? :nesvest:
znam deka ne e bas moeto prasanje ozbilno, so ogled na dvokriecot od antikata, ama ne sum siguren za slikata deka e povrzana so drugite...

bulgarisher

Горд Б'лгарин
Член од
20 јануари 2009
Мислења
43
Поени од реакции
9

Б'лгарски летци пред б'лгарските самолети Капрони-Б'лгарија КБ 5

Б'лгарски летци и авиомеханици с'с самолет Фоке Вулф ФВ44 (Focke Wulf FW44 Steiglitz)

Б'лгарски самолет ДАР 4А, Д'ржавна аеропланна работилница, Божуриште

Oркест'р'т на Н.В. В'здушни војски

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Сметам дека бугарштинава претера со самопрокламирањето. Не знам зашто не се понашаат на други форуми вака, на пример, на некој форум од северниот сосед.
Коментарот на мојот "северен" колега беше:

На жалост није дозвољено фотографисање унутрашњости, нека брката баба стално иде за посетиоцима и нешто гунђа...

А еве за што стануваше збор ...

Поента: уметноста на пропагандата ја научија и изучија прво Американците, (за разлика од глупите Руси и Југословени), па Хрватите, па сега ги гледаме и Бугарите. На вториве од позади, на секое 5-то прелетување на МИГ-21 има фатални последици (нешто је пукло у левом крилу). Бугарите ги кријат, а Америте не признаваат додека некој не дојде со видеокамера да снима (ако успее пред choper rescue team да се створи таму). Во меѓувреме гледаме разни манекенски слики со форсаж компјутерски направени.

Следува PART II
Много добре,ке речам чудесно! Но големиот проблем е дека си ставил слики от музеj :toe: Там има и авиони,които никога не са били во бугарското ВВС.Ама аjде,след като Бугарите са успели да научат пропагандата,некои други се мачат да ja користат на нивен грб.:wink:
Следува PART II :salut:

Ne ti mene me iznasmea i toa jako !
Jas i ti definitivno ne se razbirame. Ili ti ne ja svakas mojata poenta.

Ova tvoi zborovi li se, ili na baba Vangja?

Znaci nema vise bugarsko vazduhoplovstvo, ima NATO ! Bugarskoto e toa vo muzejot.
Capish ?
Боже,боже,ела си пребери вересиите!
ВВС на Република Бугариja.Това вземи си го напиши некаде.
Това дека сме част от НАТО ни задолжава да изполнуваме некои критериуми и ни дава некои привилегии.
По задолжение на НАТО мора да се дадат само 4 борбени авиона за брза реакциja,се друго си е наполно на наше разположение.:wink:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom